Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pasajul comercial, la gata

Pasajul subteran de la Pietricica e gata. Si-a schimbat înfãtisarea, iar acum îsi asteaptã musteriii. Municipalitatea s-a apucat de reparatii în urmã cu vreo douã luni, considerînd cã trecerea subteranã nu mai poate fi lãsatã la discretia cersetorilor. S-a încheiat parteneriat cu o firmã privatã, s-au pus schele, s-au adus folii si s-a început treaba. Iar lucrãrile au fost finalizate zilele acestea, urmînd sã fie fãcutã documentatia de receptie si sã se treacã la valorificarea pasajului comercial. Au rezultat sase module, pe care primãria le va închiria prin licitatie publicã. Oficialii pietreni doresc ca programul de functionare a viitoarelor magazine sã fie non-stop, în primul rînd pentru a scuti plata unui paznic, apoi pentru a veni în ajutorul pietrenilor care stau în zonã si care mai au mici cumpãrãturi de fãcut la ore tîrzii, cînd alte magazine sînt închise. Modelul a fost preluat dupã spatiile existente la metroul din capitalã. „Intentia noastrã a fost sã refacem pasajul si sã îi lãrgim utilitatea. Pentru asta, în afara lucrãrilor de refacere si consolidare, pe lîngã finisajele si dotãrile complementare, am adãugat aceste module din aluminiu, care vor avea destinatie de spatii comerciale si vor fi închiriate prin licitatie. Investitia noastrã s-a ridicat la 128.920 de lei si nu a întîmpinat dificultãti. Poate un pic la finisaje, întrucît initial am dorit pãstrarea vechilor cãrãmizi. Din pãcate, acestea nu au putut fi curãtate si nici nu s-a mai gãsit acest model pe piatã. Pînã la urmã s-a mers pe varianta placajelor din piatrã, iar rezultatul, zicem noi, este pe mãsurã“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Parteneriatul municipalitãtii cu firma privatã va continua dincolo de pasajul de la Pietricica, dar oarecum în aceeasi zonã. Societatea Pro Invest Building este cea care a achizitionat clãdirea CEC de pe malul Cuejdiului si vrea sã o transforme în centru de afaceri. Punîndu-i încã douã etaje deasupra celor sase existente si turnînd o placã de beton peste Cuejdi ca sã amenajeze locuri de parcare. Pentru cele 26 de locuri vizate, firma a concesionat aproape 600 mp de teren de la primãrie si a obtinut deja toate avizele. O investitie similarã este si pe agenda de lucru a autoritãtilor pietrene, care vor parcare suspendatã peste pîrîu, dar în zona Unic.

Articol afisat de 2025 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective