Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zece clase de-a VIII-a au ratat admiterea computerizatã

• 273 de elevi care au terminat gimnaziul nu si-au depus dosarele pentru continuarea studiilor • cu toate acestea, locurile lor pentru clasa a IX-a rãmîn libere, asteptîndu-i la a doua sesiune de repartizare computerizatã •

273 de elevi nemteni au ratat, cel putin în primã fazã, sansa de a-si continua studiile, întrucît nu si-au depus dosarele pentru a participa la admiterea computerizatã. Profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat cã acesti 273 de elevi fie au fost declarati corigenti, fie au plecat cu pãrintii în strãinãtate si cel putin momentan au legat scoala de gard.
La admiterea computerizatã din acest an s-au înscris 5.887 de absolventi de clasa a VIII-a din acest an si din seriile anterioare. Pentru acestia, s-a stabilit constituirea a 134 de clase de liceu si 86 de clase la scoli de arte si meserii. „Numãrul total al absolventilor care participã la prima sesiune a admiterii din aceastã varã este de 5.887. Ei au mediile încheiate si s-a realizat ierarhizarea pentru participarea la admiterea computerizatã, la nivel de judet. Conform planului judetean de scolarizate, din anul scolar viitor, în Neamt vor exista 134 de clase de liceu, pentru 3.752 de elevi si 86 de clase de scoli de arte si meserii, pentru 2.408 candidati“, a declarat generalul Mihai Lãcãtusu.
Conform planului de scolarizare realizat în ultimele luni de cãtre reprezentantii Inspectoratului Scolar si cei ai unitãtilor de învãtãmînt liceal si profesional, din toamnã, în clasa a IX-a vor fi, teoretic, 6.160 de elevi. Practic, doar 5.887, pentru cã atîtia si-au arãtat disponibilitatea de participa la admiterea computerizatã. Locurile care vor rãmîne libere vor fi ocupate dupã cea de-a doua sesiune a admiterii computerizate, care va avea loc la sfîrsitul lunii august, dupã ce va trece perioada de sustinere a examenelor de corigentã. Pe lîngã corigenti si cei care nu au în momentul de fatã situatia încheiatã, la a doua sesiune de repartizare pe locurile care vor rãmîne libere vor participa si elevii care acum vor rata admiterea din propria lor vinã. În anii anteriori, multi au ratat intrarea în clasa a IX-a pentru cã nu au trecut suficiente optiuni pe fisele de înscriere, astfel încît sã evite orice risc de a nu încãpea într-un liceu sau o scoalã de arte si meserii.

Articol afisat de 1644 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective