Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parc industrial în oras turistic (?)

• „Elaborarea unui parc industrial modern si atragerea unor mari producãtori ar dezvolta orasul si ar fi atractiv pentru tineri“, propune un pietrean • „Strategia este ca Piatra Neamt sã poatã sã-si exploateze la justa valoare atît produsele, cît si serviciile“, spun oficialii pietreni •

S-a bãtut monedã pe transformarea perlei moldave în oras turistic, dar iatã cã apar si propuneri de a dezvolta si alte ramuri, cum ar fi industria. Pe principiul „nu ne-ar deranja ca Piatra Neamt sã devinã un al doilea Cluj Napoca“, avînd în vedere popasul fãcut de Nokia la Jucu, primãria pietreanã a primit propuneri, dar si întrebãri legate de un mai vechi subiect - al parcurilor industriale. „O propunere pentru dezvoltare, dar si pentru a fi un oras atractiv pentru tineri, cu locuri de muncã si locuinte, ar fi elaborarea unui proiect de parc industrial modern si atragerea unor mari producãtori. De preferat, tehnologii de vîrf, constructii de masini... Poate în apropierea zonei Mecanica Ceahlãu sau spre Sãvinesti. A doua propunere ar fi lãgirea cît de mult se poate a strãzii Fermelor, ca urmare a dezvoltãrii evidente a zonei din spatele muntelui Pietricica si Ciritei-Calea Romanului“, transmite Sebastian Stângu oficialitãtilor. PUG-ul pentru Piatra Neamt e în lucru de vreo patru ani si urmeazã sã fie definitivat. ÃŽn el se precizeazã exact ce se poate face si în ce zone ale orasului. Parcul industrial este un pic mai dificil de realizat, fie el si pe hîrtie. ÃŽn plus, pînã acum eforturile s-au concentrat pe a lega Piatra Neamt de turism, dat fiind cã nu e centru economic precum Bacãu, cultural precum Iasi, industrial ca Galati sau capitalã ca Bucuresti. Fiind oras de munte, s-a mers pe transformarea lui în oras turistic. „Toate investitiile pe care actuala administratie le-a planificat pentru urmãtorii patru ani au ca scop transformarea orasului într-unul atractiv pentru investitori. Avem nevoie sã terminãm de pus la punct infrastructura, sã mai muncim la proiecte asa încît Piatra Neamt sã devinã un municipiu care sã poatã sã-si exploateze la justa valoare atît produsele, cît si serviciile. Proiectele acestea, de la infrastructura pe cablu pînã la brandul orasului, au scopul de a scoate Piatra Neamt în evidentã. Si toatã aceastã muncã dã roade, dupã cum se poate vedea: avem douã magazine Plus, avem Kaufland, avem Dedeman, vine Carrefour, vine McDonald’s, vine Praktiker. Noi avem toatã deschiderea pentru a asigura conditiile optime pentru cei care vor sã investeascã“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei. Iar parcul industrial... poate dupã ce se mai dezvoltã nitel orasul.

Articol afisat de 2206 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ionutz_fii la data 01.07.2008 06:28
minciunele...se pare
Carrefour nu va veni prea curând în Piatra Neamt ( adicã niciodatã, au zis-o cu gura lor). Avem tineri care terminã facultãti cu profil tehnic (Politehnica) si nu au ce lucra în turism. Preferã sã plece în Bucuresti sau în alte pãrti, iar Piatra Neamt rãmâne numai cu oameni în vârstã!
Rusinicã la cei de la Primãrie!
Ad�ugat de dragos_quicki la data 01.07.2008 10:47
cam asa e
ionutz are dreptate, nu prea vad carfurishtii pe la Piatra Neamt...o cam da de gard primaria. Hai sa ne ocupam de turism, ca restu....vin de la sine. cat despre cei care termina turismul, e grele, rau de tot cu un job la Piatra Neamt pe un astfel de profil.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective