Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gherghe Stefan acuzã „Monstruoasa Coalitie“ PSD - PNL

• presedintele PD-L Neamt e nemultumit cã n-a fost consultat la împãrtirea judetului pe colegii uninominale • el sustine cã PNL si PSD s-au aliat ca sã izoleze PD-L • „Cel care strigã «Monstruoasa Coalitie“ face de fapt parte din ea, PD-L si PNL au avut întelegere în turul II la locale“, zice pesedistul Ioan Munteanu • „Poate domnia sa nu a fost informat, dar colegii sãi parlamentari au fost consultati cu sigurantã; as zice sã-i întrebe“, rãspunde liberalul Serban Strãtilã •

La aproape douã sãptãmîni de cînd s-au bãtut în cuie colegiile uninominale din care nemtenii îsi vor desemna parlamentarii, PD-L Neamt face valuri, reclamînd o cîrdãsie PNL-PSD. Gheorghe Stefan, presedintele democrat-liberalilor nemteni, a declarat ieri cã el personal, si deci filiala judeteanã, n-a fost consultat deloc cu privire la împãrtirea pe colegii. „Desi cred cã ar fi fost normal, într-o democratie adevãratã, sã fim consultati. Dar alianta pe care o vedem cã functioneazã la nivel parlamentar a hotãrît ca PD-L sã fie izolat. Indiferent de ce zice altcineva, acesta e purul adevãr“, a spus Gheorghe Stefan. Vlad Marcoci, vicepresedinte al PD-L Neamt, a exemplificat cîteva din „colegiile fortate“, dupã cum le-a numit: Petricani si Grumãzesti fac parte din colegiul 6 (centrul judetului), în loc sã fie la colegiul 7, fiind vecini ai orasului Tîrgu Neamt. O altã „anomalie“ ar fi la colegiul 4, care include Roman si Ion Creangã, în situatia în care ca sã ajungi la Ion Creangã trebuie sã treci prin Horia, care face parte din alt colegiu. „Ar fi trebuit sã punã Romanul cu Borca în acelasi colegiu“, a spus cu ironie Gheorghe Stefan. „Intentia noastrã este ca aceste colegii sã fie cît mai echilibrate ca numãr de votanti si, în acelasi timp, geografic sã fie cît mai apropiate de punctul central. Or, sînt asezate de asa naturã încît sã fie avantajati PNL si PSD, cu candidatii pe care si-i va propune fiecare. Iar astfel de negocieri au avut loc în toate judetele. Gîndirea e clarã: Partidul Democrat Liberal trebuie izolat. Este formula gînditã de PNL si PSD ca Partidul Democrat Liberal sã obtinã mai putin în Parlament. Deja numãrul de parlamentari a fost redus în judetele în care PD-L a cîstigat la alegerile locale“, a mai spus presedintele democrat-liberalilor nemteni. ÃŽn ciuda obstacolelor, Gheorghe Stefan s-a angajat sã scoatã 45-50% la alegerile parlamentare. Ar vrea mãcar 5 parlamentari din 11.

„Este un nou stil de a face politicã, bolsevicã“

Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt, respinge acuzele lui Stefan si îi aduce aminte acestuia cã altii sînt cei care fac aliante si întelegeri: „Eu n-am nici o aliantã cu nimeni în teritoriu, nici la nivel de judet, nici la nivel de comunã. Stiu în schimb cã a fost o întelegere între PNL si PD-L, în turul II la locale, cînd s-au constituit consiliile locale si Consiliul Judetean. Nu vãd unde e «Monstruoasa Coalitie». Vãd în schimb cã cel care strigã de «Monstruoasa Coalitie» face, de fapt, parte din ea. Constat cã în ultima vreme domnul Stefan vede cã tot rãul din judet e fãcut de PSD si din cînd în cînd mai alãturã si PNL. Este un nou stil de a face politicã, bag seamã, însã e un stil care apartine tocmai de perioada aceea pe care o tot clameazã, bolsevicã. ÃŽi reamintesc domnului Stefan cã atunci cînd eram presedintele organizatiei PSD Neamt, nu cînd s-au fãcut colegiile cã atunci eram presedinte demisionar, i-am trimis, si lui si tuturor presedintilor de organizatii ale celorlalte partide, gîndirea noastrã, a PSD, în privinta colegiilor. Care nu mai corespunde cu cea de acum, aprobatã în comisia parlamentarã“. Serban Strãtilã, membru în conducerea judeteanã a PNL Neamt, merge mai departe si infirmã neconsultarea reclamatã de Gheorghe Stefan: „Poate domnia sa n-a fost informat, dar colegii sãi parlamentari au fost cu sigurantã. Nu vreau sã intru în polemici pe aceastã temã, dar as zice sã-si întrebe colegii întîi si apoi sã reclame. Iar pe de altã parte, sînt convins cã toate partidele îsi vor pune numai oameni de valoare sã candideze pe colegii, asa cã nu vãd care va fi problema“. Strãtilã spune cã PNL a început sã lucreze colegiile uninominale pe schita deja convenitã de PSD si PD-L, la Neamt. „Pãrerea mea este cã ei au primit temã sã facã scandal si s-au conformat. Au fost permanent pusi la curent de noi si n-au avut nimic de obiectat“.

Articol afisat de 2177 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 28.07.2008 07:29
adevarat?
AM O STIMA SI UN RESPECT DEOSEBIT PENTRU D-L STEFAN.CAND SPUI PDL,SPUI D-L STEFAN[asa cum atunci cand spuneai CONVENTIA...,spuneai d-l BASESCU].LA NOI IN NEAMT,STIU CA PDL ESTE ALIAT CU PNL.SUNT OAMENI DEOSEBITI LA PDL[dupa mine ,cei mai buni din toate partidele,au venit aici]asa ca dupa aceasta discutie,stiind ca am facut o alianta la alegerile locale[daca as fi la PNL,m-ar deranja un asemenea zvon]nu ar mai fi cazul sa mai lansam aceasta certitudine.DRAGI POLITICIENI,E VOT NOMINAL.DACA SUNTETI BUNI SI AVETI ALATURI OAMENI CA D-L STEFAN,CANDIDATI FARA ALIANTE PENTRU CA VE-TI CASTIGA.NU-I BLAMATI PE ALTII ,PENTRU CA OAMENII VAD SI S-AR PUTEA SA PIERDETI CREDIBILITATEA.BAFTA!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective