Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dãnãilã si Ghica, în cãrti pentru viceprimar de Roman

Vinerea aceasta, 20 iunie, începînd cu ora 12, cei 21 de consilieri locali alesi de romascani se întîlnesc în sedinta convocatã de prefectul Toader Mocanu, pentru a-si alege viceprimarul orasului pentru urmãtorii patru ani. Fatã de mandatele trecute, „numãrul doi“ în administratie are drept de vot, avînd, astfel, prerogative suplimentare fatã de primar, care nu poate aduce amendamente proiectelor de hotãrîri de Consiliul Local. Pe ordinea de zi a sedintei de vineri se aflã, de altfel, mai multe proiecte, toate în legãturã cu alegerile din aceastã lunã. Desi viceprimarul va fi desemnat în proxima întîlnire a alesilor, primarul nu va fi schimbat pînã cînd nu se va emite o hotãrîre judecãtoreascã în aceastã privintã. Astfel, pînã la decizia magistratilor si depunerea jurãmîntului de cãtre Laurentiu Dan Leoreanu, noul primar, functia îi apartine, încã, lui Dan Ioan Cãrpusor. „Procedura de validare a mandatului de primar nu este, încã, finalizatã. Dupã ce se va prezenta hotãrîrea judecãtoreascã, consilierii vor fi convocati într-o nouã sedintã extraordinarã, unde noul primar va depune jurãmîntul. ÃŽn sedinta de vinerea aceasta, consilierii locali vor alege, prin vot secret, viceprimarul. Pentru prima datã, conform noilor modificãri legislative, viceprimarul are drept de vot, dar nu va primi si indemnizatie de consilier local. Astfel, numãrul celor cu drept de vot rãmîne 21, din care unul va fi viceprimarul ales“, a declarat Gheorghe Carnariu, secretarul municipiului. Acesta a mai precizat cã, pînã în acest moment, nici unul din consilierii locali alesi de romascani nu a depus cerere de a renunta la mandat, dar sînt posibile surprize. Vineri se vor valida mandatele urmãtorilor consilieri: PD-L - Leonard Achiriloaei, Oana Geanina Afetelor, Marius Neculai, Cristi Nicolae Avram, Neculai Iftimie, Lucian Ioan Pascariu, Adrian Dãmoc, Aurelian Jora; PSD - Dan Ioan Cãrpusor, Dan Gabriel Arvãtescu, Vasile Mocanu, Gabriel Vasile Luncanu, Nusa Lenuta Chiriac, Alin Lucian Emanuel Antochi si Eugen Pãulet; PNL - Dorinel Ursãrescu, Neculai Stan, Valentin Dãnãilã, Constantin Ghica si Daniela Gabriela Suman; PNDC - Sorin Dumitru Cazan.
Din rîndul acestora urmeazã a fi ales, prin vot secret, viceprimarul. Dat fiind faptul cã PD-L a declarat cã functia va reveni PNL, cele mai vehiculate nume pentru ocuparea ei sînt ale liberalilor Valentin Dãnãilã (foto) si Constantin Ghica. Valentin Dãnãilã, fost subprefect de Neamt, a „pierdut“, pe vremea cînd era în PD-L, posibilitatea de a candida la functia de primar în fata lui Lauretiu Leoreanu, primarul ales de romascani. ÃŽn schimb, Constantin Ghica, consilier liberal si în mandatul ce s-a încheiat, este o solutie preferatã, un atu fiind acela cã fratele sãu, Ion Ghica, ocupã acum functia de subprefect al judetului.

Articol afisat de 1901 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective