Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sinistatii Siretului au nevoie de solidaritatea semenilor

• autoritãtile fac apel la populatie pentru ajutorarea sinistratilor din zona Roman • Primãria Gîrcina a donat 150 milioane de lei vechi • zeci de mii de conserve si tone de alimente de strictã necesitate au fost distribuite în zonã • la Piatra Neamt au fost amplasate cinci corturi, în cele mai circulate zone •

Autoritãtile nemtene fac apel la populatie sã dea dovadã de solidaritate fatã de localnicii din zona Roman, grav afectati de revãrsãrile Siretului. Primãria Piatra Neamt, la initiativa primarului Gheorghe Stefan, demareazã, începînd de astãzi, o campanie de strîngere de ajutoare constînd în produse alimentare si nealimentare pentru persoanele din judetul Neamt, afectate de inundatiile din aceastã perioadã. În acest scop vor fi amplasate cinci corturi în zonele Petrodava, Unic, Pietricica, Piata Mãrãtei si Orion, unde pietrenii care vor sã contribuie la ajutorarea acestor familii pot face donatii. Punctele de primire a donatiilor vor fi deschise zilnic între orele 10 - 18. O primã mînã de ajutor pentru acesti sinistrati a fost acordatã de cãtre Consiliul Local Gîrcina. Primarul Aurora Lazãr Bãlan a anuntat cã va directiona cãtre oamenii nãpãstuiti de soartã suma de 150 milioane de lei vechi, cu care se vor putea achizitiona cele necesare.
„Peste 7.000 de persoane sînt acum evacuate. Acesti cetãteni au
nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru asigurarea subzistentei.
Am solicitat un necesar de alimente Administratiei Nationale a Rezervelor Statului si a fost aprobat. Distribuirea lor se face, dar cu dificultate, din cauza drumurilor impracticabile. Apelãm si la solidariatatea cetãtenilor si firmelor din judet, pentru a contribui cu alimente de primã necesitate: apã mineralã, pîine, conserve. Acestora se mai pot adãuga materiale de igienã precum si pãturi.
Am organizat un punct de colectare la Detasamentul de Pompieri
Roman“, a declarat Toader Mocanu.
Dupã solicitarea cãtre Administratia Nationalã a Rezervelor Statului, transporturile au început sã soseascã încã de luni, 28 iulie, în jurul prînzului, de la mai multe unitãti teritoriale ANRS. Ca urmare, prefectul a dispus organizarea preluãrii si distribuirii alimentelor si a apei, prin fortele proprii ale institutiei si cu sprijinul Detasamentului de Pompieri Roman. Pînã marti dimineatã, se solicitaserã si se primiserã 6.000 de conserve de carne, din care s-au distribuit 4.503 bucãti la Ion Creangã, Tãmãseni si Doljesti. S-au primit si 6.000 de conserve de legume, 6.000 de conserve de peste si 6.000 de pateuri, atîtea cîte se ceruserã. S-au mai primit sase tone de zahãr, conform cererii si 9.000 de litri de ulei, dar au ajuns în judet, deocamdatã, doar 5.525 de litri. Pîinea, 6.000 de bucãti, a fost trimisã conform cererii si s-au împãrtit 4.503 bucãti la Ion Creangã, Tãmãseni, Doljesti. Cele 9.000 de kilograme de fãinã de porumb au ajuns deja, la fel cum s-au primit si 12.000 de kilograme de paste fãinoase. Orezul a ajuns într-o cantitate de 3.000 de kilograme, iar supele concentrate - 30.000 de pachete. Prefectura Neamt a mai informat cã s-au solicitat 20.000 de PET-uri de 1,5 litri de apã mineralã si s-au primit 22.000, din care s-au distribuit pînã ieri dimineatã 18.012 PET-uri (812 la Ion Creangã, 4.400 la Tãmãseni, 12.800 la Doljesti). „Cantitãtile de alimente au fost solicitate plecînd de la un necesar la un moment dat. Acum a crescut numãrul persoanelor care au nevoie de ele. De aceea am revenit cu o adresã la Administratia Nationalã Rezervele Statului pentru suplimentare“, a mai spus prefectul Mocanu.

Articol afisat de 1614 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective