Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Orasul pentru pietreni este orasul în care îti place să trăiesti“

„Orasul pentru pietreni este orasul în care îti place să trăiesti“

Reporter: Ati intrat oficial în cel de-al doilea mandat. Care ar fi gîndurile cu care porniti la drum?
Gheorghe Stefan: Ca să fiu foarte sincer, vreau să termin proiectele pe care le-am început, dar în primul rînd as dori să finalizez amenajarea peisagistică a orasului si refacerea fatadelor blocurilor, pentru că vrem să dăm un aspect european. De asemenea, proiectele care sînt mai mari: liftul înclinat de pe Pietricica, telecabina între Cozla si Pietricica, celelalte două pîrtii de schi, un teleschi, un telescaun. Acesta este un proiect cu fonduri europene, deja avem aprobarea: 50% primăria, 50% Uniunea Europeană. Cred că mai avem de lucrat la curătenie. Nu sînt multumit de modul în care se face curătenie în oras. Cred că se poate mai bine în programul ISPA pe care l-am accesat pe managementul gunoaielor. Trebuie perfectionat. Mai avem o problemă cu cîinii vagabonzi. E un punct nevralgic si cred că sîntem un pic rămasi în urmă. Sînt si chestiuni de infrastructură pe care trebuie să le mai rezolvăm: apă si canal pe programul ISPA 2. Sper să-l finalizăm. Normal, termenul era 2009, dar contractul cu firma Strabag a fost reziliat. Probabil îl vom finaliza în 2010-2011. În mod normal, fiind în Uniunea Europeană, apă, canal si asfalt trebuie să fie si la ultima casă din Piatra Neamt. Asta as dori să realizez. Mai e si o promisiune care acum este o certitudine: McDonald’s în Piatra Neamt. Asta mă bucură si pe mine, pentru că multi copii îsi doreau un McDonald’s. Sînt proiecte pe care ni le-am propus, sper să le finalizăm. Sîntem în urmă cu Sala Sporturilor si sper să ne fie alocate fonduri ca s-o finalizăm. Bineînteles, mall-ul de la piată care e 90% gata si urmează să fie inaugurat. Sînt lucruri care, spun eu, ar schimba fata orasului si ar da un grad de civilizatie europeană.
Rep: Aveti vreun proiect de suflet sau toate au acelasi grad de prioritate pentru dvs?
G.S.: Sincer, proiectul meu de suflet este cel ce priveste infrastructura turistică. Dacă mai realizăm cele două pîrtii de schi, teleschi, telescaun, telecabina si liftul înclinat ar fi multumirea mea sufletească, pentru că este un proiect în care eu am crezut. Altii nu. Opinia mea este că e un proiect viabil si atunci cînd va fi gata Piatra Neamt într-adevăr va fi un oras turistic european si vom crea un brand din Piatra Neamt.
Rep: Ati promis pietrenilor un oras pentru ei. Vă refereati strict la aceste investitii sau aveti în vedere si dezvoltarea altor sectoare?
G.S.: Orasul pentru pietreni este un oras curat, un oras în care să-ti placă să trăiesti, un oras modernizat. Asta înteleg eu dintr-un oras pentru pietreni. Pot să vă spun că multi investitori ne caută în momentul de fată. Ultima discutie am avut-o cu o firmă din străinătate care doreste să facă un cartier rezidential pe locul fostei fabrici Reconstructia. Ne-au cerut acordul de principiu. Mai sînt de făcut niste schimburi de teren pentru ca dînsii să poată să facă subtraversări pe sub linia ferată. Chestiuni punctuale pentru care am anuntat toată deschiderea. Dacă vin investitori, nivelul orasului creste, gradul de civilizatie la fel si automat bunăstarea pietrenilor.
Rep: V-au fost contestate împrumutul, stadionul, telegondola si mai multe de-a lungul mandatului trecut. De asemenea, relatia cu Bucurestiul nu a functionat bine pe toată durata mandatului. Vă asteptati în continuare la contestatii?
G.S.: Cîrcoteli o să mai fie. Ce n-au înteles însă politicienii nostri, iar eu am transmis un mesaj foarte clar după alegeri: chiar dacă am cîstigat, am spus că eu doresc să colaborez cu toate partidele, cu specialisti si profesionisti, indiferent de culoarea politică. Noi trebuie să ne unim fortele să facem ceva pentru nemteni si pentru pietreni. Dacă vom merge pe principiul să distrugem o persoană, imaginea sau proiectele unor persoane, vom gresi. Cred că ar trebui să ne punem toti la aceeasi masă si în momentul în care cineva are un proiect viabil, folositor pentru pietreni, ar trebui să-l punem în practică, indiferent de cine este initiatorul, grupul de persoane sau partidul care propune proiectul respectiv.
Rep: Un mesaj pentru pietreni de zilele lor?
G.S: Îi asteptăm pe toti pe dealul Cîrloman, să se simtă bine, să se distreze. Cred că au nevoie de asa ceva, pentru că într-adevăr, în viată trebuie să si muncesti, dar dacă ai satisfactia muncii, după aceea trebuie să te si relaxezi. Aceste trei zile sînt un prilej pentru pietreni de relaxare si bucurie.

Articol afisat de 1959 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective