Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FETITA-MAMÃ si-a recãpãtat copilãria

FETITA-MAMÃ si-a recãpãtat copilãria

• Florina V. a fost operatã ieri la o clinicã din Londra • medicii au declarat cã interventia chirurgicalã s-a încheiat cu succes • operatia a durat mai putin de o jumãtate de orã • Scotland Yard-ul s-a ocupat de prelevarea probelor ADN • politistii nemteni asteaptã rezultatul testelor si-l cautã pe Fasolã pe la stîni •

Florina V., fetita în vîrstã de 11 ani, din satul Poieni, comuna Piatra Soimului, care a rãmas însãrcinatã în urma unui presupus viol comis de cãtre unchiul sãu, a scãpat de calvar. Ea a fost supusã unei operatii care nu a presupus o interventie chirurgicalã, ieri, la un spital universitar din Londra, King’s College Hospital, dupã ce, în urmã cu douã zile, medicii de la clinica privatã Marie Stopes au refuzat sã o mai opereze. Motivul: lipsa unui anestezist. Medicii clinicii King’s Hospital au declarat cã întreruperea sarcinii s-a încheiat cu succes. Un alt motiv pentru care fata nu a fost operatã la data programatã a fost si acela cã autoritãtile britanice au cerut ca toate analizele fetitei fãcute în România sã fie traduse în englezã. Asta pentru ca englezii sã fie siguri cã nu încalcã legea. Pe de altã parte, politistii britanici au cerut traduceri ale tuturor actelor si rezultatelor analizelor efectuate de fetitã.
„Operatia s-a desfãsurat în douã faze si a durat aproximativ o jumãtate de orã. A fost un succes, neintervenind nici un fel de complicatie. Medicul care a fãcut interventia a iesit din salã si mi-a fãcut semn cã totul este OK. Nu va mai fi nevoie de nici un control medical suplimentar. Problema costurilor a fost rezolvatã, clinica Marie Stopes International suportînd toate cheltuielile, în jur de 1.500 de lire sterline. Politistii de la Scotland Yard au prelevat probe pentru efectuarea testului ADN. La spital a fost prezent, însotit de sotia sa, Mihai Delcea, consulul României în Marea Britanie, iar Ambasada României la Londra si-a arãtat disponibilitatea ca o masinã a institutiei sã fie la dispozitia mamei si a fetitei pentru a le plimba la diferite obiective. Urmeazã ca Florina sã fie externatã din spital în aceastã searã, peste vreo jumãtate de orã (n.n. - vineri, ora 18). Ea va mai sta cîteva zile la Londra, dupã care va reveni în tarã“, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul „Monitorul“, Roxana, românca stabilitã la Londra, care a ajutat-o pe Florina sã scape de aceastã sarcinã nedoritã.
Acasã, în Neamt, politistii asteaptã rezultatul probelor ADN si-l cautã în continuare pe Adrian Fasolã, de 19 ani, unchiul fetei, acuzat de viol, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsã. El a fost cãutat în multe locuri în care politistii au avut informatii cã s-ar ascunde. Recent, verificãrile s-au extins si la stînile din apropierea comunelor în care el ar fi fost localizat. „Ofiterul român de legãturã din Londra si Biroul Interpol se va ocupa ca rezultatul probelor ADN sã ajungã la dosarul pe care Politia si Parchetul Judetean Neamt îl are în lucru. Nu vor fi probleme din acest punct de vedere si avem certitudinea cã aceste probe vor ajunge la dosar. Rezultatul ADN-ului este absolut necesar, pentru cã este proba cea mai importantã. Altfel, vom avea cuvîntul fetei împotriva cuvîntului unchiului. Au fost fãcute verificãri în comunele Sãvinesti si Tarcãu, precum si la cîteva stîni din apropierea acestor localitãti, unde s-a bãnuit cã s-ar ascunde suspectul. Pînã la urmã o sã-l gãsim“, ne-a declarat, sub semnul anonimatului, un politist nemtean. Reamintim cã adolescenta din Piatra Soimului a fost victima unui viol, sarcina fiind descoperitã în a 17-a sãptãmînã. Iar pînã la interventia de la clinica londonezã au mai trecut cinci. Autoritãtile române, dupã instituirea unor comisii, paracomisii si comitii, au decis cã un avort se poate face si-n tarã, exact cu douã zile înainte ca mama si fiica însãrcinatã sa sã plece în Anglia, lucru care s-a petrecut pe 22 iunie.

Articol afisat de 2033 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective