Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CRIMÃ ÎN SERBIA, MANDAT DUPÃ 12 ANI

CRIMÃ ÎN SERBIA, MANDAT DUPÃ 12 ANI

• Constantin Vicu Ilinca, din Tîrgu Neamt, este acuzat cã a ucis o bãtrînã în Serbia • pe baza mandatului european de arestare el va fi dat în urmãrire prin Interpol • infractiunea s-a petrecut în 1996 • dacã va fi gãsit, Ilinca va fi trimis în judecatã în România si riscã pînã la 25 de ani de detentie • celãlalt autor si-a executat deja pedeapsa • jaful soldat cu moartea victimei le-a adus fãptasilor 700 de mãrci germane, 2.450 de dinari, trei ceasuri, un calculator si un radio portabil •

Tribunalul Judetean Neamt a emis vineri, 18 iulie 2008, mandat european de arestare pe numele nemteanului acuzat de omor în Serbia, fapta fiind din anul 1996. În baza acestui document Constantin Vicu Ilinca, de 30 de ani, din Tîrgu Neamt va fi cãutat de autoritãtile judiciare din toatã Europa, iar în momentul în care va fi gãsit va fi trimis, sub escortã, la Piatra Neamt. El va ajunge la instanta care a emis mandatul pe numele sãu, pentru audieri în dosarul în care este învinuit. Desi familia acuzatului sustine cã nu stie nimic despre el si cã acesta ia legãtura cu ei foarte rar, cel mult douã telefoane anual, existã indicii cã nemteanul lucreazã undeva, într-o tarã din spatiul european. Dosarul pe numele lui Ilinca a ajuns din Serbia la Parchetul Neamt în urmã cu doi ani, mai exact în 2006. Dupã ce s-au fãcut toate demersurile necesare, pe 18 iunie 2008 Tribunalul Neamt a emis pe numele tînãrului mandat de arestare sub acuzatia de omor deosebit de grav, care a precedat mandatul european. Ilinca, care la data faptei avea 18 ani, este acuzat cã împreunã cu un alt nemtean, Grigore G., la acea vreme minor în vîrstã de 17 ani, ar fi ucis în anul 1996 o femeie din Serbia la care se angajaserã sã lucreze. În 1996 Ilinca si amicul sãu au plecat în lume în cãutarea unui trai mai bun. S-au oprit aproape de Belgrad, în localitatea Nogotin. Au gãsit de muncã la o familie de bãtrîni unde prestau în agriculturã. În luna octombrie a acelasi an, femeia la care lucrau nemtenii, Zacorca Mogolik, a fost descoperitã decedatã. Autoritãtile au stabilit cã a fost o moarte violentã, care i s-a tras de la cei pe care-i angajase sã o ajute la treabã. Tinerii o legaserã si o bãtuserã, obtinînd prin violentã 700 de mãrci germane, 2.450 de dinari, trei ceasuri, un calculator si un radio portabil. Grigore G., a fost prins în Serbia, în anul 2000 si a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Cînd a vãzut cã în tara strãinã nu existã institutia eliberãrii conditionate, a cerut transferul în România. Aici a fost eliberat conditionat în urmã cu trei ani.
Ilinca nu a mai fost de gãsit, iar dosarul a fost remis ulterior autoritãtilor judiciare române. „A fost cãutat fãrã nici un rezultat si a fost arestat în lipsã. La finele sãptãmînii trecute pe numele lui a fost emis mandat european de arestare, în baza cãruia va fi dat în urmãrire prin Interpol. ÃŽn dosar nu mai este necesarã decît audierea învinuitului, iar cînd va fi gãsit poate fi trimis în judecatã pentru sãvîrsirea infractiunii de omor deosebit de grav“, a declarat Alexandru Togan, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judetean Neamt. ÃŽn cazul în care va fi inculpat în România, Ilinca ar putea primi 25 de ani de închisoare sau detentie pe viatã. Acuzatul este la curent cu demersurile autoritãtilor române împotriva sa, deoarece dupã emiterea mandatului de arestare în lipsã, prin apãrator, a declarat recurs, care a fost respins de Curtea de Apel Bacãu.

Articol afisat de 1981 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 21.07.2008 14:40
ALTA RUSINE
Alta rusine, pentru tara si romani!Pana cand nu vom avea niste legi drastice,pana cand familia,scoala,societatea nu-si vor da mana,pentru educatie corespunzatoare si instituirea unei conduite morale sub toate aspectele,nu vom avea liniste.Exemplul celor din jur,lasa de dorit.Toti vor sa se imbogateasca peste noapte,furand,omorand,stand tolaniti si mancand seminte sau asteptand ,,posmagi muieti"DE SUS SI PANA LA TALPA TARII,EXISTA MULTA PUTREZICIUNE!TREZITI-VA ROMANI!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective