Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Caz socant cu o fetitã de 11 ani abuzatã sexual de tatã

• o adolescentã din Tarcãu afirmã cã tatãl ei a violat-o • povestea a fost scoasã la ivealã de un politist comunitar din localitate • medicul legist a constatat cã fata are himenul elastic, neconfirmînd violul • fapta s-ar fi petrecut în lunile decembrie-ianuarie • fetita a fost internatã într-un centru de plasament •

Un nou caz de copil abuzat sexual s-a petrecut la Tarcãu, fiind al treilea de acest gen din ultima perioadã, victima avînd tot 11 ani, la fel ca în precedentele situatii. De aceastã datã, dacã lucrurile stau asa cum spune fata, ar fi vorba de un incest, dar fapta va fi dificil de probat. Si asta pentru cã medicul legist nu a putut sã stabileascã clar dacã victima a fost sau nu victima unui viol. Cert este cã, în acest moment, ea se aflã internatã într-un centru de plasament.
Povestea a iesit la ivealã în aprilie, cînd un politist comunitar al Primãriei Tarcãu, a obtinut o informatie conform cãreia minora ar fi siluitã de cãtre tatãl sãu. Politistul a mai fãcut cîteva investigatii dupã care a anuntat Postul de Politie Tarcãu. Fata, care prezenta o hemoragie vaginalã, a fost transportatã la Spitalul Bicaz unde a rãmas internatã. Au urmat anchete sociale si s-a decis ca fata sã fie internatã într-un centru de plasament, iar un examen medical nu a putut stabili cu certitudine dacã a fost sau nu violatã, ea avînd himen elastic, adicã nu era defloratã. Dosarul a fost declinat de politistii din Tarcãu la Parchetul Bicaz, iar de aici la cel judetean. „Fata a reclamat cã a fost violatã de douã ori. O datã în luna decembrie, iar a doua oarã în luna ianuarie. Fapta a fost sesizatã în luna aprilie. Lucrãtorii Postului de Politie Tarcãu si-au declinat competenta, dosarul urmînd sã ajungã la Politia Neamt. Deocamdatã nu ne putem pronunta, pentru cã în dosar nu s-a dat nici o solutie“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Trebuie spus cã Emilian A., tatãl acuzat, neagã cã ar fi abuzat-o sexual pe fiica sa. La acuzatiile conform cãrora si-ar fi transformat fata în sclavã, montînd o sonerie în incinta locuintei, Emilian a spus cã a a avut trei coaste rupte si cã folosea soneria pentru a-si trezi fata ca sã nu întîrzie la scoalã. Mai trebuie spus cã mama fetei este plecatã la muncã în Italia, fiind divortatã de sot.
Mihai Hanganu, directorul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt, a spus cã acum fetita este bine, pentru cã nu mai trãieste în mediul ostil în care a fost violatã de propriul tatã. „Fetita a fost datã în plasament în regim de urgentã, a fost mutatã la altã scoalã, a terminat cu bine clasa a V-a si este protejatã, conform legii. Si în acest caz avem de-a face cu dezordinea din familii si cu pãrinti plecati în strãinãtate“, a declarat Mihai Hanganu. Conform precizãrilor fãcute de oficialul nemtean, fetita a fost încredintatã mamei dupã divort, dar aceasta a plecat în Italia si a lãsat copilul în grija unei surori, dintr-un sat vecin. Pentru cã fetita nu s-a înteles cu mãtusa ei, a ajuns, pînã la urmã, sã locuiascã cu tatãl, cel care se pare cã i-a distrus cei mai frumosi ani.

Articol afisat de 1765 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective