Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ori bani, ori ruine pentru Corpul B al CNRV

Corpul B de la Colegiul National „Roman Vodã“ (CNRV) asteaptã de mai bine de 15 ani sã fie consolidat. Ultimele transe de bani venite pentru realizarea lucrãrilor de reparatii au rezolvat o parte din probleme, însã lipsa conservãrii imobilului în timp a dus la deteriorarea continuã a sa. Conducerea institutiei are încredere în obtinerea, anul acesta, a fondurilor necesare consolidãrii a douã tronsoane din clãdire, cu exceptia celui care dã înspre terenul de sport si Spital. „Conditiile proaste de conservare a clãdirii au dus la deteriorarea acesteia si la necesitatea de a relua toate procedurile, deoarece pe consolidãrile fãcute în perioada 1999-2001 au apãrut deja fisuri din cauza infiltratiilor de apã. Proiectantul a regîndit lucrarea, de data aceasta pentru trei tronsoane, astfel încît dacã apar probleme la unul din acestea, doar acolo sã se facã interventiile“ , a declarat Daniela Suman, directorul CNRV.
Din banii alocati anul trecut de Ministerul Educatiei s-au achizitionat doar materialele necesare pentru realizarea acoperisului, însã acesta nu poate fi montat pînã cînd clãdirea nu va fi consolidatã. „Lucrãrile de consolidare pentru întreaga clãdire se ridicã la 25 miliarde de lei vechi. Obiectivul nostru este realizarea imediatã a lucrãrilor pe douã tronsoane, acestea fiind estimate la 15 miliarde de lei vechi. Ministrul a promis aceste sume cînd a venit la Roman, iar deputatul liberal Ursãrescu face lobby pentru obtinerea finantãrii“, a mai precizat directorul Daniela Suman.
Finantarea corpului B de la CNRV depinde, spune conducerea, si de modul în care unitãtile de învãtãmînt din judet absorb fondurile de reparatii pe anul acesta. Pînã în acest moment, în judet mai sînt de cheltuit 22 de miliarde de lei vechi, iar pînã la epuizarea fondurilor nu se poate cere o suplimentare. Corpul B al CNRV ar rezolva în primul rînd lipsa de spatii pentru sãlile de clasã, însã întîrzierea venirii fondurilor ar putea duce la dãrîmarea clãdirii. Acoperisul nu poate fi montat, iar infiltratiile de apã pot duce si mai mult la deteriorarea clãdirii actuale.

Articol afisat de 1524 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective