Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lapte praf gratuit, mai la toamnã

• cei 600 de bebelusi problemã din Neamt mai au de asteptat laptele praf gratuit • ASP Neamt va organiza o licitatie luna viitoare • cea din luna iunie a fost anulatã din motive de pret •

Sugarii nemteni cu probleme grave de sãnãtate, ori cei care constituie cazuri speciale aflate în atentia ministerului riscã sã moarã de foame în baza grijei forului organizator de sãnãtate de la nivel central. Si asta pentru cã, desi produsul destinat hrãnirii sugarilor a dispãrut de la jumãtatea lunii aprilie din magazia Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt, nu existã sanse de a apãrea mai devreme de luna august. Anul acesta, achizitionarea de hranã pentru sugarii cu probleme picã în sarcina ASP Neamt, licitatiile pentru acest produs nemaifãcîndu-se la nivel central.
Numai cã institutia nu poate organiza licitatie pentru lapte praf mai devreme de a doua jumãtate a lunii iulie, deoarece nu demult a fãcut acest lucru, cu sprijunul Bursei de Mãrfuri. Adicã, pe 20 iunie. Si produsul nu a putut fi cumpãrat pentru cã firmele care s-au prezentat au venit cu o ofertã de pret mai mare decît cel practicat în judetele din jur, adicã, 20 de lei/ kg, fatã de 18, nemailuînd în calcul si taxa pe valoarea adãugatã.
Licitatia organizatã de ASP a fost întîrziatã de faptul cã ministerul nu a decontat în timp util cele 1.273 de kg de lapte praf achizitionat în martie. Cele 250 de milioane de lei vechi reprezentînd contravaloarea produsului au fost virati în contul ASP Neamt abia la finele lui mai, iar furnizorul si-a primit banii cu întîrziere, iar institutia vrea sã achizitioneze 21.000 de cutii din acest produs, în conditiile în care unui sugar i se dau într-o lunã sase-sapte cutii, a cîte 400 de grame fiecare, iar consumul mediu lunar este de 2.461 de cutii.
În judet existã acum 600 de sugari care au dreptul de a beneficia gratuit de acest produs. Fatã de începutul anului 2000, numãrul acestora a scãzut drastic, deoarece s-au modificat continuu criteriile dupã care se acordã, beneficiari fiind copiii de pînã la un an ai cãror mame au decedat, cei cu mame bolnave psihic sau de TBC, sifilis, HIV/SIDA, cei dati în adoptie sau în plasament maternal, anemicii sau distroficii.

Articol afisat de 1339 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective