Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Campion la dans, la 12 ani

Campion la dans, la 12 ani

• din 12 ani de viatã, Mihnea Loghin a dansat jumãtate • el si partenera Georgiana Ciupercã formeazã o pereche impecabilã la dans sportiv, obtinînd numeroase diplome si medalii • pe val începe sã aparã moda deschiderii balului la nunti de cãtre astfel de perechi profesioniste, înainte de prestatia mirilor •

„Cînd dansez pe scenã, am atîta elan, încît simt cã zbor, cã nu mai ating pãmîntul cu picioarele. Visul meu este sã devin aviator si eu, în timpul dansului, îmi imaginez cã plutesc, cã sînt printre nori, si totul iese perfect!“. Acestea sînt cuvintele unui copil îndrãgostit pînã în mãduva oaselor de dansul sportiv. Se numeste Mihnea Loghin si este de loc din Ruseni. Din cei 12 ani pe care i-a trãit pînã acum, jumãtate i-a dedicat dansului si scenei. Numai cã pînã a ajunge sã smulgã ropote de aplauze si sã iasã învingãtor din nenumãrate competitii, Mihnea a avut de îndurat chinurile pregãtirilor „la sînge“, a cantonamentelor dure si nu a avut timp sã se bucure de zile libere, de vacante, de timp în care sã stea pur si simplu si sã nu facã nimic. Dar vorbeste cu atîta drag de dansul sportiv si de cît de frumos este ceea ce face, încît parcã munca lui devine mai usoarã. Si toate devin mai simple datoritã mamei sale, cadru didactic, care este trup si suflet alãturi de el. „Pregãtirea sa pentru a ajunge sã facã performantã cere multe sacrificii si din partea lui, dar si din partea noastrã, a familiei. Facem tot ce ne stã în putere ca sã îl ajutãm sã practice în continuare dansul sportiv, dar uneori parcã ne sperie gîndul cã nu mai putem face fatã tuturor cheltuielilor. Ne bucurã nespus succesele lui si îi doresc fiecãrui pãrinte sã aibã satisfactiile pe care le avem noi si sã trãiascã emotiile de a sta în salã si de a-si vedea copilul evoluînd pe scenã. Este un lucru extraordinar ceea ce ni se întîmplã, dar ne e teamã cã într-o zi nu îl vom mai putea sustine financiar“, a declarat mama lui Mihnea Loghin.

Uneori navetist de unul singur la „Ia-mã nene!“

Cel care l-a descoperit pe Mihnea este profesorul Ioan David, în urmã cu sase ani. De atunci nu a schimbat antrenorul si nici nu-l bate gîndul, desi antenamentele sale se fac uneori si la Bacãu si sînt destul de costisitoare. Mihnea se dovedeste a fi la polul opus fatã de tatãl sãu, care nu reuseste sã facã doi pasi de dans, dupã cum povesteste mama bãiatului. „E ca o ironie a sortii, pentru cã Mihnea nu a mostenit pe cineva la dans. A fost testat la dans popular, dans modern si dans sportiv si a ales ultima categorie. De sase ani face antrenamente aproape zilnice. Uneori este adus cu masina de cãtre noi, pãrintii, dar alteori vine singur în Piatra Neamt, cu masina de ocazie. E foarte îngrijorãtor pentru noi sã stim cã umblã asa, cu strãinii, dar altã solutie nu prea existã, pentru cã nu avem tot timpul programul compatibil cu al lui“, a mai spus mama tînãrului dansator.
Dansul preferat al lui Mihnea este samba si dupã cum povesteste, dupã multe ore de repetitie într-o singurã zi, i se întîmplã frecvent sã audã ritmul muzicii tîrziu în noapte. „Uneori aud si cum se numãrã pasii la repetitie. Iar ritmul, îl am tot timpul în minte. Dansez prin casã, dansez peste tot pe unde am loc si chef. Nu mai am timp liber, nu prea stiu cum e sã fii sãptãmîni sau luni în sir în vacantã... dar îmi doresc sã ajung aviator si cînd dansez pe scenã mã gîndesc cã de fapt plutesc printre nori. Sora mea, care are 5 ani, ar vrea si ea sã danseze. De multe ori mã solicitã, dar eu nu prea pot lucra cu ea“, a mai spus pustiul de 12 ani. Mihnea, dacã nu poate dansa cu sora lui, danseazã foarte bine cu Georgiana Ciupercã, partenera lui de o bucatã de vreme. Se potrivesc de minune, formeazã un cuplu frumos si se pare cã nutresc sentimente si în afara scenei, unde vraja dansului îi învãluie. Dar Mihnea nu vrea sã vorbeascã despre asta. Ar spune mai multe mama lui, dar el, cu ochii de un verde pãtrunzãtor, o determinã sã tacã. Si atunci cea care i-a dat viatã povesteste de cît de mãrete pot fi sentimentele cînd îti vezi copilul apreciat de o salã întreagã. „Poate într-o altã viatã mã voi obisnui cu stresul dat de participarea în calitate de spectator la un concurs în care intrã Mihnea. Cînd vezi cum evolueazã propriul copil, te topesti de emotie. Le doresc tuturor pãrintilor sã trãiascã aceastã plãcere deosebitã“, a mai spus dãscãlita, care nu a putut ascunde temerea cã totusi într-o zi, din salariul sãu de lucrãtor la catedrã si al sotului ca silviculor nu vor mai putea sã îi materializeze visul bãiatului. „Cantonamentele sînt extrem de costisitoare. Costumele sînt tot mai scumpe, pantofii de dans la fel, participãrile la concursuri au preturi tot mai mari, si mã tem de ziua în care nu vom mai putea sã asigurãm aceste cheltuieli. Iar succesul lui Mihnea depinde de toate acestea. Si eu si sotul meu ne întrebãm, tot mai des, cum va putea fiul nostru sã continue pe acest drum“.
Dacã ar fi sã punã în calcul toate aceste costuri lunare, salariul mamei se duce integral pe sustinerea bãiatului la dansul sportiv. Dar Mihnea nu disperã. Si îl ajutã si preotul Zenovel, staretul Mãnãstirii Nechit, cel care l-a binecuvîntat si pe el si pe Georgiana, si care se roagã pentru reusita lor. Si pentru ca sirul succeselor micului dansator sã nu se opreascã la zecile de premii si diplome adunate în cei sase ani, în completarea lor vin premiile I obtinute în cei sase ani de scoalã generalã. Deocamdatã este singurul sportiv de performantã de la Scoala Ruseni, dar se pare cã le-a cultivat gustul pentru acest domeniu si altor colegi, din clasele mai mici. Si, mai nou, Georgiana si Mihnea mai apar într-o ipostazã ineditã - cea de deschizãtori de baluri la nunti. Li s-a întîmplat pînã acum de cîteva ori sã fie solicitati sã asigure surpriza serii si sã „dea clasã“ cuplurilor prezente la astfel de evenimente cu o prestatie de zile mari, care le-a adus un bãnut în buzunare. Primele lor cîstiguri financiare prin muncã efectivã.

Articol afisat de 2889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 12.07.2008 02:12
Un pusti extraordinar!!!!!!!
Bravo tie si partenerei tale!
Bravo mai copii!!!!!!!
Imi imaginez cite sperante si vise aveti amindoi si mai ales cita munca si cite eforturi depuneti atit voi cit si parintii vostri!
Scriu aiurea....imi dau lacrimile numai cind ma gindesc cit de usor ar putea cineva sa va ajute si totusi cit de multi dobitoci cu putere sint in Piatra Neamt care nu misca nici un deget pentru voi sau pentru alti copii talentati.
Amar de tara asta.....parsivi au mai devenit unii romani...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective