Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Identitãti false, tunuri de douã miliarde

• pietreanul Ioan Burac, împreunã cu doi amici, sînt acuzati cã au înselat mai multe firme, valoarea prejudiciului fiind de circa 2.000.000 de lei • metoda aplicatã era cea a filelor cec fãrã acoperire • Burac are o activitate infractionalã demnã de invidiat • pentru a-si pãcãli partenerii de afaceri se lucra cu identitãti false •

Ioan Burac, de 52 de ani, din Piatra Neamt, a fost arestat de magistratii constãnteni, în sarcina lui fiind retinute mai multe fapte de înselãciune. Burac a fost retinut pe 10 iulie, împreunã cu amicii sãi, Cornel Popescu, de 42 de ani, din Craiova, si Vasile Tafalan, de 63 de ani, din Constanta, în urma unui flagrant organizat de politistii din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor Constanta. Cei trei sînt acuzati de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, fals în declaratii, fals privind identitatea, declaratii inexacte, fãcute cu rea-credintã, în baza cãrora s-a operat o înmatriculare ori s-a fãcut o mentiune în Registrul Comertului si complicitate la înselãciune.
Cercetãrile anchetatorilor constãnteni au scos la ivealã faptul cã Burac a înselat sase firme, prin emiterea de file cec pentru care nu avea disponibil în cont. Sub o identitate falsã, Ianos Iozsef Mihut, Barac a dat declaratii false la Registrul Comertului si a preluat prin cesionare trei firme, respectiv Real Group Company SRL Constanta, Ceaus Medgidia si Euro Star Holding Ovidiu. În numele acestor societãti, nemteanul a încheiat mai multe contracte comerciale. Ulterior, ajutat de cei doi complici, Burac a contactat diferite firme de leasing, reusind sã achizitioneze de la o firmã din Iasi un excavator în valoare de 128.520 euro. Reteaua lui Burac a cãzut în urma flagrantului realizat pe data de 7 iulie, cînd individul s-a prezentat la sediul unei firme constãntene, de unde intentiona sã achizitioneze un utilaj-încãrcãtor în valoare de 184.212 euro. Cercetãrile au mai arãtat cã amicul lui Burac, Cornel Popescu, sub identitatea falsã de Nicolae Cristescu, l-a ajutat pe nemtean sã încheie cele douã contracte false de leasing, el fiind cel care a întocmit documentatia necesarã. Vasile Tafalan a fost cel care a coordonat activitatea infractionalã a celorlalti doi, pozînd în calitate de contabil si director resurse umane la Ceaus, sub falsa identitate de Georgescu. Tafalan l-a ajutat logistic pe Burac, ajutîndu-l pe acesta sã închirieze o garsonierã în Constanta si nu numai. Asupra celor trei politistii au gãsit documente care demonstreazã activitatea lor infractionalã.
Ioan Burac nu se aflã la prima faptã de acet gen, el fiind un tepar cunoscut de anchetatorii nemteni. În primãvara anului 2007, Burac, atunci în calitate de administrator al firmei Moda Sport 2000, a fost trimis în judecatã de procurorii nemteni, fiind acuzat de înselãciune. Infractorul a indus în eroare nouã firme de unde a achizitionat marfã pe care a achitat-o cu file cec, pentru plata cãrora nu avea disponibil în cont. Valoarea pagubei depãsea douã miliarde de lei vechi. Burac este recidivist, în septembrie 1998 fiind condamnat la 5 ani si douã luni de detentie pentru complicitate la tîlhãrie. Sentinta a fost datã de o instantã timisoreanã. Individul a fost arestat pe 18 decembrie 1998 si a iesit din penitenciar la începutul lunii aprilie 2004, cu un rest de pedeapsã rãmasã neexecutatã de 735 de zile.

Articol afisat de 2310 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective