Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Afaceri cu petrol, tunuri de 14,4 miliarde

n Coral Grup a dat o nouã loviturã • Garda a descoperit un nou prejudiciu la bugetul de stat de circa 4,3 miliarde de lei vechi • acesta a rezultat din tranzactionarea a peste 200.000 de litri de produse • patronul mai are la activ alte douã dosare penale • în total a tranzactionat 1,27 milioane litri de produse accizabile si a fraudat statul cu 14,4 miliarde de lei vechi •

Faptele penale sãvîrsite Marius Laurentiu Staicu, patronul firmei Coral Grup din Piatra Neamt, par a nu se mai termina. Pe lîngã cele douã evaziuni fiscale cu 1.035.000 de litri de motorinã, a fost descoperitã o nouã faptã. Avînd în vedere antecedentele lui pe aceastã linie, dar si perseverenta de a frauda bugetul de stat, comisarii Gãrzii Financiare Neamt se asteaptã sã mai descopere si alte fapte similare. „De la începutul acestui an, adicã în primul semestru din 2008, este a treia sesizare penalã pentru Coral Grup SRL Piatra Neamt. Concret, în acest caz administratorul datoreazã impozit pe profit, taxã pe valoare adãugatã si accize în valoare totalã de 429.574 de lei ron (n.r circa 4,3 miliarde de lei vechi) din tranzactionarea unei cantitãti de 235.000 de litri de produse neaccizabile. Acesta au fost achizitionate din Hunedoara si vîndute în Alba, ca fiind produse accizabile, fiind vorba de 7 facturi care nu au fost evidentiate în contabilitatea firmei“, a declarat Constantin Nistor, comisar sef de divizie în cadrul Gãrzii Financiare Neamt. ÃŽn fapt, Staicu, care este de loc din Blejoi Prahova, a cumpãrat produse neaccizabile, pe care apoi le-a vîndut ca fiind purtãtoare de accize. Comisarii stiu deja cã Staicu avea derivate din petrol, respectiv Paulinek, Xol 10 si Martik. Acestea au fost achizitionate de la o firmã din judetul Hunedoara, respectiv Universal Machedon Deva, si au fost vîndute cãtre o firmã din Alba, cu titlu de motorinã. Paguba a fost estimatã la 116.959 de lei cu titlu de taxã pe valoare adãugatã, 214.122 lei reprezintã accize datorate, iar diferenta este impozit pe profit. „Toate actiunile firmei Coral Grup au avut loc în zona Hunedoara sau Alba si ne asteptãm sã mai fie descoperite si alte fapte“, a mai spus Constantin Nistor cu mentiunea ca a fost sesizatã si Directia de Finante pentru calcularea unui prejudiciu cert. Pînã acum administratorul Staicu, care nu este de gãsit cu nici un chip, a fãcut afaceri în dauna statului cu o cantitate de 1.270.000 de litri de produse petroliere, motorinã si derivate. Prin miscãrile pe care le-a fãcut a fraudat bugetul cu sume enorme, în total 1.443.277 de lei ron, respectiv 14,4 miliarde de lei vechi.

Alte fraude

Anterior acestei din urmã fapte, dupã acelasi „modus operandi“ Staicu a mai dat douã tepe de proportii. ÃŽn decembrie 2007 - februarie 2008, firma nemteanã a vîndut în Sebes cantitatea record de un milion de litri de motorinã. Au fost emise 33 de facturi fiscale, în valoare de 33,310 miliarde de lei vechi. Acestea nu au fost înregistrate în evidentele contabile de la Coral Grup, rezultînd un prejudiciu de 9,79 miliarde de lei (tva si impozit pe profit). Apoi Garda Neamt a mai verificat dacã vînzarea unei cantitãti de 35.000 de litri de motorinã, de la Coral Grup cãtre Eurostar Grup Alba, apãrea în scriptele firmei nemtene. Bineînteles cã nici de aceastã datã administratorul firmei în culpã nu a fost de gãsit. Prejudiciul, în valoare de 33.990 de lei (339 milioane de lei vechi) reprezintã taxa pe valoare adãugatã si impozitul pe profit datorat bugetului de stat. Firma a fost înfiintatã în decembrie anul trecut, iar cele trei tunuri au fost date pînã în martie 2008. S-a apreciat cã actiunile lui Staicu au fost premeditate si el si-a fãcut firma pentru a putea da tunuri de miliarde de lei.
Un alt dosar penal întocmit de Garda Financiarã Neamt luna trecutã, tot pentru afaceri necurate cu produse petroliere, se referã la Grup Prima Construct Piatra Neamt, administratã de Nadina Simion. Controlul a fost efectuat la cererea Gãrzii Bacãu, pentru verificarea unor operatiuni comerciale cu Livandre Prod Com Bacãu. „Firma nemteanã a livrat la cea din Bacãu 30.000 de litri de motorinã, cu o singurã facturã pe care nu a evidentiat-o în contabilitate. S-a calculat un prejudiciu de 34.993 de lei ron reprezentînd taxã pe valoare adãugatã“, a mai spus comisarul Nistor.

Articol afisat de 2666 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective