Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
AU ALES ANGLIA

AU ALES ANGLIA

În cazul fetitei de 11 ani însãrcinatã

• familia fetei a acceptat propunerea venitã din Marea Britanie de a se efectua acolo o întrerupere de sarcinã • pãrintii sînt decisi sã plece peste hotare • ieri au venit la Piatra Neamt si si-au scos pasapoarte • din lentoarea autoritãtilor îi salveazã o româncã stabilitã la Londra • abia ieri ministerul a format o altã comisie care sã caute solutia pentru acest caz • se pare cã nu va mai conta •

Familia fetitei de 11 ani gravidã în 21 de sãptãmîni a acceptat propunerea româncei stabilite în Anglia, si în cel mai scurt timp va pleca peste hotare. Acolo urmeazã ca elevei sã-i fie întreruptã sarcina, iar viata ei sã revinã la normal, atît cît se poate în acest moment, adicã mãcar din punct de vedere fizic. Ieri, 25 iunie 2008, familia greu încercatã din Piatra Soimului, pãrintii si minora, au venit în Piatra Neamt pentru a-si procura documentele necesare în scopul efectuãrii cãlãtoriei în scop medical. „Am venit sã facem pasapoarte, nouã si fetei. Ne-am hotãrît si nu mai dãm înapoi. Ducem fetita în Anglia ca sã scãpãm odatã de aceste probleme. Vrem ca fata noastrã sã aibã o copilãrie normalã. Indiferent de ce o sã zicã ministrul sau alte comisii din România, noi nu o sã mai dãm înapoi. Nu ar fi frumos din partea noastrã, mai ales cã doamna din Anglia ne-a promis cã ne ajutã cu tot ce înseamnã cheltuialã pentru operatie. Ne va cumpãra si bilete de avion. O sã meargã doar sotia, pentru cã este cheltuiala destul de mare si nu vrem sã ne folosim de bunãtatea doamnei Roxana. Cum o vrea Dumnezeu de acum! Am umblat o lunã si o sãptãmînã prin spitale, însã nu s-a putut face nimic. I-am înteles pe doctori cã este ilegalã operatia în aceste conditii, dar noi ce sã facem? Au fost de treabã, ne-au ajutat, ne-au explicat, însã pe noi ne intereseazã binele fetei“, a declarat tatãl fetei, Florin V. Tot ieri, acestia au intrat în posesia pasapoartelor. Urmeazã doar ca binefãcãtoarea lor din Anglia sã le remitã si biletele de avion pentru a pleca la drum. La destinatie se va face întreruperea sarcinii, la Spitalul Marie Stopes, cel mai probabil la Londra, procedurã care este permisã în Anglia pînã la 24 de sãptãmîni. Acest caz este nodul gordian pe care cei din sistemul sanitar românesc nu au reusit sã-l dezlege de mai bine de trei sãptãmîni. Chiar dacã acum pare tardiv, autoritãtile încã mai cautã o solutie legalã în acest caz intens mediatizat.

„Nu pot sã mã împac cu ideea cã un copil de 11 ani este condamnat sã nascã“

Ieri, mama fetei, Lãcrãmioare V., era destul de speriatã de perspectiva unei plecãri în „Insulã“. Ea nu a pãrãsit niciodatã România, doar sotul ajungînd cîtiva ani în Serbia, la muncã. „Mã cam tem. Eu sînt o femeie simplã, o tãrancã nu prea umblatã prin lume“, a afirmat aceasta. Pentru a ajunge în Anglia, familia fetitei a primit sprijinul neconditionat al unei românce stabilitã la Londra, care ne-a declarat cã acceptã sã-i fie publicat doar prenumele - Roxana. De la ea am aflat cã va strînge banii necesari drumului si cã operatia va costa 1.600 de lire sterline. „Am tot vorbit la telefon cu pãrintii si le-am spus ce sã facã. ÃŽn momentul cînd vor avea pasapoartele vom stabili pasii urmãtori pînã la plecare. Spitalul ales este Marie Stopes si o sã vedem cînd fetita va fi programatã, tinîndu-se cont de cînd va ajunge în Anglia. Nu pot sã mã împac cu ideea cã un copil de 11 ani este condamnat sã nascã, doar pentru cã legea în România are lacune, ca sã nu spun altfel“, ne-a declarat Roxana, românca stabilitã de cîtiva ani la Londra.
Ieri, 25 iunie 2008, o comisie interministerialã alcãtuitã din medici, psihologi si juristi urma a analiza acest caz deosebit din judetul Neamt. Ministrul Sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu, a anuntat ieri, într-o conferintã de presã, cã aceastã comisie va trebui sã dea un verdict pînã vineri, 27 iunie. Potrivit ministrului, comisia care este coordonatã de secretarul de stat Vlad Iliescu are menirea de a decide cum se procedeazã într-o astfel de situatie specialã. Elevei gravide nu-i va mai fi de nici un folos decizia pe care o vor lua mai marii din Ministerul Sãnãtãtii, dar solutia poate crea un precedent pentru cazuri similare, respectiv sarcini rezultate din agresiuni sexuale si depistate mult prea tîrziu pentru a mai putea fi întrerupte, în lipsa unui cadru legal adecvat.
Despre faptul cã Florina V. este însãrcinatã în 17 sãptãmîni, s-a aflat pe 2 iunie, în urma unei ecografii. De la Maternitatea Neamt ea a fost transferatã la Maternitatea „Cuza Vodã“ Iasi, medicii hotãrînd cã nu mai este posibilã o întrerupere de sarcinã, chiar dacã ea survine unui viol. Cel bãnuit este Adrian Fasolã, de 19 ani, fratele mamei victimei. El a dispãrut de la domiciliu, iar marti, 24 iunie, cererea de arestare preventivã în lipsã a fost respinsã de magistratii de la Tribunalul Neamt. Procurorii au formulat recurs, calea de atac urmînd sã se judece la Curtea de Apel Bacãu.

Articole similare:
ÎNSÃRCINATÃ LA 10 ANI
Fetita însãrcinatã în luna a IV-a împlineste azi 11 ani
CE CHIN ÎN CAZUL FETITEI DE 11 ANI ÎNSÃRCINATÃ
Gravida de 11 ani, „expediatã“ la Iasi
VA NASTE LA 11 ANI
SPERANTÃ PENTRU A DOUA SANSÃ
Violatorul minorei de 11 ani rãmasã însãrcinatã, de negãsit
ARESTATI-L!!!!

Articol afisat de 2181 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective