Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Grea „mostenire“ pentru primar

Grea „mostenire“ pentru primar

• primarul de Ruginoasa, Nicu Chirilã a estimat un prejudiciu de peste 1,5 miliarde de lei în hîrtiile administratiei • fostul primar, Gicã Ciobanu, a refuzat sã predea „gestiunea“ • o parte din contractele încheiate au fost semnate în nume personal de acesta • noul sef al administratiei spune cã nu exclude solicitarea unui audit de la Curtea de Conturi •

Noul primar al comunei Ruginoasa, Nicu Chirilã, s-a declarat dezamãgit total de modul în care a înteles fostul sef al administratiei publice locale, Gicã Ciobanu, sã predea „gestiunea“ predecesorului sãu. „Nu a existat absolut nici o relatie de cooperare din partea fostului primar, Gicã Ciobanu, care a «fentat» cît a putut predarea prerogativelor. Acest lucru si semnalele primite de mai multã vreme m-au determinat ca, împreunã cu Serviciul contabilitate, sã verific contractele încheiate si facturile neplãtite de circa doi ani. ÃŽn opinia mea, din cele constatate, prejudiciul creat de fost sef al executivului depãseste 1,5 miliarde de lei“, a declarat Nicu Chirilã, primarul comunei Ruginoasa. Seful administratiei publice din localitatea amintitã a mai mentionat cã în urma tuturor verificãrilor va fi întocmit un raport ce va fi prezentat Consiliului Local în sedintã, iar apoi autoritãtilor competente. „Cetãtenii comunei vor putea participa la aceastã sedintã, pentru a putea fi pusi la curent cu «mostenirea» pe care am preluat-o si cu datoriile vechi ale primãriei. ÃŽn calitate de contribuabili, localnicii au dreptul de a fi informati despre orice problemã acutã din cadrul administratiei publice locale. Nu avem nimic de ascuns. Pe de altã parte, situatia desi este criticã, poate fi depãsitã, pentru cã am acumulat experienta necesarã în administratie, în mandatul 2000-2004, cînd am condus destinele comunei Dulcesti. Si acolo au fost probleme grave, care au fost rezolvate cu bine. Nu mã sperii de ce am gãsit la Primãria Ruginoasa, mã sperie mai mult lipsa de colaborare a acestui om pe care, sincer, nu-l înteleg cum de a putut crea asemenea probleme“, a spus primarul Nicu Chirilã.
Acesta a mai precizat cã Serviciul contabilitate este „sufocat“ de facturi neplãtite. „Nu existã zi, de cînd am fost ales primar, sã nu fiu sunat de societãtile si de oamenii care nu si-au primit banii pentru materialele sau munca prestatã. Contractele, în marea lor majoritate, au fost semnate de Gicã Ciobanu, în nume personal, fãrã implicarea, asa cum ar fi fost normal, a Consiliului Local Ruginoasa sau a Serviciului Contabilitate. ÃŽn acest caz, dumnealui va fi bun de platã dacã nu va face dovada cã actele sînt în deplinã legalitate. ÃŽn orice caz, dacã nu va coopera, vor fi si alte cãi prin care sã descîlcim toate neregulile din Primãria Ruginoasa“, a mai declarat primarul Nicu Chirilã. ÃŽn opinia acestuia, nu este exclusã posibilitatea aducerii unei comisii de audit de la Curtea de Conturi pentru a „face luminã“ în actele contabile ale primãriei. Ex-primarul Gicã Ciobanu nu a putut fi contactat pînã la închiderea editiei, acesta avînd telefoanele mobile închise. ÃŽn fapt, fostul sef al administratiei publice locale din Ruginoasa a rupt orice relatie cu mijoacele mass-media de peste un an. Aceasta, tot pe fondul unor probleme de naturã financiarã pe care le avea administratia de aici. Reamintim cã fostul primar a intrat inclusiv în atentia DNA, pentru derularea defectuoasã, în comunã, a unor proiecte de infrastructurã cu finantare europeanã.

Articol afisat de 1879 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 05.07.2008 07:44
sa vedem cati primari nou alesi au curajul sa faca ce a facut acest primar demn de toata lauda
oricum controale trebuie facute la toate primariile, mai ales acolo unde sunt primari cu mai mult de un mandat,pentru ca toti au facut hotii,dar se plang pe toate drumurile ca nu se pot rezolva problemele comunitatii,mai ales cele de infrastructura,pentru ca nu sunt fonduri.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective