Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Masinã de Politie „tunatã“, vedetã la Salonul Auto

Masinã de Politie „tunatã“, vedetã la Salonul Auto

• un Volkswagen Vento a fost transformat într-o super masinã de politie • oamenii legii afirmã cã autoturismul nu va fi folosit, decît dupã ce accesoriile suplimentare vor fi eliminate • autoturismul a fãcut furori la Salonul Auto •

Un autoturism al Politiei Rutiere a fost transformat radical de o echipã de tineri specialisti în tuning. Masina, un Volkswagen Vento, a fost, pentru o zi, atractia la Salonul Auto, manifestare care s-a încheiat duminica trecutã, la Piatra Neamt. Mii de pietreni curiosi au admirat superba creatie a echipei de tuning. Ideea, care a stîrnit reactii si la nivel central, unii, mai putin avizati, considerînd cã nu este normal ca o masinã a Politiei Rutiere sã aparã în trafic sub altã formã decît cea prevãzutã de normele Ministerului Administratiei si Reformei Administrative, a prins la public. ÃŽn conditiile în care autoturismul va reveni la forma ei initialã, cîrcotasilor le-a fost închisã gura. „Noi am fost invitati la Salonul Auto de la Piatra Neamt. Duminicã a fost prezentat acest concept, respectiv un autoturism Volkswagen Vento schimbat radical. Autoturismul era într-o stare destul de precarã si urma, cel mai probabil, sã fie casat. La initiativa unor tineri inimosi, s-a realizat acest concept. Finantarea a fost asiguratã integral de ei. Autoturismul a fost prezentat duminicã, iar cei care l-au vãzut au putut sã citeascã afisul în care se spunea clar cã s-a încercat, prin ceea ce s-a fãcut, sã se iasã din limitele cazone. Autoturismul nu va fi folosit astfel. Accesoriile vor fi eliminate si va fi inscriptionat asa cum prevãd normele Politiei Rutiere. Trebuie retinut cã aceste modificãri nu au fost fãcute cu bani publici, asa cum gresit au înteles anumite persoane“, a declarat subcomisarul Neculai Catanã, seful Politiei Rutiere Neamt.

Masina, vedetã pe Internet

Pe un site de specialitate, unde îsi dau întîlnire iubitorii de tuning, autoturismul Volkswagen Vento este vedetã. Ideea a fost apreciatã de majoritatea iubitorilor acestui hobby. „Acest VW Vento apartine Politiei orasului Piatra Neamt. Membrii comunitãtii 4Tuning din acest oras au sustinut o idee conform cãreia si România ar trebui sã aibã masini de Politie cu tuning tehnic si estetic, asa cum si alte tãri beneficiazã de proiecte de acest fel. Chiar dacã dincolo masinile de bazã sînt Porsche sau Lamborghini, la noi a fost suficient si acest Vento. Pînã la urmã realizarea acestei idei era prioritarã. Masina urma sã fie probabil casatã, fiind depãsitã fizic si moral. Bugetul Politiei nu include sub nici o formã astfel de activitãti, asa cã singura solutie a fost gãsirea unor membri ai comunitãtii pasionate de tuning care sã sustinã financiar si practic acest proiect. Pe masinã se regãseste subtil o siglã care spune Designed By Alin. Alin este omul care a supervizat, realizat si sustinut tehnic o mare parte din acest proiect. Activitatea lui este tocmai aceasta, adicã un atelier de tuning auto. Proiectele lui tind de obicei sã iasã din normal, obisnuit sau banal, poate uneori mai mult decît pot duce ochii unora. Dar trebuie sã recunoasteti, de aici pînã la a face tuning unei masini de Politie, este ceva. Specificãm, aceastã masinã rãmîne în uzul Politiei Piatra Neamt. Iar asta spune mai multe lucruri. Meritul si efortul comunitãtii 4Tuning Piatra Neamt si a Politiei Piatra Neamt trebuie apreciat“, se aratã pe site-ul comunitãtii 4Tuning.
Autorul explicatiilor îsi continuã povestea fãcînd precizãri importante pentru cei care nu au prea multe informatii despre tuning. „Acest VW Vento reuseste însã ceva ce putea fi foarte greu de pus în practicã sub altã formã. Tuningul nu este moftul copiilor cu carnete proaspãt luate, al oamenilor de bani gata, al celor ce nu înteleg puterea dozatã într-o pedalã de acceleratie. Tuningul este al iubitorilor de frumos, util, practic si individual cînd vine vorba de masini. Acestia sînt oamenii care au reusit alãturi de Politia Piatra Neamt sã ducã la bun sfîrsit proiectul prezentat. Meritã mentionat cã aceasta este partea a doua dintr-o colaborare mai veche între comunitatea 4Tuning si Politia Piatra Neamt. Anul trecut un eveniment axat pe tuning a fost organizat la Piatra Neamt sub egida sloganului «Viata are prioritate!»“ Iar faptul cã în acest oras, poate unic în România din acest punct de vedere, existã o colaborare demnã de toatã lauda ne spune cã se poate face ceva în acest sens“.
NOTÃ: Pozele au fost luate de pe site-ul http://forum.4tuning.ro/

Articol afisat de 5621 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective