Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Azi o mai fi grevã la Prefecturã?

Sindicalistii au început ieri negocierile cu Guvernul pentru majorarea salariului minim, astfel cã astãzi, în a saptea zi de grevã, ar trebui sã fie liniste în fata Prefecturii Neamt. Nemultumitii vor sta acasã dacã dupã negoierile de ieri li s-a împlinit dorinta. Dacã nu, asa cum au anuntat, vor veni iar sã protesteze.
În timpul discutiilor, initiate de premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, în vreme ce sindicalistii cereau o majorare a venitului cu 40 de lei, de la 1 iulie, Executivul spunea cã o astfel de mãsurã ar fi iresponsabilã întrucît s-ar întoarce tot împotriva populatiei sãrace. La întîlnire a participat si ministrul economiei, Varujan Vosganian, si ministrul muncii, Paul Pãcuraru.
Ultima hotãrîre de guvern emisã pentru reglementarea unei cresteri salariale, care prevedea majorarea salariului minim la 500 de lei, includea si o precizare privind posibilitatea cresterii venitului minim pînã la 540 de lei de la 1 iulie. Aceastã majorare suplimentarã se putea realiza însã doar în conditiile în care trei indicatori economici se mentineau la nivelul optim, si anume inflatia, productivitatea si cresterea economicã. Or, Guvernul a spus deja cã nu poate majora salariul minim din cauza inflatiei.
Protestele sindicalistilor au început în urmã cu o sãptãmînã, joi, 5 iulie, dupã ce negocierile cu ministrul muncii si ministrul de finante au esuat. Sindicalistii cer majorarea salariului minim la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009. La protestul de ieri dimineatã, din fata Prefecturii, au participat membri ai Cartel Alfa, Blocului National Sindical si ai CNSLR Frãtia. „ÃŽn situatia în care 3 zile dupã aceste actiuni de protest nu vom avea rezultate concludente, emiterea hotãrîrii de guvern cu consacrarea cifrei de 600 de lei pe urmãtoarea perioadã, atunci vom continua protestele noastre cu mitinguri în Capitalã si în toate resedintele de judet“, le-a transmis sindicalistilor din judete presedintele CNSLR Frãtia, Marius Petcu.
Ca în fiecare zi de pe 5 iulie încoace, cu exceptia week-end-ului, liderii de sindicat ai celor trei sindicate s-au vãzut cu subprefectul Ioan Ghica. Dialogul a fost acelasi, din partea fiecãrei tabere. Conform obiceiului, reprezentantii Guvernului în teritoriu au preluat plîngerile pe care le transmit la Guvern.

Articol afisat de 1401 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective