Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 30 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stiri bune, stiri ne-bune!

De la o vreme, totul e mãsurat, cuantificat, pus în gura cãscatã a sublerului. La Campionatul European de fotbal, unde fuserãm si noi nitel, prilej cu care i-am împiedicat pe francezi si italieni sã joace fotbal si ne-am lãsat cotonogiti de echipa de rezerve a Olandei, am aflat un amãnunt care mie îmi scãpase. Un aparat mãsoarã cîte minute si secunde a gîfîit dupã bãsicã un fotbalist. ÃŽn aceastã întrecere a iesit campion Bãnel Nicolitã, singurul nostru fotbalist etnic rom care nu se jeneazã sã declare cã se trage din tigãnie. Din pãcate, savoarea literarã a amãnuntului n-a astupat lipsa de viziune si tehnicã a tiganului nostru care cîntã cu înflãcãrare imnul national. Oricum, Bãnel s-a ales cu porecla Maratonistul. Onorabilã. Alti romi se strigã între ei Dolar, Cãpãtînã, Stalin, Fleicã, Manglitoru’, Afrodita, Steaua, Cîrnat, nume regãsite în actele de identitate. Dacã scriu eu o stire care însirã numele stranii pe care le aleg conationalii nostri, e bunã, e rea, e ne-bunã? Unde o înscriu? Mã întreb asta pentru cã deunãzi, doi parlamentari, Funar de la PRM si Ghise de la PNL, au clocit o lege, validatã deja de Senat, prin care media e obligatã sã tinã un echilibru între bine si rãu. Intoxicatia cu fapte rele face ravagii în psihicul natiei. Asa o fi? Asa e. Stiu o doamnã care se uitã la o singurã emisiune TV zilnic, programatã la 5 PM. O mamã si-a spintecat plodul abia nãscut. Un concubin si-a omorît cu 41 de lovituri de cutit concubina trãdãtoare si-a azvîrlit-o apoi de la etaj. O cãrãmidã, cãzutã de pe acoperisul unei case din Matache, a schilodit o bãtrînã care si asa era schioapã. Un unchi îsi însãmînteazã nepoata minorã prin viol. Sapte tineri violeazã o tînãrã care, constatã Politia, a mers de bunãvoie cu ei în porumb la 3 noaptea. Fata declarã cã a vrut sã vadã luna pe cer. A vãzut-o. Doamna e îngrozitã. Lumea s-a distrus. Trãim Sodoma si Gomora. Curînd, Dumnezeu va da foc Pãmîntului si ne va biciui pe toti cu caznã mare. Normal cã doamna riscã o boalã de nervi, e astenizatã, viseazã crime si se simte amenintatã de un viol. Sãnãtatea ei sufleteascã s-a subrezit rãu. Aici domnii Funar si Ghise au dreptate. Dar cine o împiedicã pe doamna sã se uite si la alte emisiuni - tonice, vesele, pline de fapte pozitive? Sã se uite de pildã la telejurnalele care dau secvente din clipele de viatã ale domnului Bãsescu, presedintele nostru. ÃŽn concedii danseazã pe ring la 5 dimineata cu fete cu fuste înflorate, pupã în bot o damigeanã, rîde molipsitor. De ce nu se uitã la o emisiune de basme, cu printi pozitivi, Feti-Frumosi, sapte pisici si Ilene Cosînzene? Sã nu se uite de pildã la buletinul meteorologic. Si el este negativ. Sugerez deci completarea legii cu obligatia telespectatorilor de a se uita juma’ de timp la stiri bune, juma’ de timp la stiri rele. Ce a mai rãmas, sã se uite la stirile sau emisiunile nebune. Sînt si din astea.
Ce ne facem însã, domnilor senatori dacã într-o zi deraiazã trei trenuri, se scufundã 360 de vapoare (s-au mai scufundat o datã) si ar veni, Doamne-fereste, si un cutremur de pãmînt? Tãiem cutremurul, reducem la 180 numãrul vapoarelor scufundate si, pentru a nu depãsi procentul de stiri rele, amînãm pe mîine stirea cu deraierile de tren.

Articol afisat de 1564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective