Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Motociclist prins de radar cu 185 km/orã

• motociclistul curajos si pasagerul nici mãcar nu aveau cãsti de protectie • în cadrul „Programului de reducere a accidentelor rutiere pe DN2-E85“ politistii au dat amenzi de peste 270 milioane de lei •

Un tînãr în vîrstã de 24 de ani, din Roman, a reusit performanta de a fi prins de radar cu o vitezã de 185 de kilometri la orã, drept pentru care nu va mai putea conduce timp de trei luni. Bogdan A. a cãzut în plasa lucrãtorilor Politiei Rutiere zilele trecute, în timpul amplelor actiuni din cadrul „Programului de reducere a accidentelor rutiere pe DN2-E85“. Romascanul a condus un bolid pe douã roti, marca Yamaha, la iesirea din comuna Horia. „Viteza de 185 de kilometri la orã a fost stabilitã si înregistratã de aparatul radar, motiv pentru care lui Bogdan A. i-a fost retinut permisul de conducere, în vederea suspendãrii, pentru 90 de zile“, au anuntat oficialii Biroului de Presã al IPJ Neamt. Motociclistul si-a pus foarte serios viata în primejdie, circulînd cu aceastã vitezã ametitoare, mai ales cã nici nu purta cascã de protectie. Mai mult decît atît, pe bolidul Yamaha se afla si un pasager care, de asemenea, nu avea echipamentul obligatoriu de protectie. Pe aceste considerente, Serviciul Politiei Rutiere Neamt recomandã conducãtorilor auto sã respecte regimul de vitezã, atît în localitãti, cît si în afara lor. Aceasta, în conditiile în care limita maximã de vitezã în localitate este de 50 de kilometri la orã, iar „în afarã“ sînt trei situatii distincte. Cei care circulã pe autostrãzi au voie sã meargã cu 130 de kilometri la orã, pe drumurile expres sau europene se poate circula cu 100 de kilometri la orã iar în rest cu 90 de kilometri la orã. Depãsirea cu 50 de kilometri la orã a acestor valori atrage automat suspendarea permisului.
De mentionat cã „Programul de reducere a accidentelor rutiere pe DN2-E85“ s-a soldat cu 438 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 27.050 de lei. Au fost retinute 14 permise de conducere si opt certificate de înmatriculare. Numai pentru nerespectarea regimului legal de vitezã au fost date 287 de amenzi, iar 10 soferi au rãmas fãrã permise.

Articol afisat de 1809 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 25.06.2008 01:58
foarte multa activitate are politia rutiera!
nu va e ma rusine! Altceva decat radar ce mai invatati voi acolo la rutiera? Da dimineata la pranz si seara cand prin oras abia se merge,de ce nu stiti sa iesiti macar intr-o intersectie? Ca doar una din cele mai importante sctivitati,ale voastre ar trebui sa fie decongestionarea traficului nu? dar ce va pasa voua?stati cat e ziulica de lunga cu funduletul in logan si dati la prosti amenzi prin toate comunele pt.67Km/h.Ia iesiti voi frumusel din masina,stati pe axul drumului,si sa vedeti cum or sa reduca toti viteza cand va vad. In felul asta puteti auzi si voi pe cei care claxoneaza in localitate,care injura pe geam,care stropesc bunurile si persoanele,etc. Asa e ca astea sunt lucruri noi pt.voi? De unde sa stiti voi ca e interzis claxonatul in localitate, daca ati alergat o tura de stadion si v-au pus astia sapca-n cap. Scopul vostru e sa preveniti, avertizati,si abia apoi sanctionati. Oricum o campanie cu radarul va mai lipsea. La cat stati la japca, au iesit apratele din garantie!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective