Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alina Militaru si Bogdan Tãrus au ratat Jocurile Olimpice

• ambii atleti au încercat sã îndeplineascã Baremul A la nationalele de atletism pentru a-si asigura prezenta la Beijing • Alina Militaru a sãrit 6,27 metri, iar Bogdan Tãrus, 7,78 • „Vom reveni acasã si vom vedea ce se mai poate face“, a spus antrenorul Ion Iorga •

Alina Militaru, de la CS Ceahlãul, si Bogdan Tãrus, de la CS Dinamo - CSM Sfîntu Gheorghe, au concurat, duminicã searã, la nationalele de atletism în aer liber cu gîndul la Baremul A, pe care ambii îl aveau de îndeplinit pentru a putea merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din pãcate, nici unul dintre cei doi sportivi nu a reusit sã îndeplineascã baremele necesare pentru a putea reprezenta România la Jocurile Olimpice din China din vara acestui an.
„Alina Militaru s-a clasat pe locul 3 cu o sãriturã de 6,27 metri, iar Bogdan Tãrus a ocupat pozitia a doua cu 7,78 metri. Din nefericire nu mai este nici o sansã pentru a obtine biletele pentru Beijing. Revenim acasã si vom vedea ce putem face“, a declarat Ion Iorga, antrenorul sportivei pietrene. Reamintim cã Alina Militaru avea nevoie de o sãriturã de cel putin 6,72 metri, iar Bogdan Tãrus de o sãriturã de 8,20 metri.
Sãptãmîna trecutã, Alina Militaru a aflat cã nu mai face parte din lotul olimpic, desi avea îndeplinit baremul B, cu 6,71 metri, în conditiile în care se cerea minim 6,60 metri, iar baremul A este de 6,72 metri, conform Comitetului International Olimpic. „Nu este ceva concertat împotriva unor sportivi anume. Pur si simplu nu îi intereseazã pe cei de la COSR de performantã. Trateazã totul cu ignorantã. O veste ca asta nu te poate mobiliza, ci te dã peste cap, iar acum sã obtii o peformantã este extrem de dificil“, declara în urmã cu cîteva zile Ion Iorga, antrenorul sportivei pietrene.
Comitetul Olimpic Sportiv Român a definitivat lista cu sportivi pentru JO încã de pe 25 iunie, cu o lunã mai devreme de data (23 iulie) la care orice sportiv de pe mapamond poate sã îndeplineascã baremul de participare la Olimpiadã. „La noi s-a zis cã urmeazã sã se mai discute eventuale modificãri ale lotului pentru Jocurile Olimpice în jurul datei de 20 iulie, dacã vor apãrea performante de exceptie. Cred cã ei înteleg exceptie un rezultat care sã dea certitudinea unei medalii. Este practic imposibil sã prevezi de acum ce se poate întîmpla în China. Alina Militaru ar concura abia pe 19 august si mai sînt pînã atunci sãptãmîni bune de pregãtire. Pãcat cã nimeni nu întelege cã în atletism nu existã certitudine, ci numai talente“, a mai afirmat Ion Iorga.
Bogdan Tãrus a revenit printre concurentii probei de sãriturã în
lungime dupã o pauzã de trei ani, iar Baremul A pentru Jocurile
Olimpice în cazul sãu era de 8,20 metri. Bogdan Tãrus a fãcut junioratul la Piatra Neamt, perioadã în care a cîstigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1994, pentru ca apoi sã se transfere la Dinamo Bucuresti. Ca reprezentant al acestui club, Tãrus a urcat de patru ori pe treapta a doua a podiumului la Campionatele Europene din 1996, 1998, 2000 si 2005. La întrecerile mondiale a fost pe 4 în 2004, si pe 5 în 1997. A fãcut parte din lotul olimpic al României la competitiile supreme din 1996 (Atlanta), cînd a fost pe 13 în proba de sãriturã în lungime, din 2000 (Sydney - locul 9) si 2004 (Atena - locul 8).

Articol afisat de 1515 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective