Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UCIGAS DECONSPIRAT DE „GURA SATULUI“

UCIGAS DECONSPIRAT DE „GURA SATULUI“

• în acest interval de timp, autorul unei crime oribile a stat în închisoare pentru furturi • familia l-a suspectat continuu cã el ar fi autorul • la anchetã si reconstituire a recunoscut în detaliu fapta si a dat amãnunte care puteau fi stiute numai de fãptas • în timpul cercetãrilor, anchetatorii au fãcut teste ADN pentru multi dintre cei suspectati • „nu am crezut cã o sã moarã“ a declarat învinuitul •

Una din cele mai sadice crime, rãmase de la data faptei, 1/2 iunie 2005, cu autor necunoscut a fost solutionatã în acestã sãptãmînã de anchetatorii nemteni. Dupã ani de cãutãri, interogatorii, declaratii si teste ADN, autorul a fost descoperit în persoana lui Mihai Dulcescu, de 25 de ani, din Negritesti, comuna Podoleni. El a fost deconspirat de „gura satului“, deoarece la trei ani de la crimã tatãl a povestit cuiva cã-si suspecteazã fiul de violentele extreme în urma cãrora si-a pierdut viata Lucretia Bîzgan, de 80 de ani. Martorul cu pricina a dus vorba mai departe, iar luni, 30 iunie 2008, o femeie din sat a sesizat anchetatorii. De atunci au fost reaudiati toti cei implicati, familia învinuitului, colegii de la stîna unde a lucrat, iar criminalul însusi le-a dat anchetatorilor suficiente detalii care sã-i convingã pe oamenii legii cã pe el îl cãutaserã atîtia ani. Pe 3 iunie 2008, Lucretia Bîzgan a fost descoperitã în propria locuintã, decedatã. Corpul era jos, dezbrãcat complet, dar acoperit cu o pãturã îmbibatã de sînge. Fata victimei fusese zdrobitã, o mînã era prinsã în usa cãtre o altã încãpere, iar toti dintii fuseserã expulzati. La necropsie s-a stabilit cã toate coastele îi fuseserã rupte, bãtrîna fusese violatã, dar nu se consumase un raport sexual complet. Cauza mortii a fost înecul cu sîngele provenit din leziunile faciale, respectiv piramida nazalã, dar probabil nici dacã ar fi fost descoperitã la timp nu ar fi putut fi salvatã. ÃŽn aceeasi searã, 1/2 iunie 2005, Mihai Dulcescu a venit acasã plin de sînge si extrem de agitat. Tatãl l-a întrebat ce i s-a întîmplat, iar tînãrul a avut douã variante, ba cã ar fi ucis un porumbel, ba cã s-ar fi bãtut cu cineva. Enervat de insistenta tatãlui a plecat la stîna unde lucra si nu a spus nimãnui ce s-a întîmplat, desi familia l-a suspectat continuu. La aproape 4 luni de la crimã, a fost încarcerat pentru furturi si a iesit din penitenciar la începutul lunii februarie 2008. „De la data crimei si pînã astãzi (n.r - ieri) s-au fãcut eforturi uriase pentru depistarea autorului, dar fapta continua sã rãmînã cu autor necunoscut. Am audiat zeci de persoane, vecini, rude, am avut si un cerc de suspecti, dar nici una din piste nu ne-a dus la adevãratul autor. ÃŽn douã rînduri, la mai multe persoane s-au prelevat probe ADN care nu au corespuns profilului. De la începutul sãptãmînii mergem pe aceastã pistã si am convingerea cã Dulcescu este autorul“, a declarat procurorul criminalist Alexandru Togan.

1 kil de votcã, bere si... crimã

Dar iatã cum au avut loc faptele. În acea zi, bãrbatul bãuse peste mãsurã, un litru de votcã si multã bere. Seara s-a întîlnit cu victima care îl chemase pentru a-i presta niste lucrãri agricole. I-a dat 100.000 de lei vechi, plata pentru munca de a doua zi, iar conform declaratiilor lui femeia l-ar fi trimis dupã bere. Ar fi bãut împreunã, desi alcoolemia victimei a fost zero. Prima minciunã. Dulcescu a declarat cã bãtrîna i-ar fi propus sã întretinã relatii sexuale, s-a enervat foarte tare si a bãtut-o crunt, lovind-o în mod repetat cu capul de tocul usii. A doua minciunã. Totusi, anchetatorii au gãsit la locul faptei si un fund de lemn plin de sînge. Dulcescu a mai sustinut cã trîntit-o la pãmînt si a întretinut cu ea raport sexual fãrã a putea preciza dacã acesta a fost finalizat sau nu.

„La reconstituirea care a avut loc ne-a arãtat exact locul unde era poarta, zãvorul care la acea vreme era dintr-un cui îndoit, ne-a relatat chiar si faptul cã atunci poarta nu era vopsitã. A precizat cã la plecare nu stia dacã victima era moartã sau nu, dar cã îi tîsnea sîngele de peste tot. De asemenea, a povestit cã a lãsat victima jos, a acoperit-o cu o pãturã si i-a ridicat capul cu niste lucruri. Exact asa am gãsit noi cadavrul a doua zi. L-am întrebat de ce nu a spus nimãnui ce a fãcut si a declarat cã nu a avut nici timp, nici cui sã spunã, deoarece a stat în închisoare“, a mai spus Alexandru Togan. ÃŽn seara crimei învinuitul era atît de beat încît i-a rupt toate costele bãtrînei, urcîndu-se cu genunchii pe ea. „Nu am crezut cã o sã moarã“, a afirmat Dulcescu în fata anchetatorilor. „Astea-s leziuni fãcute de un «cioban»“, a afirmat la necropsie legistul, în urmã cu trei ani, referinduse la cruzimea faptei. Lucretia Bîzgan locuia singurã, de circa 20 de ani, de cînd îi murise sotul. Este posibil ca tatãl sã nu fi scos vorba din casã, dacã fiul nu ar fi devenit extrem de violent de la întoarcerea din penitenciar. Mai mult, el fãcea aluzii sexuale directe la mama sa si era extrem de nervos. El a fost arestat preventiv sub acuzatia de omor, dar încadrarea juridicã a faptei poate fi schimbatã. Dacã va fi gãsit vinovat, la pedeapsã i se va adãuga un rest de 478 de zile rãmase neexecutate. La acest caz au lucrat ani de zile procurorul criminalist Togan, comisarul Florin Amihãiesei, seful Serviciului judiciar si subcomisarii Paul Tablan si Benone Besu, din cadrul IPJ Neamt.

Articol afisat de 2225 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective