Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 30 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tudor Petrariu, al treilea titlu national consecutiv

• romascanul a cîstigat la limitã medalia de aur • rezultatul l-a propulsat în lotul României pentru Balcaniada din Muntenegru • la aceeasi competitie va fi prezentã si Georgiana Alungoaie, medaliatã cu bronz la 100 m plat •

Tudor Petrariu, component de perspectivã al lotului national, a cîstigat un nou titlu la sãritura în înãltime la Campionatului National de Juniori II, care a avut loc pe 26 si 27 iulie, la Bucuresti. Sportivul legitimat la Clubul Atletic si pregãtit de antrenorul Traian Macovei s-a anuntat un posibil performer încã de la juniori III. În 2008, Tudor Petrariu a devenit campion national în salã, iar weekendul trecut a cucerit aurul si în aer liber, desi cu oarecare emotii. Sportivul a sãrit 1,88 metri, un rezultat sub adevãrata sa valoare, de bine ce recordul personal al romascanului este de 2,01 metri. Dacã ar fi repetat aceastã performantã, Tudor Petrariu ar fi învins detasat în finalã si nu ar mai fi trecut prin atîtea emotii pentru a intra în posesia titlului. Cel care i-a fãcut viata grea a fost Adrian Folea, de la CSM Sibiu, care a sãrit tot 1,88 metri, astfel încît titlul s-a decis în functie de numãrul de încercãri si de înãltimea la care s-a intrat în concurs, capitole la care Tudor Petrariu a stat mai bine.
Campionatul National de juniori II de la sfîrsitul sãptãmînii trecute a avut o încãrcãturã deosebitã fiindcã în 2008 se desfãsoarã si Balcaniada de juniori II, iar cîstigãtorii de la fiecare probã urmeazã sã reprezinte culorile tãrii noastre la întrecerea respectivã.
În afarã de Tudor Petrariu, de la Clubul Atletic va merge în Muntenegru si Georgiana Alungoaie. Sportiva antrenatã tot de Traian Macovei a cucerit medalia de bronz la 100 metri plat dupã o cursã încrîncenatã în care primele sapte clasate au terminat toate în aceeasi sutime de secundã. În contextul acestei concurente acerbe pentru medalii, sportiva romascancã a obtinut locul trei cu un nou record personal, 12,58 secunde. Alergãtoarea legitimatã la Clubul Atletic Roman a mai concurat si la 200 metri plat unde a ratat de putin podiumul, clasîndu-se în final pe locul cinci. O altã medalie de bronz a fost adusã de Alina Percã, la înãltime, cu o sãriturã de 1,55 metri, la 5 centimetri de aur.
„Sînt bucuros pentru rezultatele celor trei sportivi, dar fiecare dintre ei era capabil de mai mult. Tudor era pregãtit pentru o sãriturã de peste doi metri, însã ploaia i-a influentat evolutia. Chiar dacã Balcaniada este primul lui concurs în afara tãrii, talentul îl va ajuta sã obtinã o clasare meritorie si mã astept ca el sã sarã în jur de 2,05 metri. ÃŽn ceea ce o priveste pe Georgiana Alungoaie frica a împiedicat-o sã acceadã mai sus la 100 m plat însã si locul trei este bun în conditiile unei lupte atît de ascutite. Emotivitatea a fost o problemã si la Alina Percã care a ratat o sansã imensã la acest Campionat National, deoarece proba de înãltime este una descoperitã la nivelul tãrii. Ea a sãrit la antrenamente constant 1,65 metri, iar dacã repeta acest rezultat si în finalã putea deveni campioanã.“, a declarat Traian Macovei.

Articol afisat de 1582 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective