Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gravida de 11 ani, „expediatã“ la Iasi

• comisia medicalã alcãtuitã la nivelul Spitalului Judetean a decis ca acest caz sã fie rezolvat într-o clinicã universitarã • cei nouã medici care au deliberat s-au pronuntat pentru întreruperea sarcinii • fetita care a terminat clasa a III-a este deja însãrcinatã în luna a V-a •

Fetita de 11 ani, din Piatra Soimului, gravidã în luna a V-a în urma unui viol a fost transferatã ieri la Iasi, la Clinica I de Obstetricã si Ginecologie. Asta dupã ce, în urma deliberãrior îndelungate, o comisie alcãtuitã din nouã medici de diverse specialitãti, al cãrei presedinte a fost Constantin Nanu, director medical al Spitalului Judetean, s-a pronuntat în favoarea efectuãrii interventiei chirurgicale de tip cezarianã. ÃŽn documentul medical care a însotit-o la Iasi pe pacienta care a pus în încurcãturã o anumitã parte a halatelor albe din cea mai mare unitate sanitarã din Neamt, punctul de vedere al comisiei este exprimat la modul „considerã cã ar fi necesarã întreruperea cursului sarcinii“. ÃŽn sprijinul acestei opinii, cei nouã medici au adus drept argumente vîrsta pacientei, dezvoltarea ei fizicã - un metru si 40 de centimetri înãltime si greutatea de 50 de kilograme, imaturitatea psiho-emotionalã si faptul cã aceastã sarcinã a apãrut în urma unui viol“.
Aceeasi comisie - alcãtuitã din doctorii Constantin Nanu, Georgeta Vintea- sefa sectiei Obstetricã, Sorana Iftimia, sefa sectiei Neonatologie, Aurelia Ciobanu, sefa sectiei Anestezie si Terapie Intensivã, Suzana Constantinescu, sefa sectiei Pediatrie, Paula Iliescu, sefa compartimentului Neuropsihiatrie Infantilã, Carmen Martin, din cadrul sectiei Cardiologie, Maria Gagea, sefa sectiei Endocrinologie, George Bararu, seful sectiei Medicalã, a stabilit cã se impune „trimiterea pacientei într-o clinicã universitarã de obstetricã-ginecologie pentru luarea unei decizii finale“.
Se pare cã aspectele foarte sensibile legate de bioeticã si deontologie medicalã pe care le implicã acest caz, dar nu numai, au stîrnit dispute între membrii comisiei. Unii au fost de pãrere cã în acest caz primeazã fetita, care la numai 11 ani trãieste o realã dramã, fiind traumatizatã de abuzul sexual al cãrei victimã a fost si de toate urmãrile acestuia. Altii au fost mult mai preocupati de ce se va întîmpla dacã fãtul în vîrstã de 20 de sãptãmîni, va prezenta semne vitale la extractie - respiratie, pulsatie, cord, miscãri active.

O mînã spalã pe alta?

Aici, pe de o parte, a contat optiunea pentru viata sau moartea acestuia, iar pe de alta, cheltuielile legate de îngrijirea lui în incubator pînã la definitivarea dezvoltãrii. Cu alte cuvinte, exemplul spãlãrii pe mîini, dat de Pilat din Pont, a fost mult mai comod pentru toatã lumea. Cert este cã, dupã deliberãri, nici unul dintre membrii comisiei medicale nu a fost de gãsit la telefon - fie nu au rãspuns, fie aveau celularul închis. Singurul care nu s-a eschivat a fost doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt. „Consider justã decizia luatã în privinta efectuãrii întreruperii cursului sarcinii. De asemenea cred cã este benefic faptul cã s-a hotãrît sã fie trimisã pacienta la Iasi. Fãrã discutie, implicatiile sînt foarte complexe, iar din toate punctele de vedere, o clinicã universitarã nu se comparã cu o sectie de spital judetean. De altfel si doamna profesor Aldea, sefa Clinicii I de Obstetricã si Ginecologie din Iasi a gîndit la fel, din moment ce ne-a dat avizul pentru transferarea fetei acolo“.
Tragedia Florinei care poartã în pîntece un copil conceput în urma unui viol a iesit la ivealã pe 2 iunie, cînd fetita a fost însotitã de mamã la Policlinica Piatra Neamt, pentru o consultatie chirurgicalã. Vestea cã fiica ei este însãrcinatã în luna a IV-a a socat-o pe mamã. Se pare cã autorul acestei abominabile fapte este chiar fratele mamei, Adrian Fasolã, în vîrstã de 19 ani. Învinuitul de comiterea abominabilei fapte nu este gãsit de cãtre oamenii legii.

Articole similare:
ÎNSÃRCINATÃ LA 10 ANI
Fetita însãrcinatã în luna a IV-a împlineste azi 11 ani
CE CHIN ÎN CAZUL FETITEI DE 11 ANI ÎNSÃRCINATÃ
Gravida de 11 ani, „expediatã“ la Iasi
VA NASTE LA 11 ANI
SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ
Violatorul minorei de 11 ani rãmasã însãrcinatã, de negãsit
ARESTATI-L!!!!

Articol afisat de 2874 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective