Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mona Muscã, parlamentar de Neamt?

Mona Muscã, parlamentar de Neamt?

• Gheorghe Stefan vrea sã-i ofere un colegiu fostei sefe de la Ministerul Culturii • cum la alegerile locale PD-L a obtinut un scor bun, este posibil ca Mona Muscã sã ajungã parlamentar • „Mona Muscã este o femeie de valoare si de aceea m-am gîndit serios sã îi ofer un colegiu din Neamt“, a declarat Gheorghe Stefan •

Mona Muscã, retrasã din viata politicã de mai bine de un an, are sanse mari sã revinã în fortã, intrarea urmînd a-i fi facilitatã din Neamt. Gheorghe Stefan, presedintele PD-L Neamt, vrea sã o aducã lîngã el pe fosta sefã de la Ministerul Culturii. Liderul democrat-liberal si-a exprimat intentia de a o face pe Mona Muscã parlamentar de Neamt, din cel mai bun colegiu. „Este propunerea mea si o sã o supun discutiei în biroul judetean, la sfîrsitul sãptãmînii, probabil vineri. Mona Muscã este o femeie de valoare si de aceea m-am gîndit serios sã îi ofer un colegiu din Neamt“, a declarat Gheorghe Stefan. Seful pedelistilor nemteni a gãsit si o apropiere a Monei Muscã de judetul Neamt, care sã mai atenueze lipsa rãdãcinilor sale în acest judet. Din cîte se pare, Mona Muscã are o casã de vacantã în Harghita, la mai putin de 100 de kilometri de Neamt. Candidatura acesteia pe un colegiu nemtean i-ar umple de bucurie pe colegii din filiala judeteanã. Vasile Pruteanu, fost coleg de deputãtie cu ea, actual sef la CJ Neamt, spune cã Mona Muscã este „un om cu care se poate colabora foarte bine“.
„Am avut ocazia de a lucra alãturi de domnia sa pe cîteva proiecte. Este o persoanã serioasã, cu care se poate colabora si cu care te poti întelege“, a spus presedintele Consiliului Judetean. Intentiile democrat-liberalilor de a o reactiva pe Mona Muscã nu sînt noi. ÃŽnaintea lui Gheorghe Stefan, unul din cei care au spus rãspicat cã ar vrea-o în partid a fost Valeriu Stoica, iar în urmã cu vreo trei-patru luni erau mai multe organizatii PD-L din tarã care o curtau, oferindu-i colegii pe la Arges si Prahova. Neamtul pare a fi însã unul din putinele fief-uri PD-L care îi pot asigura Monei Muscã mandatul de parlamentar pînã în 2012. N-ar fi la prima sedere în Parlament. Mona Muscã a fost aleasã si în 2004, deputat, dar a demisionat pe 7 martie 2007, dupã ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia la decizia CNSAS. De cînd s-a retras din viata publicã, Mona Muscã a cãlãtorit în strãinãtate, prin tãri în care are rude. Totusi, scandalul iscat de colaborarea sa cu fosta Securitate nu i-au sifonat imaginea cît sã nu-si mai revinã. Muscã s-a bucurat de încrederea românilor si dupã primirea verdictului de politie politicã. Anul trecut în septembrie, înaintea europarlamentarelor, figura pe locul IV la capitolul „multã încredere“, avînd 30% care o plasau în urma lui Traian Bãsescu, Gigi Becali si Sorin Oprescu, dar înaintea lui Theodor Stolojan, Emil Boc, Mircea Geoanã si Cãlin Popescu Tãriceanu. Mona Muscã a negat pînã de curînd revenirea sa în politicã, dar zilele trecute a cerut revizuirea hotãrîrii judecãtoresti care a parafat colaborarea ei cu Securitatea, mai ales cã, între timp, legea de functionare a CNSAS a fost declaratã neconstitutionalã.

Articol afisat de 1838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 17.07.2008 05:29
Mai bine Pinalti ar lua-o de nevasta !
Sa o faca noua madame la baronne, asta daca tine neaparat sa si-o tina aproape. Numai madam Musca mai lipsea din judetul Neamt, in rest le aveam pe toate !
Bine a facut ca s-a retras sa-si creasca nepotii si acolo sa ramana, la pensie !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective