Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Streang „politic“?

• un consilier PD-L de la Oniceni s-a sinucis vineri seara • la 31 de ani, Dumitru Claudiu Constantinescu s-a spînzurat în garaj • aceasta la scurt timp dupã ce democrat-liberalii, majoritari în Consiliul Local, alãturi de PNL, au pierdut postul de viceprimar • se spune cã fostul primar si-a pus colegii de partid sã jure cã nu au trãdat •

Politicã, afaceri, interese, probleme personale, moarte, asa ar putea fi spusã în cîteva cuvinte povestea tragicã a unui tînãr de 31 de ani, proaspãt ales consilier local din partea PD-L în comuna Oniceni, care si-a luat zilele, vineri seara, 27 iunie, în propria gospodãrie, fãrã ca nimic sã prevesteascã gestul fatal. Moartea fulgerãtoare a lui Dumitru Claudiu Constantinescu, un om în floarea vîrstei, cu stare materialã bunã, a „inflamat spiritele“, majoritatea oamenilor punînd suicidul pe seama „jocurilor politice“, a trãdãrii sau a „fricii de Dumnezeu“. Aceasta, cu atît mai mult cu cît, tot sãptãmîna trecutã, la Oniceni a fost ales si viceprimarul, pesedist ca noul „prim gospodar“, în conditiile în care social-democratii nu aveau majoritate în Consiliul Local. Se stie, clar, cã unul dintre membrii PD-L sau PNL a „trãdat cauza“ în Consiliu. Tînãrul va lua cu el în mormînt motivele care l-au determinat sã aleagã streangul, în urmã rãmînînd rude îndoliate, consãteni consternati si o comunitate care nu poate sã facã altceva decît „sã-si dea cu pãrerea“. Nu lipsesc din aceastã poveste tragicã ipotezele unor blesteme sau jurãminte încãlcate. Cert este cã întreaga comunitate a fost zguduitã vineri, 27 iunie, de vestea mortii tînãrului de 31 de ani. Dumitru Claudiu Constantinescu a fost gãsit spînzurat de cãtre sotia sa, în propria gospodãrie. Oamenii din sat sînt de pãrere cã gestul macabru s-ar fi datorat numai si numai politicii. ÃŽn ultimele douã sãptãmîni, alegerea viceprimarului comunei a constituit o „afacere de tranzit“ între taberele PSD, condusã de primarul ales în turul II, Ioan Duminicã si coalitia PD-L-PNL, cu „vîrful de lance“ Neculai Rotaru, fostul sef al executivului local în ultimele douã mandate. PSD, cu sase consilieri validati, a dorit ca viceprimar sã fie tot Gheorghe Palade, care a îndeplinit aceastã functie în ultimii opt ani. Coalitia PD-L-PNL a adunat patru, respectiv trei alesi de la fiecare formatiune politicã si a dorit ca „numãrul doi“ în administratie sã fie ex-primarul Neculai Rotaru.
Zvonurile au circulat în sat si chiar în împrejurimi cã PSD ar fi „umblat“ la consilierii coalitiei adverse, reusind sã mai obtinã un vot, cu un mijloc de convingere „universal“, banul, fãrã sã se fi dovedit, totusi, nimic. „Trãdarea“ ar fi constat, dupã cum spun unele surse, 3.000 de euro. Inclusiv zona învecinatã a fost zguduitã de „jocurile politice“ de la Oniceni. ÃŽncã de vineri seara si la Poienari umblau tot felul de zvonuri. Constantin Ciobanu, fostul viceprimar al comunei, a precizat cã „politica din ziua de azi este deosebit de murdarã“ si, de aceea, pe de o parte, este bucuros cã nu a mai fost reales în functie. „ÃŽmi strîng lucrurile si mã retrag, sãtul de atîta mizerie politicã. Stiu cã la Oniceni s-a ajuns sã fie cumpãrat un consilier cu 3.000 de euro. Nu mã mai mirã acest lucru, cînd, la oras, sumele merg cu mult uneori si peste miliard“, a declarat Constantin Ciobanu. Dumitru Claudiu Constantinescu a lãsat în urmã o sotie neconsolatã si o situatie materialã bunã. Tînãrul a avut o societate de cablu TV, însã a vîndut-o. ÃŽn prezent, acesta avea în localitatea Oniceni un magazin mixt, era administratorul unei discoteci si a unui atelier în care erau confectionati boltari si tuburi de beton pentru puturi si fîntîni. Era cãsãtorit de cîtiva ani, fãrã sã aibã copii si au rãmas în urma lui o gospodãrie frumoasã, trei masini si alte bunuri.

Jurãminte sau „vrãji“?

Din cîte vehiculeazã „gurile rele“ din sat, Neculai Rotaru, supãrat de esec, a solicitat consilierilor PD-L si PNL sã meargã la bisericã si sã jure cã nu au trãdat. Alti oameni din sat vorbesc cã tînãrul Dumitru Claudiu Constantinescu ar fi avut datorii si cã, probabil, si acest lucru l-a fãcut sã-si punã capãt zilelor. Pe de altã parte, si pentru politisti moartea alesului PD-L este învãluitã, încã, în mister. Cert este cã vineri seara, 27 iunie, bãrbatul a fost gãsit atîrnat într-un streang improvizat dintr-un cheder pentru ornat mobila, de o grindã a garajului. „Familia victimei nu a dorit mediatizarea cazului. Din cîte a stabilit echipa operativã deplasatã la fata locului, nu existã suspiciuni. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalul Roman pentru autopsie, în cauzã fiind întocmit un dosar penal pentru «moarte suspect㻓, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul IPJ Neamt.

Retineri

Contactate telefonic, rudele defunctului au refuzat orice fel de comentarii, desi initial ne-au precizat oferirea unui punct de vedere, mai ales cã trupul neînsufletit abia fusese adus acasã. Proaspãtul primar al comunei Oniceni, Ioan Duminicã, a fost si el retinut în declaratii. „Nu stiu ce s-a întîmplat exact, ce l-a determinat pe Dumitru Claudiu Constantinescu sã se omoare. Se pot face multe speculatii pe temã politicã, dar nu cred cã este cazul, mai ales cã nu era unul dintre candidatii la functia de viceprimar. Eu nu pot sã am nici o pãrere“, a declarat Ioan Duminicã. Acesta nu exclude cã victima sã-si fi pus capãt zilelor din cu totul alte motive. „S-a vorbit cã membrii PD-L si PNL au fost dusi la bisericã sã jure sau la «vrãjitoare». Dacã au fãcut treaba asta, este problema lor. Poate moartea lui se leagã de cu totul alte motive“, a mai mentionat Ioan Duminicã. Pînã la ora închiderii editiei, fostul primar din Oniceni, Neculai Rotaru, nu a putut fi contactat, în ciuda repetatelor noastre încercãri, atît pe telefonul mobil, cît si pe cel fix.

Articol afisat de 1915 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 30.06.2008 14:02
un vot nu costa 3000 de euro
Pentru un viceprimar,costa doua sute de milioane lei vechi.Credeti ca degeaba se rup oasele in campania electorala? Se fac o gramada de potlogarii,iar in unele cazuri,mai apar si remuscari.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective