Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboi cu gazu’

Rãzboi cu gazu’

• E-On Gaz nu acceptã compensarea propusã de municipalitatea pietreanã, cu lucrãri fãcute acum sase ani în contul datoriei de 480.000 de lei • de azi vrea sã opreascã gazul cãtre Aqua Calor • primãria anuntã cã dã în judecatã Guvernul României •

Municipalitatea începe rãzboiul cu furnizorul de gaze naturale. E-On Gaz Tîrgu Mures a comunicat ieri cã nu acceptã propunerea societãtii Aqua Calor de a compensa o parte din rata lunarã cu lucrãri fãcute acum cîtiva ani si a somat societatea pietreanã sã achite banii cash, altfel îi opreste gazul. Iar. Chiar de astãzi. Pentru 480.000 de lei noi. Potrivit întelegerii fãcute de autoritãtile locale cu cei de la gaz acum vreo cîteva luni, Aqua Calor îsi plãteste restanta esalonat în transe de 1,2 milioane de lei noi lunar. Luna trecutã, pe 26 iunie, a achitat 700.000 de lei primiti de la primãrie, iar pentru diferentã a propus o compensare cu lucrãrile fãcute de Aqua Calor la reteaua de gaz în perioada 2000-2002. Acum, cu o sãptãmînã înainte de scadenta celei de-a treia rate, cei de la gaz si-au adus aminte cã nu acceptã compensarea. Pentru cã, spun ei, lucrãrile fãcute de Aqua Calor au fost la reteaua de distributie de gaze, care tine de E-On Distributie, nu de E-On Gaz Tîrgu Mures. Printre atîtea E-On-uri, oficialii pietreni au încercat sã îmbuneze creditorul, cerînd un termen pentru întîlnire si negociere. Ieri, înspre searã, încã se astepta rãspunsul de la Tîrgu Mures. Cosmin Grãdinaru, directorul Aqua Calor, a comunicat scurt cã existã doar douã variante: ori va exista negociere, ori de azi nu mai e gaz si, deci, nici apã caldã pentru pietrenii bransati la sistemul centralizat.
Cîteva strãzi mai sus, pe Stefan cel Mare, primãria îsi ascute armele si se pregãteste de rãzboi. Potrivit unui comunicat de presã transmis de purtãtorul de cuvînt al institutiei, Nicoleta Husaru, primãria „considerã nejustificatã si abuzivã decizia E-On Gaz Tîrgu Mures de a sista furnizarea gazului metan în municipiul Piatra Neamt“. Oficialii pietreni spun cã deja Consiliul Local a dat mai mult decît trebuia în contul subventiei (2,96 milioane, în loc de 1,9 milioane), iar atitudinea pe care o adoptã Guvernul României nu ajutã cu nimic. „Sumele insuficiente acordate de Guvern au fãcut imposibilã achitarea în întregime a datoriei Aqua Calor cãtre E-On Gaz. Dorim sã aducem la cunostinta cetãtenilor faptul cã, din cele peste 3,8 milioane de lei cît reprezintã datoriile Guvernului cãtre Aqua Calor, au fost alocati doar 1.820.000 lei, în timp ce 1.775.736,27 lei au fost dati tot de Consiliul Local. Primãria Piatra Neamt va actiona în judecatã Guvernul României în vederea recuperãrii sumelor datorate pentru plata facturilor la gaz, conform legii. Aqua Calor intentioneazã de asemenea sã actioneze în justitie E-On Gaz Tîrgu Mures dacã furnizorul de gaz nu va tine cont de compensarea pe cale amiabilã a celor peste 480.000 lei si a penalitãtilor în valoare de 368.907 lei, aferente lucrãrilor executate de societatea Consiliului Local pentru E-On Gaz Tîrgu Mures“, declarã Nicoleta Husaru.
În acelasi timp, pietrenii sînt asteptati sã îsi plãteascã întretinerea si datoriile pe care le au la Aqua Calor si Locato, pentru cã numai din subventiile de la stat nu se scot banii doriti de furnizorul de gaz.

Articol afisat de 1633 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective