Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Romanul, în „era“ Leoreanu

Romanul, în „era“ Leoreanu

• la alegerile de duminicã, 16.762 de romascani l-au ales pe Laurentiu Dan Leoreanu ca primar pentru urmãtorii patru ani • fostul edil din ultimii opt ani, Dan Ioan Cãrpusor, a obtinut 8.700 de voturi • „Sper ca noua echipã sã facã mãcar cît am fãcut eu“, a declarat Dan Ioan Cãrpusor •

Romascanii au ales schimbarea pentru oras, duminicã, 15 iunie, 25.839 dintre acestia, adicã 40,49% dintre alegãtori prezentîndu-se la urne. Majoritatea au decis ca, pentru urmãtorii patru ani, Romanul sã fie condus de un primar al PD-L, Laurentiu Dan Leoreanu. Dan Ioan Cãrpusor, perdantul turului II al alegerilor locale de la Roman, ar ocupa un fotoliu de consilier local, dar se pare cã va renunta. Potrivit datelor primite de la Biroul Electoral, 25.839 romascani au mers la vot, însã 377 de buletine au fost anulate. Laurentiu Leoreanu a obtinut votul de încredere din partea a 16.762 de romascani, însemnînd un procent de 65,83% din cei prezenti la vot, în timp ce contracandidatul sãu, Dan Ioan Cãrpusor, a obtinut 8.700 de voturi, însemnînd un procent de 34,17%. Pe ansamblu, din cele 39 de sectii de votare din Roman, în majoritatea a cîstigat detasat Laurentiu Leoreanu. Candidatul PD-L s-a impus la diferentã zdrobitoare, cu peste 75% din voturi, în sectiile amenajate la: CAR Pensionari - 77,23%, Seminarul Teologic Ortodox - 79,26%, si Scoala nr. 9 - 81,50%.

Leoreanu a sãrbãtorit, Cãrpusor s-a întors la familie

La sediul PD-L, sãrbãtoarea a început dupã ce s-a finalizat numãrãtoarea voturilor la cel putin jumãtate din sectii. Membri ai partidului si simpatizanti, chiar si de la alte formatiuni politice, s-au alãturat noii conduceri a primãriei. ÃŽmpreunã, acestia au mers la Resturantul Parc pentru a sãrbãtori victoria, cu sampanie si focuri de artificii. La aflarea rezultatelor, membrii PD-L au dansat si au cîntat, bucurosi de victorie. Conducerea partidului a oferit, prin intermediul presei, multumiri celor care au ales schimbarea. „Dorim sã le multumim romascanilor pentru cã au fost alãturi de noi, de echipa noastrã si cã au stiut sã voteze întelept. Au votat o echipã de oameni care doresc sã schimbe acest oras în bine“, a declarat noul primar al Romanului, Dan Laurentiu Leoreanu.
Fostul edil sef si-a luat un scurt concediu si preferã sã petreacã mai mult timp alãturi de familia sa. Dupã opt ani de administratie, Dan Ioan Cãrpusor a declarat cã pãrãseste scena primãriei, pentru a fi mai aproape de cei apropiati. „Dan Ioan Cãrpusor va munci acum pentru el, nu pentru comunitate. Alegãtorii au dorit schimbarea si de schimbare vor avea parte. Am satisfactia cã am reusit sã fac lucruri pe care predecesorii mei nu au reusit sã le ducã la bun sfîrsit. Sper ca noua echipã sã facã mãcar cît am fãcut eu“, a declarat Dan Ioan Cãrpusor. Acesta a mai precizat cã nu-si doreste sã continue alãturi de noua echipã administrativã. Refuzul sãu de a deveni consilier local înseamnã cã un alt membru PSD are ocazia sã preia responsabilitatea de a aduce ceva bun în Roman. Desi dezamãgit de rezultatul votului, Dan Ioan Cãrpusor a urat succes noii conduceri si si-a arãtat toatã disponibilitatea de a-si oferi din experintã si cunostinte celor care vor conduce destinul Romanului pentru urmãtorii patru ani. „Oricînd mi se va cere sfatul, îl voi oferi benevol. Leoreanu este creatia lui Stefan, dar eu l-am propus ca si candidat, pentru cã este un bãiat tînãr si muncitor. Din pãcate, constat cã oamenii îsi doresc foarte multe, însã se implicã foarte putin în viata comunitãtii. Votul de duminicã este o usurare, pentru cã, dupã opt ani, am acumulat multã obosealã. Respect decizia romascanilor, desi consider cã experienta este foarte importantã în rezolvarea problemelor acestui oras“, a afirmat Dan Cãrpusor.

Viceprimarul: Ghica sau Dãnãilã?

Vineri, 20 iunie, consilierii locali, primii propusi pe listã, sînt convocati în sedintã a Consiliului Local de prefectul judetului. În cadrul acestei întruniri, fiecare va opta, acolo unde este cazul, între a pãstra functia de consilier local sau a alege alte dregãtorii. Tot în cadrul acestei sedinte, consilierii locali vor decide cine-l va secunda pe primarul Dan Laurentiu Leoreanu. Pentru functia de viceprimar al Romanului, se pare cã sansele cele mai mari le au consilierii din partea PNL. Pînã în acest moment, pentru functia de viceprimar foarte vehiculate sînt douã nume: Valentin Dãnãilã si Constantin Ghica, ambii liberali. Reamintim cã în componenta noului Consiliu Local culorile politice sînt urmãtoarele: PD-L - opt consilieri, PSD - sapte consilieri, PNL - cinci consilieri, iar PNDC - un consilier.

Articol afisat de 3032 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective