Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Diekat, no coment în cazul proiectului Agapia

Diekat, no coment în cazul proiectului Agapia

• reprezentantii societãtii Diekat invocã o clauzã de confidentialitate, drept pentru care nu dau declaratii vizavi de proiectul de reabilitare a arealului Mãnãstirii Agapia • neoficial, ei spun cã vina nu le apartine • „Diekat întotdeauna terminã lucrãrile“, ne-a declarat un reprezentant al firmei grecesti •

Reprezentantii societãtii grecesti Diekat SA, cea care a cîstigat licitatia pentru proiectul de reabilitare a zonei turistice Agapia, preferã sã nu facã nici o declaratie vizavi de cele întîmplate. Ei invocã o clauzã de confidentialitate care este prevãzutã în contract, drept pentru care nu fac comentarii pe marginea acestui subiect. Totusi, reporterii de la „Monitorul“ au reusit sã smulgã o declaratie unuia dintre reprezentantii Diekat de la Bucuresti, cu promisiunea cã-i vom proteja identitatea. „Din cîte stiu eu, nu existã nici un proces, fiind urmate procedurile legale la o instantã de arbitraj. ÃŽntre Diekat si autoritãti existã un litigiu comercial la Curtea Internationalã de Arbitraj Comercial de la Paris. Mai multe nu pot sã vã spun. Existã si o clauzã de confidentialitate în contract care ne interzice sã oferim informatii cu privire la acest proiect. Dacã nu avem aprobarea ministerului, nu putem spune nimic. Ceea ce putem spune este cã Diekat nu este vinovatã pentru ce s-a întîmplat cu proiectul de la Agapia. Este clar acest lucru. Greseala a fost cã nu am reziliat contractul înainte de a începe lucrãrile, iar greselile noastre le plãtim tot noi. Vreau sã spun cã Diekat terminã întotdeauna lucrãrile pe care le cîstigã la licitatii, însã aici...Contractul a fost reziliat ulterior. Aceste lucruri sînt stiute, iar mai mult nu pot sã spun. Pe toti cei care au cerut informatii, inclusiv niste persoane de la Corpul de Control, le-am trimis la minister“, ne-a declarat o persoanã din cadrul firmei Diekat.
Reamintim cã, recent, Uniunea Europeanã a solicitat României returnarea unei sume importante de bani, ca urmare a nefinalizãrii la termen a proiectului de reabilitare a zonei turistice Agapia.
Contractul de lucrãri pentru dezvoltarea zonei turistice a mãnãstirii a fost semnat la data de 28 septembrie 2004, lucrãrile urmînd sã se finalizeze la 28 martie 2006. Beneficiarul proiectului era Consiliul Local Agapia, iar suma totalã a proiectului a fost de aproape 5 milioane de euro. Uniunea Europeanã a asigurat o finantare de 3,2 milioane de euro, restul sumelor provenind de la nivel national.
Contractor a fost desemnat Diekat SA, care urma sã se ocupe de reabilitarea fiecãrui monument istoric prin subzidirea fundatiilor, restaurarea tavanelor, podelelor, zidurilor, cablajelor electrice si a cosurilor, reabilitarea strãzilor si aleilor satului mãnãstiresc etc.
La termenul limitã de finalizare a lucrãrilor, reprezentantii delegatiei Uniunii Europene au constatat cã situatia este jalnicã, pe teren, proiectul fiind executat doar în proportie de 50%. Ulterior, datoritã celor constatate, lucrãrile au fost abandonate si contractele reziliate. Cum proiectul nu a fost finalizat la termen, România va trebui sã returneze Uniunii Europene o sumã de aproximativ 3,2 milioane de euro.

Articol afisat de 1992 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective