Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cazuri si necazuri de alegeri

Cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor din 30 de localitãti ale judetului nu a fost lipsit de incidente. Operatori TV sau observatori dovediti, apoi, a fi consilieri locali, membri de partid cumpãrînd voturi cu 50 de lei, preot „propovãduind“ în bisericã votarea unui anumit candidat, alegãtor descoperit în cabinã fotografiind buletinul de vot, sînt cîteva dintre acestea.

• La PSD era supãrare pentru cã dis-de-dimineatã, la Bicazu Ardelean, cîtiva observatori acreditati de o televiziune s-au dovedit a fi consilieri locali PD-L. „Patru oameni au fost acreditati ca fiind reprezentanti ai 1TV si toti au candidat pentru consiliul local din partea PD-L acum douã sãptãmîni. Vorbim de lege si corectitudine! Am fãcut întîmpinare la BEJ pentru cã legea zice foarte clar: candidatii nu pot face parte din biroul sectiei de votare si nu pot fi observatori“, a spus Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt. Iulian Mitrofan, loctiilor al presedintelui Biroului Electoral Judetean Neamt, a declarat cã acest incident era cel mai grav întîlnit în judet pînã la ora prînzului, în cel de-al doilea tur de scrutin, dar în ciuda gravitãtii, legislatia în vigoare nu prevede sanctiuni pentru cei care se fac vinovati.
• Tot pe la aceeasi orã, PD-L semnala faptul cã, în comuna Stefan cel Mare, consilierii locali ai PSD au intrat ca observatori, pãcãlind presedintii sectiilor de votare cu acreditãri semnate si parafate de seful PSD Neamt.
• La Bicaz, candidatul PNG-CD, Costache Lupu, a fost vãzut de PD-L încolonînd romi si dîndu-le bani în schimbul votului. Gheorghe Stefan a declarat cã s-au fãcut plîngeri la Politie. Pe de altã parte, el s-a fãcut foc si parã cînd a auzit cã a fost batjocorit în bisericã. „Pãrintele de la biserica Sf. Gheorghe m-a ponegrit jumãtate de orã la slujba de dimineatã, în timp ce pe adversarul meu l-a ridicat în slãvi. Astept sã vãd rezultatul si o sã-i fac plîngere“, a declarat acesta.
• La sesizarea politistului care efectua serviciul de pazã la Sectia de votare nr. 4 din Ghigoiesti, comuna Stefan cel Mare, s-au dispus cercetãri pentru cã, la un bar aflat la aproximativ 250 de metri de clãdirea unde se vota, se distribuiau bãuturi alcoolice. Patronul a fost sanctionat cu avertisment.
• La o sectie de vot din Sãvinesti s-a prezentat o persoanã care a vrut sã voteze cu cartea de alegãtor, lucru care nu i-a fost permis. Femeia le-a arãtat acestora cã folosise cartea de alegãtor si în primul tur al alegerilor locale, dar nici asa nu i s-a permis sã repete figura, întrucît este interzisã votarea pe baza acestui document.
• Conform situatiei referitoare la prezenta la vot, judetul Neamt se situa, la ora 18.30, pe locul 20 pe tarã, cu un procent de 39,11%. La scrutin erau asteptati 166.500 de cetãteni, ceea ce înseamnã cã la ora amintitã veniserã la urne aproximativ 66.000 de persoane, ponderea mai mare fiind în localitãtile rurale (45,71%). La ora 10, judetul se afla pe locul XII pe tarã, cu o prezentã de 9,82%. Primele trei comune cu prezenta cea mai bunã, la ora 10, erau Ruginoasa - 24,37%, Pîngãrati: 15,54%, Petricani - 14,35 %, iar cu cea mai micã Bicazu Ardelean - 5,4%, Agapia - 6,25% si Dumbrava Rosie - 6,53%.

Articol afisat de 1411 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective