Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cod galben cu ploi, grindinã si furtuni

• furtuna de miercuri seara a lãsat 35 de sate nemtene pe întuneric • subsolul unui depozit din Piatra Neamt a fost inundat, fiind necesarã interventia pompierilor militari •

În urma precipitatiilor abundente cãzute miercuri, 11 iunie, si a vîntului puternic, în Neamt a fost afectatã total o linie de medie tensiune si partial patru cu 106 posturi de transformare, 35 localitãti rãmînînd fãrã energie electricã. Ieri, la ora 7, în judet erau afectate partial cinci linii cu 72 posturi de transformare, 27 localitãti fiind rãmase fãrã energie electricã: Borlesti, Stefan cel Mare, Izvoare, Girov, Versesti, Dochia, Mãrgineni, Dãnesti, Doina, Bordea, Dusesti, Soci, Botesti, Bãlãnesti, Itrinesti, Doljesti, Baratca, Rotunda, Grumãzesti, Tîrpesti, Tolici, Topolita, Curechistea, Netezi, Soimãresti, Drãgãnesti, Rîsca. Echipele E-On Moldova-Sucursala Piatra Neamt au lucrat pentru remedierea defectiunilor, astfel cã la prînz mai erau afectate 15 posturi de transformare în doar trei localitãti: Zãnesti, Ruseni si partial Borlesti. La ora 14 fuseserã remediate integral defectiunile. În urma precipitatiilor de pe 11 iunie, un demisol al unui depozit din Piatra Neamt, situat pe strada General Dãscãlescu, a fost inundat. Pentru evacuarea apei au fost solicitati pompierii militari din cadrul ISU. Cu ajutorul unei motopompe, doi subofiteri au scos circa 1.200 litri de apã de ploaie. Administratia Nationalã de Meteorologie a emis ieri o atentionare însotitã de cod galben, valabilã pentru Neamt, cu începere de pe 12 iunie, ora 13.30, pînã astãzi, la ora 23, potrivit cãreia vor cãdea ploi însemnate cantitativ, însotite de descãrcãri electrice si intensificãri ale vîntului. Au fost prognozate vijelii si cãderi de grindinã. Local cantitãtile de apã vor depãsi 30-35 de litri pe metru pãtrat, iar izolat, 50-60 de litri pe metru pãtrat.
Pentru ieri, între orele 13 si 15, a fost prognozatã producerea de fenomene meteorologice periculoase pentru localitãtile Tasca, Dãmuc, Bicaz, Tarcãu, Ceahlãu, Hangu, Crãcãoani, Bodesti.
Prefectul Toader Mocanu a activat comitetele locale pentru situatii de urgentã si a dispus instituirea serviciului de permanentã la sediul fiecãrei primãrii. Totodatã, va monitoriza asigurarea continuitãtii în furnizarea energiei electrice pentru populatie si interventia specializatã pentru remedierea eventualelor avarii.

Articol afisat de 1839 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective