Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Validãri la CJ si refuz de sampanie

Validãri la CJ si refuz de sampanie

• cei 35 de alesi judeteni au primit ieri certificatele de consilier judetean • pesedistii n-au vrut sã ciocneascã o cupã cu sampanie cu învingãtorii de la PDL • Gheorghe Stefan a declarat cã se va încerca o coalizare a tuturor fortelor politice pentru binele judetului • senatorul Serban Strãtilã a spus cã e momentul sã se ciocneascã o cupã cu sampanie în cinstea învingãtorilor • lucru care s-a si petrecut • consilierii PSD au pãrãsit sala imediat dupã decernarea certificatelor •

Cei 35 de nemteni pentru care populatia a votat pe 1 iunie pentru a face parte din legislativul judetean au primit ieri „certificatele doveditoare ale alegerii în functia de consilier judetean“. Au venit aproape toti dintre cei desemnati „de popor“, unii mai fericiti, majoritari fiind - pedelistii, iar altii mai-mai sã scrîsneascã din dinti, pesedistii. Asperitãtile au fost si mai evidente la finalul momentului oficial, cînd portocaliii, sustinuti de galben-liberali, s-au bucurat de zece sticle de sampanie, de piscoturi si cafele, în vreme ce membrii Partidului Social Democrat au fãcut stînga-mprejur si au pãrãsit sala, declarînd cã „nu au ce sãrbãtori“. Gheorghe Stefan, deschizãtor al listei de consilieri judeteni pedelisti si primul cãruia presedinta BEJ, judecãtor Valentina Baciu, i-a înmînat diploma trasã în tiplã, a pãrut mai împãciuitor si a declarat cã se va încerca o coalizare a tuturor fortelor politice din arcul legislativ pentru binele judetului. Vasile Pruteanu, ales presedinte al CJ, a declarat cã formatiunea pe care o reprezintã a marcat o importantã victorie, bucurîndu-se de sustinerea electoratului care a trimis în legislativ 17 consilieri PDL. Serban Strãtilã a spus cã e momentul sã se ciocneascã o cupã cu sampanie în cinstea învingãtorilor, lucru care s-a si fãcut. Nu aceeasi stare de spirit au avut-o membrii PSD, care au venit însotiti de seful de partid, deputatul Ioan Munteanu, primul pe lista celor 12 consilieri ai acestei formatiuni, care au pãrãsit sala imediat dupã decernarea certificatelor.

Portocaliu, rosu, galben

Legislativul judetean va fi format din trei partide - PD-L cu 17 consilieri, PSD cu 12 si PNL cu 5. Nemtenii au decis ca functia de presedinte al CJ sã fie adjudecatã de cãtre Vasile Pruteanu, care a întrunit 102.534 de voturi (44,87%), dintr-un total de 228.543 valabil exprimate. Conform listelor, au dreptul sã-si preia mandatele Gheorghe Stefan, Vasile Pruteanu, Vlad Marcoci, Marius Rogin, Cãtãlin Neculai, Gheorghe Vasiloiu, Stelian Eftimie Ghitã, Cristian Petrovici, Doru Mihai Stoica, Leonard Cadãr, Mihai Cojocariu, Vasile Viorel Turcu, Dan Laurentiu Leoreanu, Mircea Pintilie, Constantin Catrinoiu, Dan Gabriel Pavãl si Georgicã Stefan. Doar cã primii doi din listã ies din calcule, Gheorghe Stefan fiind primarul de Piatra Neamt, iar Vasile Pruteanu presedintele CJ. Despre Marius Rogin se spune cã si-ar dori un nou mandat de parlamentar, iar Dan Laurentiu Leoreanu ar putea ajunge primar de Roman. La fel s-ar putea întîmpla cu Constantin Catrinoiu, care ar putea sã rãmînã la Primãria Bicaz. În aceste conditii, se va face completarea acestor locuri cu oamenii de pe listã si va intra Decebal Arnãutu, feciorul primarului de Tîrgu Neamt, amîndoi avînd acelasi nume. Nu va veni Ionel Ciubotaru, întrucît a mai primit o datã votul pentru Primãria Roznov, asa cã fotoliile PD-L vor fi ocupate de Mihai Chebac, Vasile Iliutã, în cazul în care nu va iesi învingãtor la Primãria Borlesti, Mihai Negurã si Valericã Frãtilã. Dacã Iliutã rãmîne primar, atunci va încãpea în CJ Valerian Percã.
De la PSD, fotoliile ar trebui ocupate de Ioan Munteanu, Romicã Rotaru, Constantin Sandu, Maria Petrariu, Constantin Iacoban, Valeria Dascãlu, Eduard Corduneanu, Emil Creangã, Gheorghe Cojocaru, Vasile Murariu, Ioan Ciocoiu si Vasile Balcan. Doar cã si aici vor fi ceva miscãri. Ioan Munteanu probabil va merge încã un mandat în Parlament, iar cele douã doamne - Maria Petrariu si Valeria Dascãlu sînt din nou primãrite, ceea ce înseamnã cã vor primi mandate de consilieri judeteni urmãtorii trei de pe liste - Constantin Schiopu, Cristian Iorgu Liciu si Ioan Onisei. Costicã Schiopu mai are o variantã, în locul mandatului de consilier sã rãmînã primar, el intrînd în turul II pentru Primãria Ceahlãu. Dacã el va mai obtine votul oamenilor din comunã, printre pesedistii din CJ îsi va face loc Dan Manoliu. La PNL lucrurile sînt si mai simple, ei fiind doar în numãr de cinci - Serban Strãtilã, Dorin Ursãrescu, Andrei Ignat, Neculai Stan si Ovidius Mãrcutianu. Teoretic, primii doi vor merge mai departe în Parlament, ceea ce înseamnã cã în completarea locurilor goale vor veni Dionisie Dumitrascu si Emil Bostan.

Articol afisat de 2361 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective