Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Furtunã si inundatii

Furtunã si inundatii

• ploile de marti dupã-amiazã au produs pagube în Tîrgu Neamt, Borca, Pipirig, Petricani, Români si Doljesti • zeci de case si anexe au fost inundate • la fel si zeci de hectare de culturi • numeroase localitãti au rãmas pe întuneric •

În urma ploii torentiale cãzute în cursul zilei de marti, 24 iunie, si a scurgerilor de pe versanti au fost afectate orasul Tîrgu Neamt si cinci comune - Borca (satul Soci, în care a iesit din matcã pîrîul lui Tãrîtã), Pipirig (cu satele Dolhesti si Stînca), Petricani, Români si Doljesti (satele Doljesti si Buhonca). 11 case - opt din Pipirig si trei case din comuna Petricani, si 70 de anexe gospodãresti - sase din Tîrgu Neamt, 32 din Pipirig, douã din Doljesti si 30 în Petricani au fost inundate. În comuna Petricani a mai fost inundat subsolul Primãriei. De asemenea, la Pipirig au fost colmatate 40 de fîntîni, iar în Doljesti, patru. De asemenea, 36,5 hectare de teren arabil au fost afectate - 30 de hectare în comuna Petricani, cinci hectare în Pipirig si un hectar si jumãtate în comuna Borca. N-au scãpat de mîlire nici cinci hectare de pãsuni si fînete de pe Valea Muntelui si aproape jumãtate de hectar din Doljesti. Drumul national DN 15 B Tîrgu Neamt - Poiana Largului a fost blocat cu aluviuni pe o distantã de 0,5 km timp de trei ore. Echipele de lucru de la Sectia Drumuri Nationale au actionat cu douã buldoexcavatoare si zece angajati pentru îndepãrtarea mîlului, pietrisului si a altor materiale care au fost aduse de apã pe carosabil. Aceeasi ploaie a mai afectat patru kilometri de drumuri comunale si 17 podete.
ÃŽn orasul Tîrgu Neamt, strada Vînãtorului a fost blocatã cu aluviuni pe o lungime de 100 de metri care a fost eliberatã de cãtre voluntarii Serviciului Voluntariat pentru Situatii de Urgentã de la Primãria Tîrgu Neamt cu mijloacele din dotare si un buldoexcavator, iar în anexa Blebea au fost inundate 5 beciuri si o curte. „ÃŽn urma ploii torentiale, cãzutã în cursul zilei de marti, 24 iunie, si a vîntului puternic pe teritoriul comunei Doljesti - satele Doljesti si Buhonca, au fost afectate douã anexe gospodãresti, 16 poduri si podete, douã drumuri comunale: DC 207 B - 1 km si DC 207 A - 0,7 km, patru fîntîni colmatate si inundate 0,4 ha teren arabil. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã Doljesti actioneazã pentru punerea în aplicare a mãsurilor de refacere si reabilitare a obiectivelor afectate“, a declarat Cristina Aboboaie, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt.

Se evalueazã pagubele

Prefectul Toader Mocanu a dispus deplasarea în zonele afectate a subprefectului Ioan Ghica, a directorului Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt, Stelian Mihãilã, si a doi ofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã pentru coordonarea actiunilor de interventie. Comitetele locale pentru situatii de urgentã Tîrgu Neamt, Borca, Pipirig, Petricani si Români au dispus alertarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgentã pentru executarea misiunilor de interventie specifice. Detasamentul de Pompieri Tîrgu Neamt a intervenit cu patru autospeciale, un autocamion, trei motopompe si 21 de subofiteri pentru evacuarea apei din gospodãriile inundate. Sistemul de Gospodãrire a Apelor Neamt, cu personalul de la formatia Bistrita amonte (doi angajati) împreunã cu cetãtenii din zonã au actionat pentru deblocarea si decolmatarea albiilor cursurilor de apã mentionate mai sus.
Miercuri, 25 iunie, la ora 7, erau nealimentate cu enegie electricã opt localitãti - Pipirig, Urecheni, Rãdeni, Tibucani, Lunca Moldovei, Davideni, Tibucanii de Jos si Pãstrãveni - cu 25 posturi de transformare afectate. Echipe specializate de la SC E-On Electrica Distributie au lucrat în cursul zilei pentru remedierea defectiunilor. Astfel, la ora 11.30, în urma interventiei echipelor furnizorului de electricitate mai era afectatã o linie de medie tensiune, cinci sate din trei comune nefiind alimentate cu energie electricã - Urecheni, Tibucani si Pãstrãveni. Prefectul Toader Mocanu a emis Ordinul 161/25.06.08 privind numirea unei echipe de evaluare a efectelor fenomenelor meteorologice produse în judetul Neamt, în dupã-amiaza zilei de 24 iunie.

Articol afisat de 2867 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective