Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Salvat de elicopterul SMURD

• un pacient de etnie romã, cu grave afectiuni cardiace a necesitat transportul de urgentã la o clinicã universitarã pentru a fi operat • acesta a ajuns la Spitalul Judetean în stare gravã fiind victima unui infarct • în urmã cu cîteva luni, acesta a fost diagnosticat cu rupturã a peretelui aortei, dar a refuzat operatia •

Salvarea vietii unui pacient cardiac cu afectiuni extrem de grave, dar neglijate, a impus ieri deplasarea în Piatra Neamt a elicopterului Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare (SMURD) din Tîrgu Mures. Cel a cãrui viatã depindea de efectuarea unei interventii chirurgicale cardiace într-o clinicã universitarã este Nicolae Stãnescu, în vîrstã de 45 de ani, din Roznov, care, desi în urmã cu cîteva luni a fost fost diagnosticat cu rupturã a peretelui aortei si i s-a spus cã se impune operatia de specialitate, a refuzat. Ieri dimineatã, bãrbatul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean, acuzînd dureri insuportabile în piept. Investigatiile au arãtat cã pacientul a suferit un infarct care, pe fondul problemei sale cardiace, îi periclita viata. Conform declaratiilor familiei, criza cardiacã a fost provocatã de expunerea prelungitã la soare, dar nu numai, avînd în vedere cã, sîmbãtã, acesta a fost la pescuit. Cadrele medicale de la UPU si de la Cardiologie s-au chinuit timp de cîteva ore sã îl scoatã din crizã pe Nicolae Stãnescu si sã-l stabilizeze, pentru ca acesta sã poatã fi transportat la o clinicã universitarã. Pentru cã, în lupta cu moartea, minutele erau extrem de pretioase, medicii nemteni au luat legãtura cu medicii SMURD si, respectiv, cu chirurgii cardiaci din Tîrgu Mures, pentru a pregãti toate cele necesare atît transportãrii cît si operatiei. În timp ce medicii se dãdeau de ceasul mortii, pe de o parte pentru a-l tine în viatã pe pacient, iar pe de alta dãdeau telefoane si fãceau preparativele pentru transport, rudele si prietenii bolnavului se agitau în stilul caracteristic etniei, solicitînd medicilor ca acesta sã ajungã la Bucuresti, la profesorul Brãdisteanu. Contactat telefonic, acesta nu a fost de gãsit, întrucît avea celularul închis. Prin urmare, echipajul medical care era ieri de serviciu pe elicopterul SMURD a ajuns la Piatra Neamt, stiind cert cã trebuie sã preia si sã transporte bolnavul la Clinica Chirurgie Cardiacã Tîrgu Mures. Numai cã acei care-l însoteau pe pacient au fãcut ceva scandal, afirmînd cã au bani sã plãteascã nu numai transportul cu elicopterul pînã la Bucuresti, dar si pe toatã lumea care se implicã în rezolvarea acestei probleme.
„Starea pacientului era foarte gravã si se impunea ca acesta sã ajungã cît mai repede pe masa de operatie, apt pentru a suporta interventia. Eu le-am explicat rudelor cã aici nu este vorba de ifose, preferinte si în nici un caz despre bani, cã profesorul Brãdisteanu nu a rãspuns la telefon si cã, dacã vor ca pacientul sã aibã sanse de supravietuire, sã meargã la Tîrgu Mures. Se pare, însã, cã pînã sã ajungã bolnavul la stadion cu autosanitara Ambulantei, profesorul Brãdisteanu a fost gãsit si a acceptat ca pacientul sã ajungã la Bucuresti unde îsi desfãsoarã el activitatea, ba chiar sã si efectueze interventia“, a declarat doctorul Gabriel Popescu, care era ieri de gardã la UPU Neamt. Potrivit sursei citate, în cazul pacientilor care au suferit ruptura peretelui aortei nu este indicat transportul cu autosanitara la sute de kilometri distantã.

Articol afisat de 1699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 30.06.2008 14:12
gabriel popescu este cel mai decazut cadru sanitar
Faptul ca acest nesimtit mai este in randul cadrelor sanitare ,arata ce increngaturi sunt la nivelul conducerii spitalului judetean. Nenorocitul asta afost cercetat penal de nenumarate ori pentru violente asupra pacientilor, dar de fiecare data a fost scos basma curata.unele cazuri au ajuns si in presa,dar cele mai multe au fost trecute sub tacere. rusine ca de un asemenea VAGABOND,depind vieti de oameni. Dar orice nas isi are nasul.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective