Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alegerile au fost fraudate cu sacosa

• acuzatia vine din partea social-democratului Ioan Munteanu • dupã 4 ani în care recunoaste cã n-a fãcut opozitie, acesta sare la gîtul PD-L si la Vasile Pruteanu, reclamînd sacose, plimbãri electorale, manipulare prin sondaje, „demagogie si atitudine slugarnicã“ • „E usor sã aduci acuzatii dupã ce ai pierdut toate orasele din judet“, îi rãspunde pedelistul Vasile Pruteanu •

Dupã o campanie potolitã si alegeri din care PSD a cîstigat ceva, dar nu cît si-ar fi dorit, liderul social-democrat Ioan Munteanu a iesit public clamînd si reclamînd cã PD-L a fraudat scrutinurile din Neamt. Cu sacosa. Ieri, la vreo douã ceasuri dupã ce si-a prezentat demisia din functia de presedinte al organizatiei judetene, social-democratul Ioan Munteanu a fãcut bilantul alegerilor locale si i-a dat pe minus. „Noi nu am gresit în modul de abordare a campaniei electorale. Ne-am fãcut datoria cum am crezut de cuviintã. Rezultatele dovedesc cã ne-am înselat. Eu m-am înselat, judecîndu-i pe contracandidatii nostri dupã chipul si asemãnarea noastrã. Regret, si este o vinã a mea pe toatã perioada mandatului de presedinte al organizatiei judetene, cã 4 ani au cam fãcut ce au vrut si noi nu am avut nici o reactie. Asta ne-a costat voturi. Nu mã simt învins de proiecte sau programe, ci de o mînã de oameni care au alte interese decît am avut eu. Alegerile în judetul Neamt au fost fraudate, avînd în vedere mijloacele folosite: sacose, plimbãri cu telegondola, la strand, la stadion, excursii la mãnãstiri, mici, bere, spectacole si obsedanta propagandã 4x4 care i-a ametit pe alegãtori“, a declarat Ioan Munteanu, adãugînd cã toate acestea au însemnat cheltuieli exorbitante care „în perioada urmãtoare trebuie recuperate“. Deputatul Munteanu a spus cã mai toti nemtenii si-ar dori sã cãlãtoreascã la pret de numai 2 lei, indiferent din ce cãtun vin la Piatra, dupã cum fiecare locuitor ar vrea sã mãnînce mici la 30 de bani bucata, dupã cum a raportat PD-L cheltuielile de campanie. S-a luat si de vînãtoarea datelor personale pe care democrat-liberalii au practicat-o pentru a avea acces la cît mai multi nemteni si pentru a-i determina sã voteze PD-L. „Sînt organe abilitate sã vadã dacã s-a încãlcat legea. Problema mea este cã oamenii acestia se bat cu pumnul în piept cã ei sînt cei mai curati, curati ca lacrima. De fapt, sînt demagogi si lipsiti de scrupule“, a mai spus Ioan Munteanu, readucînd pe tapet chestiunea comunistilor buni (fosti pesedisti transferati la PD-L) si a comunistilor rãi (cei rãmasi în PSD). Convins cã „democratia în judetul Neamt a fost cãlcatã în picioare“ si cã „un vot egal o sacosã“, deputatul Munteanu s-a resemnat: „Presedintele Gheorghe Stefan si-a dorit sã distrugã PSD si pe Ioan Munteanu. A fost o tintã desteaptã. A reusit însã numai în parte, deoarece PSD va avea în continuare un cuvînt greu de spus în politica localã si nationalã. Nu stiu cît va fi valabil asta pentru PD-L, cã de ieri m-am convins cã doar la Neamt e frumos. ÃŽn tarã nu le e prea roz“.

O sotietate fãrã printipuri care va sã zicã cã nu le are...

Ioan Munteanu a folosit prilejul conferintei de presã pentru a-i lansa cîteva provocãri presedintelui ales al CJ Neamt, Vasile Pruteanu. Prima a fost legatã de cheltuielile exorbitante pe care le-a fãcut PD-L Neamt si care, zice social-democratul, ori au fost venite pe filiera societãtilor judetene, ori urmeazã sã fie decontate de acolo. „Mi-as dori foarte mult ca noul presedinte sã ne informeze ce patrimoniu mai are fiecare societate a Consiliului Judetean în acest moment. S-ar putea sã aflãm lucruri foarte interesante. Iar în curînd vom vorbi de firme care trebuie falimentate si de altele care trebuie sã meargã foarte bine“, a zis Ioan Munteanu. A doua mãnusã a fost cu certificatul de necolaborare cu Securitatea. Ioan Munteanu, posesor al unui certificat ORNIS care îi asigurã curãtenia moralã din punct de vedere al colaborãrii cu fosta Securitate, a vorbit despre „altii, care mãnîncã ciuperci si au certificat de la CNSAS, care e valabil doar 30 de secunde cã pînã ajungi acasã ti-au mai gãsit o foaie“. Social-democratul s-a luat si de manipularea prin sondaje pe care a practicat-o PD-L, cînd l-a dat pe Vasile Pruteanu lider în preferintele alegãtorilor, iar votul a arãtat o marjã de eroare de 23 spre 27%. „A fost o intoxicare, o manipulare, menitã sã influenteze electoratul. E tardiv sã mã astept acum sã recunoascã asta. Nu mai existã bun simt, nici principii, nici respect. Doar atitudine slugarnicã si dorinta oarbã de a cîstiga cu orice pret“, si-a încheiat Munteanu supãrarea.
Vasile Pruteanu, presedintele ales al CJ Neamt, n-a avut prea multe de rãspuns la acuzele social-democratului, adoptînd o atitudine plinã de îngãduinta pe care ti-o dã functia tocmai primitã. „Principala calitate a unui om politic este aceea de a accepta rezultatele stabilite la urnã, fiindcã alegãtorii au stiut cui sã dea votul. Este usor sã aduci acuze dupã ce ai pierdut toate orasele din judet. Rezultatele obtinute de Partidul Democrat Liberal au avut ca principalã cauzã munca în echipã si respectul pentru alegãtor“, a declarat Vasile Pruteanu, prim-vicepresedinte al PD-L Neamt.

Articol afisat de 1983 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective