Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 8 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O manifestare electoralã

Marti, 24 iunie 2008, Traian Bãsescu a trimis liderilor de partide parlamentare urmãtoarea epistolã: „Stimate Domnule Presedinte,
În virtutea atributiilor constitutionale pe care le am, vã adresez invitatia de a participa marti, 1 iulie a.c., ora 12, la Palatul Cotroceni, la o consultare cu toti liderii partidelor parlamentare în care doresc sã abordãm douã subiecte majore pentru România:
1. Informare asupra concluziilor ultimului Consiliu European cu privire la cresterea preturilor la alimente si combustibili.
2. Exprimarea punctelor de vedere ale partidelor politice parlamentare cu privire la solutiile care pot atenua impactul majorãrii preturilor asupra categoriilor sociale defavorizate.
Vã astept, Domnule Presedinte, împreunã cu doi colegi de partid.“
Data reuniunii - 1 iulie 2008 - n-a fost întîmplãtor aleasã. Marti, 1 iulie 2008, au avut loc scumpiri la energie electricã, gaze, alte utilitãti. Desi efectele unor astfel de mãsuri se resimt mai tîrziu, peste o lunã, poate, într-o asemenea zi atentia opiniei publice e îndreptatã spre scumpiri. În ziua respectivã, dar si în cele anterioare, fãtucile de la televiziuni purced la dramatizarea excesivã a momentului, scotînd din fondul lor principal de cuvinte faimoasele clisee: catastrofal, groaznic, cumplit. Adãugînd acestui adevãr si faptul cã o consultare la Cotroceni nu poate reduce nici mãcar cu un ban pretul la utilitãti, sîntem si noi de acord cu politicienii si jurnalistii care au fixat initiativa prezidentialã în hotarele figuratiei electorale. Numai cã noi nu împãrtãsim teza potrivit cãreia tinta vizatã de Traian Bãsescu o reprezintã cîstigarea de capital electoral propriu. Desigur, asa cum am mai scris, Traian Bãsescu actioneazã în plan politic dupã principiul buretelui. Tot ce poate fi supt în materie de capital electoral nu scapã actiunii prezidentiale.
Asa se explicã faptul cã în cei patru ani de mandat Traian Bãsescu nu ni se poate dezvãlui un singur obiectiv major urmãrit cu strãduintã. Presedintele a fost cînd de Dreapta, cînd de Stînga, cînd european, cînd nationalist, dupã cum a bãtut vîntul stãrii de spirit populare. De data asta nu e vorba de o actiune pentru zestrea sa electoralã. E vorba de o actiune în favoarea partidului al cãrui presedinte de facto e: PDL. Momentul scumpirilor a dat lui Traian Bãsescu posibilitatea de a crea un nou moment electoral în perspectiva scrutinului din toamnã. Nu numai pentru cã orice actiunea de a sa e perceputã ca fiind a sefului PDL, dar si pentru cã a creat cadrul de mediatizare a unor solutii populiste avansate de PDL la problemele economice de azi. Astfel cã liderii de partide care nu s-au dus la Cotroceni au procedat corect. N-avea nici un rost sã fie acolo în ipostaza de chibiti electorali ai PDL.

Articol afisat de 1376 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective