Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CINE VA FI?

CINE VA FI?

• Dan Ioan Cãrpusor, Laurentiu Dan Leoreanu, Constantin Catrinoiu si Costache Lupu s-au „duelat“ pentru functia de primar la Roman si Bicaz • „Am votat pentru ca Romanul sã nu devinã satelit al orasului Piatra Neamt. Am votat pentru ca romascanii sã fie independenti“, a declarat Dan Cãrpusor • „Am votat cu Laurentiu Dan Leoreanu, pentru a nu exista nici o suspiciune asupra dorintei mele de a aduce schimbarea în bine pentru oras“, a afirmat Laurentiu Dan Leoreanu • „Campania a fost asa cum trebuie, cum scrie la carte si, dacã ar fi sã ne luãm dupã sondaje, ar trebui sã cîstigãm“, era de pãrere Constantin Catrinoiu • „Campania a fost durã. ÃŽn primul tur s-a respectat întelegerea de a nu exista atacuri la persoanã si agresiuni verbale, dar în turul al doilea lucrurile s-au precipitat“, a spus si Costache Lupu •

La Roman si la Bicaz, lupta electoralã s-a decis în turul II, ieri, la ora 21. Cei patru candidati, Dan Ioan Cãrpusor, Laurentiu Dan Leoreanu, Constantin Catrinoiu si Costache Lupu, intervievati de „Monitorul“ au dat declaratii rezervate în ceea ce priveste reusita, asteptînd rezultatul oficial. Ceea ce au afirmat puteti citi în continuare.
La Roman, cei doi oponenti au iesit, de la primele ore ale diminetii de duminicã, 15 iunie, în oras, pentru a verifica modul în care se desfãsoarã alegerile. Totusi, fiecare si-a fãcut timp sã meargã la sectia unde este arondat, sã-si exercite dreptul de vot. Dan Ioan Cãrpusor, primarul de opt ani al Romanului, candidat din partea PSD la functia de edil sef, a mers la vot la ora 10. Ca si în primul tur, acesta a fost însotit de familie. „Am votat la sectia amenajatã la grãdinita din strada Primãverii. Am optat, asa cum am si declarat în aceastã perioadã, pentru continuitatea proiectelor începute pentru romascani. Am votat pentru ca Romanul sã nu devinã satelit al orasului Piatra Neamt. Am votat pentru ca romascanii sã fie independenti“, a declarat candidatul PSD, Dan Ioan Cãrpusor.
Laurentiu Dan Leoreanu, candidatul din partea PD-L la functia de primar, a mers la urne mai devreme decît în primul tur, cînd a ajuns în sectie la ora 9 dimineata. „Am votat, împreunã cu familia, la ora 8.30, la sectia de la Clubul Copiilor. Am votat cu Laurentiu Leoreanu. Stiu cã votul este secret, dar eu vreau sã declar cã am votat cu Laurentiu Dan Leoreanu, pentru a nu exista nici o suspiciune asupra dorintei mele de a aduce schimbarea în bine pentru oras“, a afirmat Laurentiu Dan Leoreanu.
Cei doi candidati au luat întreaga zi orasul „la picior“, pentru a verifica dacã scrutinul se desfãsoarã potrivit legii. Dan Ioan Cãrpusor a mers din sectie în sectie. ÃŽn jurul prînzului, acesta a declarat cã principala îngrijorare este legatã de prezenta firmei de pazã, plãtite de PD-L sã stea în jurul sectiilor si cã acest lucru duce la intimidarea votantilor si poate crea incidente nedorite.
Laurentiu Dan Leoreanu a alergat, la rîndul sãu, pentru a observa si reclama eventualele nereguli. Alegerile de la Roman au fost supravegheate si de de jurnalisti de la un post de televiziune din Piatra Neamt, acreditati si care au avut reprezentanti echipati cu camere de luat vederi în fiecare sectie. De asemenea, postul local de televiziune, RomTV, a acreditat, la rîndul sãu, sapte operatori, si a anuntat Biroul Electoral de Circumscriptie cã doresc sã filmeze în incita sectiilor, fãrã a afecta secretul procesului de votare. Pe lîngã camerele de luat vederi, în afara sectiilor de vot, PD-L a angajat o fimã de pazã, cu 50 de bodyguarzi, care au fost pusi sã supravegheze zona din jurul sectiilor, pentru a nu se încerca fraudarea alegerilor.

Luptã grea la Bicaz

Cu patru ore înainte de închiderea urnelor, dupã o zi de bãtut orasul, cei doi aspiranti la fotoliul de primar al bicãjenilor nu aveau curajul sã arunce un pronostic. Nici asupra sanselor proprii, nici asupra sanselor celuilalt. Constantin Catrinoiu, concurent pentru un nou mandat din partea PD-L, era rezervat: „Nu pot sã fac absolut nici o apreciere la aceastã orã. Ar fi prematur sã zic cã am 40, 50 sau 70% sanse de victorie. Astept numãrãtoarea voturilor înainte de a face comentarii. Obligatoriu însã trebuie sã fiu optimist. Campania a fost asa cum trebuie, cum scrie la carte si, dacã ar fi sã ne luãm dupã sondaje, ar trebui sã cîstigãm. Vom vedea“. Contracandidatul sãu, Costache Lupu, de la Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat, era la fel de prudent cu autoevaluarea, dar mai nemultumit de inamic. „Este greu de fãcut un pronostic acum pentru cã lupta este foarte strînsã. Domnul Catrinoiu are un partid puternic în spate, noi sîntem mai la început ca partid. Dar se pare cã vom avea si noi destul de mult. Campania a fost durã. ÃŽn primul tur s-a respectat întelegerea de a nu exista atacuri la persoanã si agresiuni verbale, dar în turul al doilea lucrurile s-au precipitat. Echipa domnului Catrinoiu a recurs la mizerii si am fost atacat cu materiale publicate împotriva mea. Eu n-am rãspuns, i-am lãsat în pace. Locuitorii orasului Bicaz vor alege“, a spus Costache Lupu.

Articol afisat de 3794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI, D. OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective