Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ

SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ

Fetita de 11 ani însãrcinatã

• pãrintii fetitei de 11 ani, însãrcinatã dupã ce a fost violatã de unchiul sãu, sperã cã fiica lor va scãpa de sarcinã • mama fetei agreeazã ideea unei întreruperi de sarcinã în strãinãtate • o româncã stabilitã în Anglia face demersuri pentru obtinerea fondurilor necesare unei interventii chirurgicale în Regatul Unit • în România nu se mai poate face întrerupere de sarcinã dacã aceasta are mai mult de 16 sãptãmîni • propunerea de arestare a presupusului fãptas a fost respinsã de magistratii de la Tribunalul Neamt • Parchetul a declarat recurs • învinuitul nu a fost prezent, dar a fost reprezentat de avocat ales •

Cazul fetitei de 11 ani, din Piatra Soimului, care a rãmas însãrcinatã dupã ce a fost violatã de unchiul ei, continuã sã facã valuri în România, povestea depãsind granitele tãrii. Calvarul familiei nu s-a încheiat. Ba, mai mult, se poate spune cã decizia medicilor ieseni de a lãsa ca sarcina sã decurgã normal a lovit încã o datã în suferinta familiei. Cu toate acestea, se pare cã o sansã, în ceea ce priveste întreruperea sarcinii, ar mai exista. Mai multi cititori fideli ai Monitorului de Neamt & Roman si ai Evenimentului Zilei s-au oferit s-o ajute pe Florina pentru ca aceasta sã scape de sarcinã. Prin intermediul unei românce stabilite în Anglia, se pare cã fata va avea sanse mari sã nu nascã, aceasta începînd deja sã caute fonduri pentru ca adolescenta sã ajungã la o clinicã din tara strãinã amintitã. Vestea a coplesit-o pe mama fetitei, mai ales cã nu se întrezãrea nici o sansã pentru a iesi din acest impas. Reporterii de la cotidianul „Monitorul“ au fost cei care, ieri dimineatã, au dus vestea în familia Florinei. Cînd a aflat, mama s-a arãtat neîncrezãtoare, dar a achiesat ideii.

„La noi nu se poate, cã asa e legea...“

Dupã ce a aflat toate informatiile, ea a declarat cã este pregãtitã sã facã si acest pas, pentru ca fiica ei sã nu fie nevoitã sã suporte un astfel de chin la o vîrstã atît de fragedã. „Dorim sã-i facem avort, fãrã discutii, dar nu avem bani, iar în România nu se poate. Vrem sã-i redãm copilãria, sã meargã la scoalã, sã facem în asa fel încît sã fie afectatã cît mai putin de cele întîmplate. Oare se poate în strãinãtate? Dar nu avem bani. Dacã vom fi ajutati, nu vom mai sta pe gînduri. La noi nu se poate, cã asa e legea... Proastã. Numai dacã va scãpa de aceastã sarcinã, va putea sã redevinã copilul de dinainte“, a spus Rodica V. Florina, ascunsã dupã perdeaua usii de la intrarea în casã, trage cu urechea. Bunica ei amestecã de zor mãmãliga din ceaunul montat pe un „godin“, într-un colt al curtii. Gînditoare, mama fetei îsi continuã povestea, plîngîndu-si de milã ei si familiei sale. „Acum, ce sã zic? Nu mã gîndesc sã ducã sarcina pînã la 9 luni. Tot sperãm cã se poate face ceva. Medicii spun cã dacã va merge bine sarcina vor lãsa copilul. Dar ce vom face noi dacã va fi asa? Vrem sã scãpãm de aceste probleme“.
ÃŽntrebatã dacã mai stie ceva de fratele sãu, cel acuzat cã i-a violat fiica, femeia ofteazã: „Mi-e milã si de el (n.r. - Adrian Fasolã), si de mãmica. De cînd a aflat ce s-a întîmplat, ea a fãcut douã infarcturi. Sper sã nu-i dea mandat. Nu stiu ce a fost în capul lui. Cred cã i-a venit un nãrav, nu stiu ce sã zic!! A avut o prietenã, putea sã se cãsãtoreascã cu ea. Nu stim de ce a fãcut asta. Stia cã este nepoata lui. Cred cã eu am avut prea mare încredere în el si nu m-am gîndit niciodatã cã va ajunge sã facã asa ceva. Am auzit cã a recunoscut ce a fãcut în fata fratilor si a cumnatilor“, a continuat Rodica V.

„Vreau sã nu-l aresteze, sã-l ierte dacã se poate“

La Piatra Soimului, familia urgisitã de nãpasta inimaginabilã este una de oameni simpli, mama avînd doar patru clase si 26 de ani. Tatãl, în vîrstã de 33 de ani, se chinuie sã-si întretinã familia. Lucreazã ca zilier la pãdure, creste animale si munceste pãmîntul.
Problemele cu fata nu au fãcut decît sã vlãguiascã si bugetul familiei, sãrãcios cum era de ani de zile. „De cînd cu grozãvia asta am cheltuit vreo 50 de milioane de lei. Noi nu avem o sursã stabilã de venit. Sotul munceste la pãdure, ca zilier, iar eu mã ocup de treburile casei. Ne descurcãm cum putem, mai crestem animale, cultivãm pãmîntul. Avem douã fetite si am fãcut tot ce am putut ca sã le fie bine. Vrem sã termine o scoalã, pentru cã noi stim ce înseamnã sã nu ai carte. Fata învatã bine la scoalã. Nu este o elevã foarte bunã, însã are note de 7 si de 8. A fost premiantã în clasa a I-a si a II-a. ÃŽi place foarte mult limba românã, si mai ales sã citeascã. Este un copil bun“, continuã sã povesteascã Rodica V.
Mama îsi face griji, mai ales cã pustii din sat nu mai doresc sã se joace cu Florina. Aceasta refuzã sã mai vorbeascã, singura acceptatã fiind mama sa. „Acum nu prea mai vorbeste. S-a închis în ea de la primele declaratii date la politie si procuraturã. Vorbeste cu mine în schimb. Este un copil, nici nu stie ce se întîmplã. Am întrebat-o ce s-a întîmplat si mi-a zis cã i-a fost teamã sã ne spunã. I-a fost fricã si de mine si de tatãl sãu. Am înteles cã Adrian i-a zis sã nu spunã nimic, pentru cã am fi certat-o. Tot el a amenintat-o cu bãtaia. Nu stiu ce sã mai zic... Mi-am îngrijit copii cu am stiut eu mai bine. Am avut grijã sã meargã la scoalã... Off!!! S-a dus la mãmica si acolo s-a întîmplat grozãvia. Mi-este milã si de el (n.r. - violatorul), cã-mi este frate, dar si de mãmica care este bolnavã. Nu stiu ce sã zic, dar parcã n-as vrea sã înfunde puscãria...“, a mai spus mama greu încercatã.

„Nimeni nu se mai joacã cu mine“

ÃŽnainte de a pleca, am rugat-o pe Florina sã ne spunã cîteva cuvinte. Se vede cã fata nu realizeazã ce se întîmplã si de ce a ajuns în centrul atentiei. Este un copil care vrea sã se joace în continuare cu cei de seama ei. ÃŽnsã, fostii prieteni o ocolesc si nu vor sã mai vorbeascã cu ea. „Vreau sã merg la scoalã în continuare. De cînd am venit acasã, nimeni nu se mai joacã cu mine. Stau toatã ziua si citesc si mã uit la desene animate. ÃŽmi place foarte mult sã citesc. ÃŽmi place limba românã, unde am avut note foarte bune“, ne-a spus, din pragul casei, fetita a cãrei poveste a impresionat o tarã întreagã. Atrasã de discutie, strãbunica fetei (bunica tatãlui) s-a apropiat nu înainte de a mai pune o tigaie pe godin. Bãtrînei nu-i vine sã creadã cã Adrian va face puscãrie. „A gresit si el, dar poate îl iartã“, spune bãtrîna.

Violatorul minorei de 11 ani, lãsat în libertate

Instanta de judecatã de la Tribunalul Neamt a respins ca nefondatã propunerea de arestare formulatã de Parchet pe numele lui Adrian Fasolã, de 19 ani, din localitatea Piatra Soimului. El este acuzat de anchetatori de viol si act sexual cu un minor, victimã fiind nepoata sa de pe sorã, o minorã de 11 ani. ÃŽn urma agresiunii sexuale, aceasta este gravidã în 20 de sãptãmîni si nimeni nu se încumetã sã-i mai întrerupã sarcina. Propunerea de arestare a fost înregistratã la Tribunal pe 6 iunie 2008, dar desi s-a cerut arestarea în lipsã, s-au dat mai multe termene pentru îndeplinirea procedurii de citare cu acuzatul. De la data descoperirii faptei nu a mai fost de gãsit. Dupã trei termene cînd nu s-a prezentat si cauza a tot fost amînatã, ieri a intrat la judecatã, dar la final propunerea a fost respinsã. Parchetul a declarat recurs, iar calea de atac se va judeca la Curtea de Apel Bacãu. „Propunerea a fost respinsã ca nefondatã si imediat am declarat recurs. Pînã nu vom primi dosarul si nu stim ce a avut în vedere judecãtorul, nu putem motiva recursul, dar din punctul meu de vedere cred cã arestarea, chiar si în lipsã, se impunea. Urmeazã ca asupra acestei cauze sã se pronunte Curtea de Apel Bacãu“, a declarat procurorul de sedintã, Constantin Fãlticeanu. ÃŽn conditiile date nu a fost aplicatã nici un fel de altã mãsurã de sigurantã, cum ar fi interdictia de a pãrãsi localitatea sau tara. Pînã la judecarea cãii de atac, Fasolã este un om liber si anchetatorii nu-l mai pot retine. Chiar dacã nu a fost prezent la nici un termen de judecatã, el stia atît situatia în care a fost pînã acum, cît si cea de care se bucurã în prezent, deoarece a avut apãrãtor ales si nu unul din oficiu.

2 iunie, 6 iunie...

Suspectul a dat o primã declaratie în fata anchetatorilor, pe 2 iunie, dar nu a fost retinut. Abia pe 6 iunie a fost începutã urmãrirea penalã, acesta fiind pus sub învinuire. De atunci nu a mai fost de gãsit. Cel mai probabil si judecãtorii asteaptã testele ADN pentru a se stabili cu certitudine vinovãtia învinuitului, dar aceasta este o chestie de duratã.
Faptele de care este acuzat tînãrul au iesit la ivealã la începutul acestei luni, pe 2 iunie, cînd victima a acuzat puternice dureri abdominale. Cu gîndul la complicatii în urma unei operatii de apendicitã efectuate în urmã cu doi ani, pãrintii au dus-o de urgentã la Policlinica Piatra Neamt. ÃŽn urma unei ecografii, a iesit la ivealã o sarcinã aflatã în 17 sãptãmîni. Fapta a fost reclamatã de pãrinti autoritãtilor, iar în urma audierii cu un psiholog, minora a declarat cum a fost agresatã sexual de unchiul ei, la începutul acestui an, în casa bunicii materne. Atunci învinuitul ar fi amenintat-o sã nu spunã nimãnui ce i s-a întîmplat, iar minora nu a avut reprezentarea a ceea ce i se poate întîmpla în urma unei astfel de agresiuni. O întreagã armatã de medici au întors cazul pe toate pãrtile si au cãutat cea mai bunã solutie pentru acest caz. La Maternitatea „Cuza Vodã“ din Iasi, unde Florina a fost transferatã de la Piatra Neamt, s-a decis ca adolescenta de numai 11 ani sã nascã.

Articole similare:
ÎNSÃRCINATÃ LA 10 ANI
Fetita însãrcinatã în luna a IV-a împlineste azi 11 ani
CE CHIN ÎN CAZUL FETITEI DE 11 ANI ÎNSÃRCINATÃ
Gravida de 11 ani, „expediatã“ la Iasi
VA NASTE LA 11 ANI
SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ
Violatorul minorei de 11 ani rãmasã însãrcinatã, de negãsit
ARESTATI-L!!!!

Articol afisat de 2327 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 25.06.2008 01:21
Incrdibil.Absolut incredibil.
din toata aceasta monstruozitate, ar trebui sa traga invataminte toti parintii pentru ca asemenea nenorociri,sa nu mai aiba loc niciodata.este inimaginabil ce se poate intampla unui suflet atat de nevinovat.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective