Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Functionari la Primãrie, debitori cu buletinul

• pe adresa Primãriei Roman sosesc zeci de somatii prin care se cere poprirea pe salariile unor angajati care nu si-au plãtit ratele pentru diverse bunuri achizitionate • reprezentantii administratiei sustin cã nu si-au asumat obligatia sã se ocupe de asemenea operatiuni • si nici nu vor, întrucît executorii judecãtoresti primesc comisioane pentru asta, în timp ce ei nu •

Mai multi angajati din Primãria Roman, care si-au luat în anii trecuti credite „cu buletinul“, au ajuns în imposibilitatea de platã, iar firmele de recuperare someazã acum institutia sã facã popriri pe salarii. Reprezentantii administratiei locale refuzã sã intervinã în litigiul dintre semnatarii contractelor, „acuzînd“ în primul rînd sistemul de creditare pe baza buletinului si lipsa de personal care sã se ocupe acum de problemele bãncilor.
ÃŽn fiecare lunã, la Directia Contabilitate ajung mai multe somatii prin care executorii judecãtoresti cer ca angajatii Primãriei sã blocheze salariile colegilor si sã le redirectioneze cãtre conturile deschise pentru recuperarea sumelor. Reprezentantii administratiei locale sustin cã munca de poprire a banilor pentru recuperarea sumelor datorate la sistemele de creditare nu intrã în obligatiile de serviciu ale functionarilor Primãriei. „Pe adeverintele tip, întodeauna noi am completat faptul cã nu ne asumãm rãspunderea de a face popriri în cazul neachitãrii sumelor datorate“, au declarat reprezentantii Primãriei Roman.
Problema se schimbã atunci cînd vine vorba de hotãrîrile judecãtoresti de poprire a salariilor, în urma proceselor intentate de firmele creditoare beneficiarilor. Cu termene fixe date de judecãtori, Primãria are acum pe rol trei dosare de poprire, pe care le vor pune în aplicare. Reprezentantii administratiei locale spun cã nu se pot opune executãrilor silite dispuse de instantã. De asemenea, declarã cã legislatia nu este echitabilã, deoarece în urma recuperãrii sumelor, executorii-recuperatori ai firmei creditoare încaseazã un comision, pe cînd angajatii Primãriei, cei care ar trebui sã se ocupe de procedurile de poprire, nu iau decît salariul plãtit din banii contribuabililor pentru munca în folosul comunitãtii si nu a bãncilor. „La toate somatiile primite pînã acum le-am trimis rãspuns cã nu avem personal suplimentar care sã se ocupe de litigiile între angajati si bãnci. Din punctul nostru de vedere, ar putea sã le ia bunurile. Nu este normal si moral ca executorii sã primeascã un comision pe munca altora“, au mai spus reprezentantii administratiei publice locale. Adrian Gherghel, directorul Magazinului „Flanco“ Roman, care a avut la promotie creditele doar cu buletinul a declarat cã nu este autorizat sã dea informatii legate de recuperarea creantelor, precizînd cã acest serviciu a fost externalizat cãtre o altã societate de recuperare, sub tutela BNP„Paris Bas“.

Articol afisat de 1971 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective