Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CE GHINION LA ADMITERE

CE GHINION LA ADMITERE

• 101 elevi n-au intrat în clasa a IX-a pentru cã au avut prea putine optiuni pe fise • cea mai mare medie a unui respins este 8,25 • au mai rãmas neocupate 553 de locuri, dar ele sînt la scoli de arte si meserii • cea mai mare medie la admiterea din acest an este 9,98 • ea este a unei fete care a terminat la CN Stefan cel Mare Tîrgu Neamt si tot acolo îsi va continua studiile • cea mai micã medie de admitere este 3,93 •

4.963 de elevi care au terminat clasa a VIII-a se pot bucura de acum de vacantã, pentru cã s-au vãzut intrati în licee si scoli profesionale, asa cum si-au exprimat vointa în fisele de admitere. Conform situatiei elevilor repartizati în clasa a IX-a, acestia au avut la dispozitie 5.516 locuri si 553 dintre acestea au rãmas libere, dar acestea sînt numai la scoli de arte si meserii, iar 4.963 si-au gãsit ocupantii. Din pãcate, 101 candidati au rãmas deocamdatã pe dinafarã, pentru cã au avut prea putine optiuni pe fisele de admitere si nu au prins loc acolo unde au precizat cã vor sã îsi continue studiile. Dar vor mai avea la dispozitie încã douã ocazii de a participa la admiterea computerizatã, pînã sã înceapã noul an scolar. În judetul Neamt, cea mai mare medie la admiterea din aceastã varã este 9,98 si a fost obtinutã de Patricia Richter, de la Colegiul Stefan cel Mare Tîrgu Neamt. Fata a vrut sã îsi continue studiile în cadrul aceleiasi unitãti de învãtãmînt, lucru care s-a întîmplat. Pe locul II sînt la egalitate, cu media 9,93, Ana Adelina Afetelor de la Petru Rares, care îsi va petrece anii de liceu acolo unde a fãcut si gimnaziul, si Adrian Vasile Isache, de la Liceul Economic Vasile Conta Tîrgu Neamt, care a ales sã meargã din clasa a IX-a la Colegiul Stefan cel Mare. Cu 9,92 a intrat la Rares elevul George Ciulei, de la Scoala cu clasele I-VIII Bicaz. Tot la Rares a mers si ocupanta locului V - Carmen Alexandra Tepes Piser, cu media 9,91, de la Scoala 3 Piatra Neamt, si Alexandra Bianca Barbu, cu aceeasi medie, ea fiind deja elevã a acestui colegiu national. Aceeasi unitate de învãtãmînt i-a cooptat si pe urmãtori doi elevi care au avut aceeasi medie - 9,89 - Vlad Victor Ungureanu si Sînzîiana Diana Pãtilea, ambii raresisti din clasele gimnaziale. Anca Elena Serban, de la Scoala 1 Zãnesti, a ales Colegiul de Informaticã, avînd media 9,89, la egalitate cu Dragos Ioan Vrînceanu, de la Colegiul Vasile Conta, care a vrut la Colegiul Stefan cel Mare. La prima sesiune a admiterii computerizate, cea mai micã medie din judet, adicã a 4.963-a, este 3,93 si apartine unui elev de la Scoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Roman, care a vrut la SAM a Grupului Scolar Vasile Sav Roman. Înaintea lui a fost un elev de la Scoala Dumitru Almas Negresti, care cu media 4,18 a mers la SAM a Colegiul Tehnic Piatra Neamt. Din toamnã, în liceele nemtene vor învãta 3.164 de boboci, iar în scoli de arte si meserii - 1.799, urmînd ca aproximativ o sutã de copii sã fie admisi de acum.

Au ales... si nu mai au ce culege

Dacã, în mare, 4.963 de elevi nemteni au motive de bucurie, pentru cã si-au croit destinul pentru urmãtorii trei, patru ani, cei mai multi acolo unde si-au dorit, nu la fel stau lucrurile în cazul a 101 copii care nu au intrat nicãieri, desi au participat la admiterea computerizatã. Esecul lor se datoreazã faptului cã pe fisele de admitere au completat prea putine optiuni în comparatie cu concurenta si s-au trezit sub linie. Cea mai mare medie din categoria respinsilor este 8,25 si apartine unei eleve de la Colegiul Tehnic Ion Creangã Tîrgu Neamt. Urmãtorul respins are 7,74 si este de la SAM Pîngãrati, iar pe locul III este un elev de la Scoala cu clasele I-VIII Mãrgineni, cu media 7,60. 18 picati au media mai mare sau egalã cu 7. Sirul respinsilor continuã pînã la media 4,06, care apartine unui elev de la SAM Petricani. Din pãcate pentru cei din vîrful acestei liste, care au medii frumoase ce le-ar fi conferit statutul de licean, nu mai sînt locuri la licee, pe care sã le ocupe cu ocazia sesiunilor urmãtoare de admitere. Profesoara Elena Ciurea, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului Scolar Neamt, a declarat cã mai sînt disponibile 553 de locuri, dar numai la scoli de arte si meserii. Printre unitãtile care mai asteaptã încã boboci pentru la toamnã se numãrã SAM Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu (35 de locuri), SAM Grup Scolar Mihai Sadoveanu Borca - 53 de locuri, SAM Grup Scolar Industrial Constructii de Masini (45 de locuri), SAM Grup Scolar Agricol Ion Ionescu de la Brad (42 de locuri), SAM Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Sãbãoani (26 de locuri), SAM Adjudeni Tãmãseni (29 de locuri), SAM Colegiul Tehnic Piatra Neamt (42 de locuri) etc.

Cinci clase cu „imigranti“

În clasa a IX-a, din toamnã, în judetul Neamt vor studia 120 de elevi care provin din alte judete ale tãrii - Iasi (cei mai multi), Suceava, Bacãu, Bucuresti, Mures, Botosani, Mehedinti, Bistrita Nãsãud, Harghita. Cea mai mare medie a unui elev din alt judet este 9,73. Copilul provine din Iasi si va face liceul la Calistrat Hogas. Raresul a luat o elevã din Bucuresti, care a venit cu media 9,7, iar Roman Vodã - o elevã din Bacãu, cu media 9,63. Cea mai micã medie a unui admis din altã zonã a tãrii este 5,13 si este a unui bãiat din Iasi, care va învãta la SAM Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Roman. Patru copii din alte judete care au vrut sã studieze în Neamt au fost respinsi. Mediile lor variazã între 5,46 si 6,49, trei sînt din Iasi, iar unul din Vaslui.
Cele 553 de locuri libere la SAM vor fi scoase la mezat începînd cu 30 iunie, cînd va începe completarea fiselor, iar rezultatele se vor afisa pe 12 iulie. Între 21 si 23 iulie se vor solutiona cazurile speciale dupã cele douã sesiuni de admitere computerizatã, urmînd ca înainte cu cîteva zile de începerea viitorului an scolar sã se mai realizeze o admitere, astfel încît toti cei dornici de a face clasa a IX-a sã îsi si realizeze aceastã dorintã.

Articol afisat de 2821 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 28.06.2008 07:55
ministerul lui peste!
asta multumita incompetentilor astora din minister care se joaca , cu rabdarea si resursele copiilor an de an.e o mare porcarie asta computerizata.tot aia clasica de acum 15 ani e cea mai buna!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective