Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Administratorul public, nedescoperit încã

• presedintele Vasile Pruteanu a precizat cã deocamdatã nu s-a gîndit la titularul functiei • conform legii, acesta va fi egalul presedintelui, care nu se va subordona nimãnui •

Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, va trebui sã îsi aleagã, într-un termen destul de scurt, un coechipier care sã poarte titulatura de administrator public. Noua functie a fost introdusã în organigrama Consiliului Judetean Neamt în baza unei hotãrîri luate de cãtre consilierii care si-au încheiat activitatea în urmã cu cîteva zile. Conform respectivei hotãrîri si a legislatiei în vigoare, numirea în functia de administrator public la Neamt se va realiza prin concurs, probã scrisã si interviu, candidatul trebuind sã prezinte un proiect de management care se continã criterii de performantã stabilite de presedintele CJ. „Nu m-am gîndit deocamdatã la o persoanã care ar putea prelua aceastã functie“, a declarat presedintele Vasile Pruteanu.
Salariul de bazã individual al administratorului public va fi stabilit tot de cãtre presedinte, cel care va avea puterea de a-l elibera din functie pentru neîndeplinirea obligatiilor asumate prin contract (nerealizarea indicatorilor de performantã, sãvîrsirea de abateri si abuzuri), în caz de incompatibilitate sau la cererea celui numit în functie. Administratorul public va avea obligatia de a implementa proiecte cu finantare externã, de a elabora politici si strategii noi în domeniul dezvoltãrii serviciilor de interes judetean, de a atragere fonduri extrabugetare etc. Functia de administrator public a fost introdusã în legislatia noastrã în scopul profesionalizãrii administratiei locale prin eficientizarea serviciilor oferite cetãtenilor.
Mai trebuie precizat faptul cã atunci cînd au avut de votat hotãrîrea respectivã, pe 26 martie, nu toti consilierii judeteni au fost de acord cu noul post, cei mai vehementi fiind peremistii. Ei sustineau cã în judetele unde existã administrator public, presedintele si vicepresedintii sînt simpli spectatori, pentru cã nu existã nici un raport de subordonare între vicepresedinti si administrator.

Articol afisat de 1689 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective