Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 1 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Si bucurestenii au dat cu tifla presei

Independentul Sorin Oprescu a cîstigat Primãria Capitalei cu un scor de aproape 57%. Scriam, nu demult, cã rezultatele primului tur al localelor s-au constituit într-o loviturã strasnicã datã presei noastre libere si independente. Nici unul dintre cei pe care presa cîrnãtarilor îi stabilise ca nedemni de a fi alesi nu a pierdut. Dimpotrivã, cu cît un candidat la primãrie sau la sefia Consiliului Judetean a fost arãtat cu degetul ca fiind mai nedemn, cu atît mai vîrtos a fost preferat de alegãtori. Lovitura încasatã de presã prin rezultatele primului tur e însã floare la ureche pe lîngã cea încasatã prin rezultatele scrutinului pe Bucuresti. Fac presã liberã din ianuarie 1990. Cu exceptia lui Corneliu Vadim Tudor înaintea turului al doilea al prezidentialelor din 2000, n-am întîlnit, în 18 ani de presã liberã, un candidat mai atacat de presã ca Sorin Oprescu înaintea celui de-al doilea tur. Sã fim bine întelesi! Peste tot în lumea civilizatã, ziare, televiziuni, trusturi media pot opta, într-o bãtãlie electoralã, pentru un candidat sau altul. Optiunea pentru un candidat se limiteazã însã la declararea publicã si, evident, la demonstrarea cu argumente a faptului cã respectivul candidat e mai bun pentru un anume post decît adversarul sãu. Nicãieri în lume, însã, optiunea pentru un candidat nu transformã institutia media respectivã într-un killer electoral. În cazul lui Sorin Oprescu, înscrierea presei în campanie de partea lui Vasile Blaga nu s-a rezumat la înfãtisarea cu argumente a calitãtilor de primar ale lui Vasile Blaga. Ea s-a concretizat într-o zilnicã rãsturnare de hîrdaie cu lãturi în capul candidatului Sorin Oprescu. Dacã ar fi fost sã iau în serios ce-a scris întreaga presã, fãrã exceptie, între cele douã tururi, rezultã cã Sorin Oprescu nu numai cã nu-i bun de primar, dar mai mult, nu-i bun nici ca doctor, ca tatã, ca politician, ca om.
Ce mai încolo si încoace, un netrebnic de care ne mirãm cã n-a fost aruncat dupã gratii. Toatã aceastã strãdanie a presei noastre mizere a fost zadarnicã. Bucurestenii l-au ales pe Sorin Oprescu. Poate si pentru cã însãsi aceastã incredibilã campanie împotriva Doctorului i-a convins cã forte mafiote aflate si în spatele unor institutii media ar vrea ca ei sã voteze altfel. O lectie pentru presa noastrã. O lectie de modestie.

Articol afisat de 1408 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective