Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Festivalul de Folclor „Ceahlãul“ - editia a XIV-a

Constantin Alupului-Rus, directorul Centrului pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“ Neamt a anuntat ieri un nou eveniment cultural-artistic pe care institutia, cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt si al Consiliului Local Piatra Neamt îl pregãteste pentru perioada imediat urmãtoare. Este vorba despre cea de a XIV-a editie a Festivalului International de Folclor „Ceahlãul“ care se va desfãsura între 1 si 6 august 2008. Festivalul a fost initiat în 1991 si dupã ce s-a desfãsurat cîtiva ani în editii anuale, din considerente financiare a fost transformat în festival bienal. Manifestarea a fost gînditã de la început ca un mod de a promova imaginea judetului Neamt în strãinãtate. La editia din acest an vor participa nouã formatii din România si din trei tãri europene. Alte douã tãri invitate, din considerente organizatorice pe care si le-au asumat, au anuntat cã nu pot participa. Chiar si asa, luînd în considerare bugetul festivalului, ce reprezintã cam jumãtate din bugetul Vacantelor Muzicale, prin urmare aproximativ un miliard si jumãtate de lei vechi, numãrul de formatii participante este mai mult decît satisfãcãtor. Directorul Alupului-Rus a tinut sã sublinieze încã o datã cã în cazul Vacantelor s-a reusit încadrarea perfectã în bugetul alocat, asigurat în proportie de 49% de cãtre CJ si Consiliul Local Piatra Neamt si de 51% de cãtre diversi sponsori si din autofinantare. Tot în acest context se sperã ca mai multe înregistrãri efectuate de cãtre Televiziunea Românã în cadrul Vacantelor sã fie difuzate în curînd si de cãtre postul TV Mezzo.
Constantin Alupului a mai precizat cã organizarea Festivalului de Folclor a fost fãcutã încã din iarna anului trecut, cînd au fost trimise invitatiile, si la ora actualã toatã baza logisticã si organizatoricã este pusã la punct în totalitate. Vineri, 1 august, va fi ziua de sosire a formatiilor, pentru ca sîmbãtã, 2 august, dupã o paradã a participantilor prin centrul orasului, sã aibã loc, pe o scenã în Piata Turnului, un megaconcert sustinut de toate ansamblurile invitate.
Duminicã, exact de Ziua muntelui, caravana folcloricã va poposi la Durãu, urmînd ca în zilele de luni si marti sã fie sustinute programe la Roznov si Roman. Finalul celei de a XIV-a editii a Festivalului International de Folclor va fi consemnat miercuri, 6 august, la Tasca, în cadrul Zilei comunei, în chiar ziua Schimbãrii la Fatã.

Articol afisat de 1573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective