Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Agonia Laminorului

• presedintele clubului romascan rememoreazã ridicarea si decãderea Laminorului • formatia a ajuns sã priveascã doar spre Diviziile C sau D • Dumitru Plesca este dispus sã se „dea la o parte“ dacã va veni cineva serios sã conducã echipa •

ÃŽn sezonul 2007-2008, Clubul de fotbal Laminorul Roman a fost mai aproape ca niciodatã de dezastru. Tevarii au jucat mereu sub spectrul retrogradãrii si abia în ultima etapã au putut rãsufla usurati. Echipa este într-un declin evident de la un sezon la altul, iar divizia judeteanã, cîndva îndepãrtatã de clubul romascan, pare tot mai aproape. Singura bazã pentru gruparea romascanã este sponsorizarea celor de la „ArcelorMittal“. Primãria a gãsit abia în acest an resurse pentru fotbal, sponsorii cam lipsesc, iar suporterii par sã fi uitat si ei de Laminorul, la meciurile oficiale tribunele fiind dezolant de goale. Unii se întreabã cum de s-a ajuns aici si ce s-a schimbat în cei 10 ani scursi de la promovarea din divizia judeteanã de s-a ajuns în aceastã situatiue dramaticã. Mai multe explicatii sînt oferite de presedintele grupãrii romascane, Dumitru Plesca, care a asistat la cresterea dar si la decãderea Laminorului. „ÃŽn 1996 s-au luat o serie de decizii ce s-au dovedit hotãrîtoare pentru ascensiunea din urmãtorii ani a Laminorului. Petrotub si-a asumat o mare parte din responsabilitatea sustinerii echipei si a fãcut tot posibilul pentru ca Laminorul sã revinã în divizia C. Astfel, a concesionat de la Primãrie terenul de fotbal, a angajat cu carte de muncã antrenorii, personalul administrativ si jucãtorii, iar salariile lor erau plãtite de aceastã societate. Apoi, masa era gratuitã la cantinã, cazarea la Clubul Petrotub de asemenea, iar cheltuielile la stadion erau si ele suportate de fabricã. ÃŽn prezent doar ultimul punct a rãmas neschimbat. ÃŽn acei ani contractul de sponsorizare se ridica undeva la 200.000 - 300.000 dolari si a crescut progresiv în functie de rezultatele echipei, în timp ce bugetul ultimului sezon a fost de 150.000 de dolari. ÃŽn plus, primeam sume importante de bani si de la unii dintre partenerii de afaceri ai Petrotub, sub formã de contract de publicitate, iar 1% din fondul de salarii al angajatilor era destinat echipei. Cam acesta a fost în linii mari contextul financiar în care Laminorul a ajuns în Divizia B“, a declarat Dumitru Plesca, presedintele Laminorului.

Picaj

ÃŽn 2002, cînd Petrotub a fost privatizatã, la prima disponibilizare jucãtorii, antrenorii si personalul administrativ si-au pierdut statutul de angajati, salariile fiind de atunci înainte acoperite din contractul de sponsorizare, a cãrui valoare a scãzut drastic, sub nivelul Diviziei B. Fabrica de tevi si-a asumat doar responsabilitatea de sponsor, implicîndu-se din punct de vedere financiar la un nivel mai scãzut. „Motivele pentru situatia actualã de la club ar fi diminuarea contractului de sponsorizare, faptul cã în cadrul discutiilor pentru privatizare nu a fost abordatã si situatia clubului de fotbal, precum si faptul cã am decis sã continuãm în conditii ostile. Dupã privatizare, bugetul a ajuns sã fie sub nivelul Diviziei B si se putea opta pentru desfiintarea echipei, dar s-a preferat sã se continue asa cum era situatia, pînã cînd s-a ajuns aici. Noi am apelat în mai multe rînduri la municipalitate pentru a deconta anumite cheltuieli dar în sedintele Consiliului Local rãspunsul a fost nu de fiecare datã, pe motiv cã nu sunt bani. Aceastã situatie s-a schimbat doar în 2008 cînd Primãria ne-a ajutat cu 1,5 miliarde lei vechi. Este o sumã destul de micã în comparatie cu cît contribuie autoritãtile locale din alte orase. De exemplu, Primãria Bacãu a acordat în acest sezon în jur de 15 miliarde de lei vechi clubului Aerostar, iar celor de la Willy 2,7 miliarde“, a precizat Dumitru Plesca.
ÃŽn opinia presedintelui clubului romascan solutia pentru redresare ar fi ca Primãria sã facã un pas serios spre o colaborare cu uzina în vederea sustinerii clubului de fotbal. Dacã s-ar crea un parteneriat între Primãrie si ArcelorMittal acestea, devenind singurele care dau bani la echipã, vor putea decide staff-ul administrativ si sã-si impunã doleantele. „Dacã autoritãtile locale doresc sã sustinã clubul de fotbal atunci as fi dispus sã mã dau la o parte în cazul în care se vrea numirea altor persoane care sã se ocupe de destinele echipei. Dacã ar exista o preocupare mai mare pentru echipã din partea factorilor locali atunci e posibil ca si cei de la Mittal sã fie dispusi sã mãreascã sprijinul financiar destinat fotbalului“, a declarat Dumitru Plesca. Ce va fi urmeazã a se vedea, dar perspectivele sînt sumbre.

Articol afisat de 1584 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective