Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Orasul pentru pietreni este orasul în care îti place sã trãiesti“

„Orasul pentru pietreni este orasul în care îti place sã trãiesti“

Reporter: Ati intrat oficial în cel de-al doilea mandat. Care ar fi gîndurile cu care porniti la drum?
Gheorghe Stefan: Ca sã fiu foarte sincer, vreau sã termin proiectele pe care le-am început, dar în primul rînd as dori sã finalizez amenajarea peisagisticã a orasului si refacerea fatadelor blocurilor, pentru cã vrem sã dãm un aspect european. De asemenea, proiectele care sînt mai mari: liftul înclinat de pe Pietricica, telecabina între Cozla si Pietricica, celelalte douã pîrtii de schi, un teleschi, un telescaun. Acesta este un proiect cu fonduri europene, deja avem aprobarea: 50% primãria, 50% Uniunea Europeanã. Cred cã mai avem de lucrat la curãtenie. Nu sînt multumit de modul în care se face curãtenie în oras. Cred cã se poate mai bine în programul ISPA pe care l-am accesat pe managementul gunoaielor. Trebuie perfectionat. Mai avem o problemã cu cîinii vagabonzi. E un punct nevralgic si cred cã sîntem un pic rãmasi în urmã. Sînt si chestiuni de infrastructurã pe care trebuie sã le mai rezolvãm: apã si canal pe programul ISPA 2. Sper sã-l finalizãm. Normal, termenul era 2009, dar contractul cu firma Strabag a fost reziliat. Probabil îl vom finaliza în 2010-2011. ÃŽn mod normal, fiind în Uniunea Europeanã, apã, canal si asfalt trebuie sã fie si la ultima casã din Piatra Neamt. Asta as dori sã realizez. Mai e si o promisiune care acum este o certitudine: McDonald’s în Piatra Neamt. Asta mã bucurã si pe mine, pentru cã multi copii îsi doreau un McDonald’s. Sînt proiecte pe care ni le-am propus, sper sã le finalizãm. Sîntem în urmã cu Sala Sporturilor si sper sã ne fie alocate fonduri ca s-o finalizãm. Bineînteles, mall-ul de la piatã care e 90% gata si urmeazã sã fie inaugurat. Sînt lucruri care, spun eu, ar schimba fata orasului si ar da un grad de civilizatie europeanã.
Rep: Aveti vreun proiect de suflet sau toate au acelasi grad de prioritate pentru dvs?
G.S.: Sincer, proiectul meu de suflet este cel ce priveste infrastructura turisticã. Dacã mai realizãm cele douã pîrtii de schi, teleschi, telescaun, telecabina si liftul înclinat ar fi multumirea mea sufleteascã, pentru cã este un proiect în care eu am crezut. Altii nu. Opinia mea este cã e un proiect viabil si atunci cînd va fi gata Piatra Neamt într-adevãr va fi un oras turistic european si vom crea un brand din Piatra Neamt.
Rep: Ati promis pietrenilor un oras pentru ei. Vã refereati strict la aceste investitii sau aveti în vedere si dezvoltarea altor sectoare?
G.S.: Orasul pentru pietreni este un oras curat, un oras în care sã-ti placã sã trãiesti, un oras modernizat. Asta înteleg eu dintr-un oras pentru pietreni. Pot sã vã spun cã multi investitori ne cautã în momentul de fatã. Ultima discutie am avut-o cu o firmã din strãinãtate care doreste sã facã un cartier rezidential pe locul fostei fabrici Reconstructia. Ne-au cerut acordul de principiu. Mai sînt de fãcut niste schimburi de teren pentru ca dînsii sã poatã sã facã subtraversãri pe sub linia feratã. Chestiuni punctuale pentru care am anuntat toatã deschiderea. Dacã vin investitori, nivelul orasului creste, gradul de civilizatie la fel si automat bunãstarea pietrenilor.
Rep: V-au fost contestate împrumutul, stadionul, telegondola si mai multe de-a lungul mandatului trecut. De asemenea, relatia cu Bucurestiul nu a functionat bine pe toatã durata mandatului. Vã asteptati în continuare la contestatii?
G.S.: Cîrcoteli o sã mai fie. Ce n-au înteles însã politicienii nostri, iar eu am transmis un mesaj foarte clar dupã alegeri: chiar dacã am cîstigat, am spus cã eu doresc sã colaborez cu toate partidele, cu specialisti si profesionisti, indiferent de culoarea politicã. Noi trebuie sã ne unim fortele sã facem ceva pentru nemteni si pentru pietreni. Dacã vom merge pe principiul sã distrugem o persoanã, imaginea sau proiectele unor persoane, vom gresi. Cred cã ar trebui sã ne punem toti la aceeasi masã si în momentul în care cineva are un proiect viabil, folositor pentru pietreni, ar trebui sã-l punem în practicã, indiferent de cine este initiatorul, grupul de persoane sau partidul care propune proiectul respectiv.
Rep: Un mesaj pentru pietreni de zilele lor?
G.S: Îi asteptãm pe toti pe dealul Cîrloman, sã se simtã bine, sã se distreze. Cred cã au nevoie de asa ceva, pentru cã într-adevãr, în viatã trebuie sã si muncesti, dar dacã ai satisfactia muncii, dupã aceea trebuie sã te si relaxezi. Aceste trei zile sînt un prilej pentru pietreni de relaxare si bucurie.

Articol afisat de 2374 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective