Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Avem nevoie de «schimbarea la fat㻓

„Avem nevoie de «schimbarea la fat㻓

• noul primar al Romanului va intra în functie în jurul datei de 1 iulie • acesta a declarat cã va analiza activitatea oamenilor din primãrie si va pãstra doar functionarii competenti • viceprimarul urmeazã a fi liberal, însã Laurentiu Leoreanu a declarat cã vrea sã încheie întelegeri cu toate formatiunile politice •

Laurentiu Dan Leoreanu, primarul ales în urma votului de pe 15 iunie, a primit ieri, din partea Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 2 Roman, certificatul doveditor al alegerii în functia de primar. Conform declaratiei judecãtorului Cristian Bîrjoveanu, presedintele BEC, estimãrile, avînd ca punct de reper alegerile din primul tur aratã cã noul primar îsi va intra în drepturi în jurul zilei de 1 iulie. Pînã la aceastã datã, Primãria Roman va fi condusã tot de Dan Ioan Cãrpusor. „Vreau sã le multumesc romascanilor cã au înteles mesajul pe care am dorit sã-l transmitem, cã au avut încredere în noi, cã au înteles cã am plecat pe un drum bazat pe proiecte si cã dorim o transformare în bine a municipiului, pe urmãtorii patru ani. ÃŽncepem o activitate care sã asigure si cîstigarea alegerilor viitoare. Vreau sã le multumesc filialei PD-L de la Neamt, domnului Gheorghe Stefan, membrilor din Biroul Electoral, membrilor partidului, staff-ului de campanie, colaboratorilor, tuturor celor care au avut încredere în mine si mã angajez sã nu-i dezamãgesc“, a declarat Laurentiu Dan Leoreanu.

Reporter: Romascanii au votat schimbarea. Ce intentionati sã schimbati în oras, care este primul proiect pe care vreti sã-l demarati pentru a îmbunãtãti viata romascanilor?
Laurentiu Dan Leoreanu: Asa cum am declarat si în campania electoralã, Romanul trebuie sã înregistreze o schimbare în bine. ÃŽn primul rînd, mã refer la fata orasului, la ceea ce înseamnã trotuare si spatii verzi. Avem nevoie de „schimbarea la fatã“, pentru ca cei care trec prin Roman sã nu trateze orasul ca unul în care nu se întîmplã nimic, ca pe un oras de tranzit. Romanul trebuie sã devinã un punct atractiv, care sã-i îmbie pe cei care-l vãd, un oras important din punct de vedere al turismului de tranzit si al celui de afaceri.
Rep.: Ce intentionati sã schimbati în cadrul Primãriei Roman?
L.D.L.: În primul rînd, vom lua contact cu tot aparatul tehnic din primãrie si vom purta discutii corecte, clare si transparente. Vom comanda si un audit profesional. Întotdeauna am promovat competenta si am pãstrat oamenii care sînt cu adevãrat profesionisti si lucreazã, într-adevãr, în sprijinul comunitãtii. Sã nu uitãm cã toate aceste salarii sînt asigurate din contributia romascanului si mi se pare corect ca oamenii competenti sã fie promovati ca o echipã de profesionisti, sã lucreze cu toatã energia, iar toate acestea sã se cunoascã în comunitate. Activitatea din ultima vreme din Primãria Roman va fi analizatã si vom efectua si o testare, pentru a se observa competenta si profesionalismul de care s-a dat sau nu dovadã în ultima perioadã. În functie de rezultate, oamenii cinstiti, care s-au implicat si sînt competenti vor rãmîne sã lucreze în Primãrie. Partidul nostru nu are în spate grupuri de interese, dar avem specialisti bine pregãtiti pe care putem sã-i aducem în cazul în care se va dovedi cã functionarii sînt incompetenti.

„Ce este bun va rãmîne, ce este mai putin bun vom analiza, vom înlocui sau vom perfecta“

Rep.: Cum vedeti colaborarea cu celelalte formatiuni politice pentru ca proiectele demarate de dumneavoastrã sã fie aprobate si în Consiliul Local?
L.D.L: Vom aborda aceastã relatie cu acuratete, diplomatie si transparentã. A existat o întelegere pentru turul doi de sprijinire a candidatul PD-L, iar în acel moment noi am declarat cã-i vom sprijini pentru obtinerea functiei de viceprimar. Am înteles cã sînt unele discutii la Bucuresti, care sã analizeze politica de aliante la nivel national. Asteptãm ce hotãrîre va lua PNL la nivelul campaniei si, în functie de acest lucru, vom decide. Noi încheiem întelegeri cu toti, îi vom trata în mod egal si vom încerca sã facem treabã. Nu facem întelegeri în spatele usilor. S-a terminat campania, iar fiecare om de bunã credintã trebuie sã vinã si sã se implice în dezvoltarea comunitãtii. Noi ne asteptãm la sprijin din parte Consiliului Local, pentru cã vrem sã facem ceea ce trebuie la Roman. Si Consiliul Local are o responsabilitare pe proiectele ce se adoptã si devin hotãrîri.
Rep.: Ce se va întîmpla cu proiectele demarate?
L.D.L.: Orice proiect existent pe lista de investitii si demarat se va derula în continuare, conform graficelor stabilite. Vom continua sã realizãm aceste proiecte si le vom completa, cu altele noi. Nu dãm totul deoparte. Ce este bun va rãmîne, ce este mai putin bun vom analiza, vom înlocui sau vom perfecta.
Rep.: Care sînt prioritãtile noului primar si echipei care va conduce Primãria Roman?
L.D.L.: Prioritãtile noastre vor fi cele stabilite de romascani. Agenda romascanului va fi aceeasi cu agenda primarului.

Articol afisat de 2234 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective