Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

BBC închide redactia în limba românã

• emisia va înceta pe 1 august, dupã o activitate de 68 de ani

BBC World Service a decis sã închidã redactia sa în limba românã. Se asteaptã ca Radio BBC România, care în prezent transmite aproape 4 ore pe zi si realizeazã o paginã de Internet proprie, sã-si înceteze emisia la 1 august 2008, dupã 68 de ani de activitate neîntreruptã. Redactia în limba românã este ultima din BBC WS într-o limbã alta decît limba englezã, care mai transmite în prezent într-o tarã membrã a Uniunii Europene. Decizia survine în urma unei reevaluãri a structurii BBC WS din perspectiva bugetului institutiei, stabilit în acord cu guvernul britanic în octombrie 2007, pentru anii 2008-2011. Este singura închidere prevãzutã în acest interval bugetar. Decizia a fost aprobatã de consiliul de administratie al BBC si de ministerul de Externe britanic si a fost luatã în urma unei analize a situatiei audientei, a schimbãrilor de pe piata media si a scãderii impactului BBC în România.
Schimbãrile vor fi fãcute în contextul presiunilor financiare cu care se confruntã BBC. Bugetul aprobat prevede resurse suplimentare pentru proiecte noi, precum o televiziune în limba arabã si una în limba persanã, dar impune economisirea strictã a circa 3% din fondurile cu care se acoperã cheltuielile curente. În ultimul deceniu, BBC a economisit în medie 2,7% din bugetul anual, adicã, în total, 46 milioane de lire sterline. Difuzarea de programe în limba românã destinate Republicii Moldova va înceta, de asemenea, deoarece biroul de la Chisinãu nu poate functiona fãrã infrastructura întregii redactii în limba românã. Închiderea redactiei BBC WS în limba românã afecteazã 46 de angajati (30 la Bucuresti, 4 la Chisinãu si 12 la Londra) si va duce la o economie de 1,3 milioane de lire sterline.
Directorul BBC WS, Nigel Chapman, a spus: „Ca si celelalte redactii europene pe care le-am închis acum trei ani, redactia în limba românã a fost creatã în perioada celui de al doilea rãzboi mondial si si-a slujit cu distinctie publicul în era comunistã si pînã în prezent. Contributia si dãruirea în slujba informãrii publicului a tuturor jurnalistilor români ai BBC au fost imense de-a lungul celor 68 de ani de existentã. Calitatea emisiunilor se ridicã în prezent la cel mai înalt standard, dar Europa s-a schimbat fundamental fatã de anii 90 si declinul audientei radio vine în sprijinul deciziei noastre. Contributia BBC la consolidarea libertãtilor cetãtenesti din România este recunoscutã de toatã lumea si credem cã aceastã mostenire va fi de duratã“.

Articol afisat de 1579 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M N)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective