Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dupã puhoaie se combate febra tifoidã, tetanosul si difteria

• locuitorii din comunele sinistrate vor primi doze de vaccin pentru prevenirea unor boli infecto-contagioase • trei echipaje din cadrul ASP au început vaccinarea •

ÃŽn localitãtile Lutca, Ion Creangã, Buruienesti si Doljesti a început, de marti, 29 iulie, vaccinarea împotriva febrei tifoide, a tetanosului, a hepatitei A si a difteriei. Reprezentantii Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt au trimis doze suficiente de vaccin pentru populatia sinistratã din aceste zone. La Buruienesti s-a organizat un punct de vaccinare în cadrul scolii, unde au fost deja vaccinate 179 de persoane cu antitetanos, 50 împotriva dizenteriei si 66 de copii cu vaccin antihepatitic A. ÃŽn localitatea Sagna au fost vaccinate 67 de persoane din satul Lutca cu vaccin VTA (împotriva tetanosului) si nouã copii cu vaccin antihepatitic tip A. „La Doljesti au fost deja distribuite 950 doze de vaccin antitetanic, 50 împotriva dizenteriei, 300 împotriva hepatitei tip A, 200 antitifoidice si 500 doze de „tetavax“. ÃŽn localitatea Ion Creangã au fost catagrafiati în vederea vaccinãrii 30 de copii sub 14 ani, pentru vaccinarea împotriva hepatitei A, 150 de adulti pentru administrarea de vaccin VTA si 70 de adulti pentru vaccinarea antihepatiticã tip A“, a declarat Nicoleta Bãltãtescu, purtãtor de cuvînt în cadrul ASP Neamt. Aceasta a mai precizat cã dupã curãtirea fîntînilor din zonele respective se va trece la dezinfectarea locurilor în care se depoziteazã deseuri si a latrinelor. Medicii epidemiologi avertizeazã populatia din comunele mentionate sã nu bea apã din fîntîni si sã respecte pe cît posibil normele de igienã corporalã, pentru prevenirea aparitiei unor boli infecto-contagioase.
Tot în comuna Ion Creangã au fost recoltate trei probe de apã din fîntînile neinundate pentru verificarea potabilitãtii apei din aceste surse. În acelasi timp, ASP a distribuit pliante si afise privind dezinfectia fîntînilor si a comunicat populatiei avertismente privind riscurile de îmbolnãvire ca urmare a consumului de apã din aceste zone. Pe de altã parte, Directia Sanitar Veterinarã a luat mãsuri pentru mentinerea stãrii de sãnãtate a efectivelor de animale (mutarea animalelor din gospodãriile afectate, vaccinarea lor - vaccinarea anticarbunoasã se va face dupã retragerea apelor), pentru protejarea cetãtenilor de pericolul bolilor transmisibile de la animale, de control sanitar al produselor alimentare, precum si de ecarisare a teritoriului si dezinsectie a zonelor, cînd se vor retrage apele.
Directia de Muncã a transmis în teritoriu solicitarea de completare a formularelor necesare întocmirii dosarelor pentru acordarea de ajutoare de urgentã familiilor afectate de inundatii, conform prevederilor unei hotãrîri de Guvern aprobatã în sedinta de Guvern din 29 iulie.

Articol afisat de 1776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective