Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mesaj straniu, inscriptionat în stîncã

Mesaj straniu, inscriptionat în stîncã

• un mesaj ciudat, inscriptionat pe un perete de stîncã, a fost descoperit, recent, pe Valea Bistritei • profesorul Dumitru Ionitã spune cã este vorba de o stelã megaliticã • literele apartin alfabetului glagolitic si, partial, celui slavon vechi, afirmã profesorul • el mai sustine cã un mesaj asemãnãtor a fost descoperit la Basarabi în judetul Constanta •

Profesorul Dumitru Ionitã, din comuna Farcasa, cunoscut istoric si colectionar nemtean, cu trei doctorate în istorie, filosofie si drept international, a descoperit recent un mesaj ciudat inscriptionat pe o bucatã de stîncã. Profesorul este de pãrere cã descoperirea, fãcutã în muntii Neamtului, pe Valea Bistritei, reprezintã imensa „stelã megaliticã“. Aceasta este inscriptionatã cu un amestec de simboluri misterioase si de litere care ar apartine, dupã cum afirmã profesorul Ionitã, unui alfabet vechi de peste o mie de ani. „Dupã cum se vede si din poze, stela megaliticã este incizatã cu o scriere care se deruleazã pe registre semicirculare, iar simbolurile, precum si literele apartin alfabetului glagolitic si, partial, celui slavon vechi. Dimensiunea literelor variazã între 10 si 15 centimetri“, a declarat Dumitru Ionitã. Ca bun cunoscãtor al istoriei, profesorul afirmã cã descoperiri asemãnãtoare au mai fost fãcute la Basarabi în Constanta si în insula greceascã Creta. El crede cã inscriptia ar putea elucida aspecte desobite în ceea ce priveste istoria veche a României.
„Scrierea glagoliticã a apãrut în secolul al IX-lea, fiind un amestec de litere grecesti si arabe. Primii care au folosit alfabetul glagolitic au fost fratii Chiril si Metodiu, în jurul anului 800, care l-au adaptat limbii slavone, transformîndu-l în cunoscutul alfabet chirilic, pe care l-au utilizat, mai apoi, pentru a traduce Scriptura si Liturghia din limbile greacã si latinã. ÃŽn cazul stelei megalitice descoperite în muntii Neamtului, lucrurile sînt însã mai complicate pentru cã literele glagolitice sînt însotite de simboluri misterioase, formînd mesaje de sine stãtãtoare. ÃŽn opinia mea, faptul ar putea fi explicat prin aceea cã, în urmã cu peste o mie de ani, locuitorii acestor tinuturi au încercat sã îmbine alfabetul glagolitic, care tocmai se rãspîndea, cu propria lor formã de exprimare scrisã, datînd de pe vremea dacilor. O descoperire asemãnãtoare a fost fãcutã la Basarabi, judetul Constanta, datatã 943 si într-un masiv muntos din Creta. Descifrarea acestor grupuri de litere, ce contin un mesaj evident ar putea elucida aspecte inedite cu privire la istoria veche a României, inclusiv despre întemeierea statului moldav“, a declarat profesorul Ionitã.
Descoperirile lui Dumitru Ionitã au fost apreciate de cãtre istorici si nu numai. Nu de mult, profesorul din Farcasa, a descoperit un craniu pietrificat ce are o formã bizarã, care îl apropie de un ipotetic craniu de extraterestru. În opinia sa, obiectul este relativ identic cu cel de la Roxwell (SUA), descoperit în anul 1967. În locul unde a fost descoperit, au mai fost gãsite circa 300 de tãblite din lut ars, aproape jumãtate dintre acestea purtînd însemnele protoliterate - celebrele tãblite de la Vadu Rãu. O altã descoperire a profesorului este sigiliul din aur al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Articol afisat de 3141 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective