Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Touch screen“ la soferie

• primul examen pe computer va fi sustinut pe 5 august • candidatii pentru categoria B, vor avea la dispozitie 30 de minute pentru a solutiona chestionarul • în timpul examenului, candidatii vor fi fotografiati •

Proba teoreticã pentru obtinerea permisului de conducere se va sustine, începînd cu data de 5 august, pe calculator. Astfel, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si ÃŽnmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Neamt, candidatii vor avea la dispozitie 8 statii de examinare, adicã 8 computere care au instalat respectivul program de examinare a candidatilor. Pentru a fi programati la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, candidatii se vor prezenta, începînd cu data de 30 iulie, la sediul SPCRPCIV Neamt, de pe strada Alexandru cel Bun, nr. 10-12, în zilele de luni si joi, între orele 9 si 15, respectiv vineri, în intervalul orar 9-13. Candidatii vor avea asupra lor dosarul personal. Cu aceastã ocazie se va face si fotografia candidatului , necesarã emiterii documentului în cazul în care cel care sustine examenul este declarat admis la cele douã probe, teoreticã si practicã. Programarea va fi fãcutã la o anumitã datã numai la proba practicã, moment în care candidatul trebuie sã fi sustinut deja proba teoreticã. Persoana declaratã „respins“ se poate programa la un nou examen, dupã cel putin 15 zile de la data la care a ratat examenul, dar nu mai tîrziu de un an de la absolvirea cursurilor. ÃŽn caz contrar, candidatul va fi nevoit sã facã un nou curs de pregãtire.
„Examinarea candidatilor la proba teoreticã are ca scop verificarea cunostintelor necesare conducãtorului de vehicul, potrivit categoriei de permis solicitatã si se efectueazã pe baza unor teste separate, specifice pentru fiecare categorie“, a declarat comisarul sef Ioan Simionel, seful SPCRPCIV Neamt.

30 de minute pentru un chestionar electronic la categoria B

Pentru permisele din categoria A, A1 si A2, candidatii au la dispozitie, pentru solutionarea unui chestionar specific categoriei A, cu 20 de întrebãri, 20 de minute. Pentru permisele din categoria B, B1, solutionarea unui chestionar specific categoriei B, cu 26 de întrebãri, timpul alocat va fi de 30 de minute.
ÃŽn cazul permiselor din categoria C, C1 si Tr, solutionarea chestionarului specific categoriei C, care contine 26 de întrebãri, vor fi alocate 30 de minute. Aceeasi regulã este valabilã si în cazul categoriei D, D1, Tb si Tv (solutionarea unui chestionar specific categoriei D). ÃŽn cazul permiselor din categoria BE, C1E, CE, D1E si DE, vor fi acordate 15 minute pentru solutionarea chestionarului, cu 11 întrebãri, specific categoriei E. Examinarea la proba teoreticã în sistemul informatic se va face utilizînd aplicatia „touch screen“, adicã atingerea ecranului cu degetul. Testul teoretic va fi compus din douã pãrti; un test de acomodare, format din 3 întrebãri, cu rãspunsuri optionale, respectiv testul propriu-zis. Acesta este format din numãrul de întrebãri si rãspunsuri optionale specific fiecãrei categorii, pentru care candidatul solicitã permisul. Trebuie precizat cã indiferent de rezultatul obtinut la testul de acomodare, candidatul va trece la solutionarea testului propriu-zis. Fiecare test poate contine întrebãri cu unul, douã sau trei rãspunsuri corecte, iar pentru validarea acestora trebuie atinsã tasta corespunzãtoare variantei sau variantelor corecte.

Program inteligent

Trebuie spus cã programul de calculator oferã posibilitatea candidatului sã modifice, în timpul testului, una sau mai multe rãspunsuri pe care nu le considerã corecte. Optiunea „Trimite Rãspunsul“, este folositã atunci cînd se apreciazã cã rãspunsul selectat este corect. Anularea unui rãspuns dat initial, considerat gresit, se poate face prin atingerea tastei „Anuleazã“, dupã care se selecteazã alt rãspuns. Asta înainte de a trimite rãspunsul. Amînarea rãspunsului la una sau mai multe întrebãri se face prin atingerea tastei „Rãspund mai tîrziu“. Respingerea candidatului se face automat atunci cînd acesta rãspunde gresit la mai mult de patru întrebãri (la chestionarul pentru categoriile B,C sau D); trei întrebãri (chestionarul A), sau douã întrebãri la chestionarul pentru categoria E. Acelasi lucru, adicã respingerea candidatului, este valabil si în cazul în care se pãrãseste sala de examen înainte de finalizarea testului propriu-zis, indiferent de motivul, rezultatul sau timpul care s-a scurs de la începutul testului. ÃŽntreruperea continuãrii concursului se face în caz de fraudã, eroare cod bare sau statie defectã. Orice întrerupere din motive tehnice, duce la reluarea testului. Evaluarea rãspunsurilor si acordarea calificativului se aduce la cunostinta candidatului în mod direct, prin afisare pe monitorul statiei de lucru. „Pe parcursul examinãrii, camera atasatã la statia de examinare preia 3 fotografii ale candidatilor, în timpul examenului. Aceste fotografii sînt stocate, pentru verificãri ulterioare. Fotografiile vor fi pãstrate pentru maxim un an de la data examinãrii. Examinarea teoreticã pe calculator este una din mãsurile destinate asigurãrii transparentei serviciului public fatã de cetãtean. Aceastã modalitate de examinare eliminã toate suspiciunile cu privire la colaborarea dintre candidat si examinator. Informatizarea activitãtii de examinare teoreticã oferã o bazã de analizã cu privire la actualizarea testelor, calitatea pregãtirii candidatilor si exigenta examinatorilor la proba practicã“, a declarat comisarul sef Ioan Simionel, seful Serviciului public comunitar regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor.

Articol afisat de 3197 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective